ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 22 Νοέμβρη 2020
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμώνουμε τη φωνή και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας

Δηλώσεις συνδικαλιστών από τις Ταχυμεταφορές στον «Ριζοσπάστη» για την απεργία

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει τη δημοσίευση δηλώσεων προέδρων σωματείων, για τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους στην πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη, για το περιεχόμενο της μάχης και το μήνυμα που θέλουν να δοθεί σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Δηλώσεις κάνουν εκπρόσωποι σωματείων από τον κλάδο των Ταχυμεταφορών.

Στέλνουμε μήνυμα: Δεν θα μας γονατίσουν!

Φιλιώ Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία και στις Ταχυμεταφορές στην Αττική

Οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών στις 26/11 απεργούμε: Ενάντια στην υπερεντατικοποίηση, στις περικοπές που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια σε μισθούς και επιδόματα, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικιάσεως σε αορίστου, με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς μας, ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και την περαιτέρω εξάπλωση στο θεσμό των πρακτόρων, ενάντια στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Απεργούμε για τα απλήρωτα μεροκάματα, ενάντια στη μη τήρηση των κανονικών μας αδειών, στις απολύσεις των συνδικαλιζόμενων εργαζομένων και όσων τολμούν να διεκδικούν, στις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, στις άθλιες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, που θα χειροτερεύσουν με την «Black Friday», στο lockdown και τις γιορτές που πλησιάζουν, για το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στον συνδικαλιστικό νόμο - έκτρωμα που θέλει να βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματά μας!

Το 8ωρο που θέλει να κάνει η κυβέρνηση 10ωρο και για εμάς θα γίνει 12ωρο, αφού όλο αυτό το διάστημα η δουλειά μας βαράει «κόκκινο», μην υπολογίζοντας κανένας εργοδότης την υγεία μας μπροστά στα κέρδη του. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που τα έκαναν λάστιχο το καλοκαίρι για να ανοίξει ο Τουρισμός, στον δικό μας κλάδο ουσιαστικά δεν υπήρξαν ποτέ, αφού από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή!

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία κάνουμε βήμα, στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν θα λυγίσουμε, δεν θα μας γονατίσουν, ότι πρέπει να μας υπολογίζει, στέλνουμε μήνυμα αγώνα για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Είναι κρίσιμη η στιγμή, θέλει επαγρύπνηση! Στις 26 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα κέντρα διαλογής, τα γραφεία, η διανομή, όλοι οι χώροι δουλειάς. ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Ηλίας Κανάκης, πρόεδρος του Σωματείου «Speedex», και Φωτεινή Καδόγλου, γενική γραμματέας του Σωματείου «Speedex»

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Speedex» αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) για τις 26 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι στη «Speedex» απεργούμε - αγωνιζόμαστε - διεκδικούμε την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νόμου - έκτρωμα που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει, σε μια περίοδο που οι προτεραιότητές της θα έπρεπε να είναι η οχύρωση της υγείας μας και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Στη «Speedex» (ταχυμεταφορές) οι εργαζόμενοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση λόγω μη αναπλήρωσης κενών θέσεων, προσλήψεις της τελευταίας στιγμής, όταν η αύξηση των αποστολών τριπλασιάζεται λόγω Covid-19 και «Black Friday». Οι εργαζόμενοι στη «Speedex» διεκδικήσαμε και υπογράψαμε νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση, βάζοντας φρένο στις ορέξεις της εργοδοσίας για καταστρατήγησή της. Η μαζική και ενωτική δύναμη των εργαζομένων στη «Speedex» είναι η φωνή μας σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση του Σωματείου.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή της διεκδίκησης

Δήλωση του Χρήστου Καραχρήστου, γενικού γραμματέα της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)

Βρισκόμαστε ήδη 8 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, με την αντοχή του δημόσιου συστήματος Υγείας να δοκιμάζεται καθημερινά. 8 μήνες που η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία του λαού ως κόστος. Στην άλλη μεριά, οι υγειονομικοί πράξαμε το καθήκον μας με αυταπάρνηση, μέσα στις δημόσιες δομές Υγείας στην περίθαλψη ασθενών, ταυτόχρονα με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις, με στόχο τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Σε αυτές τις κινητοποιήσεις εισπράξαμε την αμέριστη συμπαράσταση όλου του λαού στα δίκαια αιτήματά μας, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη είναι ουσιαστικό στοιχείο μεταξύ των εργαζομένων και οικοδομείται στην πάλη με κοινά αιτήματα και στόχους.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστούν πιο δυνατά τα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις, επίταξη της ιδιωτικής Υγείας, μέτρα σε ΜΜΜ, χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης. Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η αντίθεση των υγειονομικών στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και στο όργιο της κρατικής καταστολής που απευθύνεται σε όποιον σηκώνει ανάστημα μπροστά σε αυτήν την πολιτική. Για άλλη μια φορά, οι υγειονομικοί πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας. Η απεργία στις 26 Νοέμβρη είναι ένας ακόμα αγωνιστικός σταθμός στην πάλη που δίνουμε μαζί με τους ασθενείς και όλο τον λαό για την υγεία και τα δικαιώματά μας.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org