ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμία λύση στα προβλήματα των αγροτών
  • Ακαρπη η χτεσινή συνάντηση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας
  • Ο αγώνας των αγροτών της Θεσσαλίας συνεχίζεται με το συλλαλητήριο στη Λάρισα στις 5 του Δεκέμβρη

Καμία λύση στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών δεν πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση και το μόνο που μένει για τους αγρότες είναι η συνέχιση των αγώνων τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χτες από τη συνάντηση που είχε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, στην Αθήνα.

Στα κρίσιμα προβλήματα και αιτήματα που έθεσαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, ο υπουργός Γεωργίας αρκέστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις. Δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε όσα του τέθηκαν και δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση. Το μόνο που έκανε ήταν να επικαλεστεί το περσινό σαθρό "επιχείρημά" του ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών κοστίζει 1 τρισ. δραχμές και πως η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει τόσα λεφτά. Από εκεί και πέρα επιβεβαίωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, που αποφασίζουν τα επιτελεία των Βρυξελλών.

Μετά το τέλος της πολύωρης συνάντησης, τα μέλη της Πανθεσσαλικής δήλωσαν πως από λόγια και διάλογο έχουν χορτάσει και πως οι αγρότες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης, και του υπουργείου Γεωργίας, να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Ανακοίνωσαν πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών είναι στις 5 του Δεκέμβρη στη Λάρισα, μέρα που δικάζεται η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή και άλλοι αγρότες. Σήμερα, επίσης, θα γίνει στη Λάρισα σύσκεψη των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών των Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, για την οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα.

Σε δήλωσή του, μετά τη χτεσινή συνάντηση, το μέλος της Πανθεσσαλικής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε: "Θέσαμε τα πιο πολλά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες και γνωρίζαμε ότι σε όλα τα ζητήματα ήταν αδύνατον να δοθούν λύσεις. Ομως κανένα ζήτημα και κανένα πρόβλημα δεν έγινε αποδεκτό για να δοθεί συγκεκριμένη λύση. Βεβαίως μας δηλώθηκε ότι θα εξεταστούν τα προβλήματά μας, υπόσχεση που είχαμε πάρει και στις προηγούμενες συναντήσεις κατά τη διάρκεια των περσινών μεγάλων κινητοποιήσεων. Μόνο που από τότε μέχρι τώρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα, αλλά προστέθηκαν και νέα, που η ηγεσία του υπουργείου επιμένει ότι θα παραμείνουν ως έχει. Κατά συνέπεια, ο μόνος δρόμος που μένει στους αγρότες είναι η ένταση του αγώνα τους. Αγώνας για την επιβίωση και παραμονή των μικρομεσαίων αγροτών στα χωριά τους και στη δουλιά τους, δηλαδή στα χωράφια τους. Γι' αυτό καλούμε τους αγρότες ενωμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα, αρχής γενομένης από τις 5 Δεκέμβρη με το μεγάλο παναγροτικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στη Λάρισα, για τα προβλήματα και για την ποινικοποίηση των αγώνων".

Τι ζητούν οι αγρότες

Τα αιτήματα, όπως αναφέρονται στο ψήφισμα της μεγάλης προχτεσινής συγκέντρωσης στην Καρδίτσα και το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό Γεωργίας

Για το βαμβάκι
  • Να δοθεί στους παραγωγούς για φέτος η ελάχιστη τιμή παρέμβασης που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Ενωση και που ανέρχεται στις 314,6 δραχμές το κιλό, χωρίς παρακρατήσεις από πρόστιμα συνυπευθυνότητας.
  • Να επιστραφεί ο ΦΠΑ επί της συνυπευθυνότητας που παρακρατήθηκε από το 1990 έως το 1996 από την κυβέρνηση.
  • Να δοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις από τα συμπληρωματικά τιμολόγια (ποιοτικά χαρακτηριστικά) του 1995 - 1996 και 1996 - 1997.
  • Να παραδοθούν όλα τα βαμβάκια χωρίς τους περιορισμούς της ηρτημένης παραγωγής.
  • Ολες τις προσαυξήσεις από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (υγρασία, ξένες ύλες κλπ.) να τις ωφελούνται οι αγρότες, γιατί αυτοί παράγουν το καλής ποιότητας βαμβάκι.
  • Να δοθούν οι αποζημιώσεις του 1996 στους βαμβακοπαραγωγούς, που άδικα εξαιρέθηκαν με βάση τον κανονισμό 2328/92.
  • Κατάργηση του καταστροφικού κανονισμού, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ελλειμματική σε βαμβάκι και κάνει εισαγωγές από τρίτες χώρες.
Για τα χρέη
  • Το πρόβλημα των χρεών προς την ΑΤΕ έχει εξαπλωθεί στην πλειοψηφία των αγροτών και οι διαστάσεις του είναι τέτοιες, που αποκλείεται να τις αντιμετωπίσουν από μόνοι τους οι αγρότες. Συσσωρεύτηκαν δε, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και του τοκογλυφικού συστήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το αρχικό κεφάλαιο των δανείων εξοφλήθηκε πολλές φορές από τους αγρότες, αλλά πάλι δεν ξεχρεώθηκαν με την ισχύουσα πολιτική.
  • Να διαγραφούν οι τόκοι υπερημερίας και τα 2/3 των συμβατικών τόκων και τα υπόλοιπα να εξοφληθούν με τη μέθοδο των μεσοπρόθεσμων δανείων.
  • Μείωση των επιτοκίων κάτω από το διπλάσιο του πληθωρισμού και κατάργηση των τόκων υπερημεριών.
Για το "νέο" ΟΓΑ
  • Πρόκειται για μια ωμή κυβερνητική επέλαση στις τσέπες των αγροτών, αφού θα τους αρπάξει πολλαπλάσιες εισφορές απ' ό,τι σήμερα και θα τους δώσει αρκετά μικρότερη σύνταξη και υποβαθμισμένη περίθαλψη.
  • Το έκτρωμα αυτό πρέπει να καταργηθεί στην πράξη. Ο Νόμος να αποσυρθεί και να ισχύει το υπάρχον σύστημα της πρόσθετης ασφάλισης.
  • Διπλασιασμός των σημερινών συντάξεων ως άμεσο μέτρο, με στόχο σύντομα να φτάσει στην κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ.
Για την κτηνοτροφία
  • Επαναφορά των επιδοτήσεων στο ύψος πριν τις μειώσεις και σταδιακή αύξηση, με βάση το κόστος και τον πληθωρισμό.
  • Να σταματήσουν τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στο αγελαδινό γάλα.
  • Τιμές στο γάλα, πρόβειο 320, γίδινο 210, αγελαδινό 160.
Για τα καπνά
  • Αμεση κατάργηση του καταστροφικού κανονισμού που επέβαλαν οι πολυεθνικές και απελευθέρωση της καλλιέργειας από περιορισμούς - ποσοστώσεις - πρόστιμα - ατομικά συμβόλαια.
  • Καθορισμός τιμών με βάση το πραγματικό κόστος και την ιδιαιτερότητα της καλλιέργειας, που παράγεται σε ορεινές και προβληματικές περιοχές.
  • Καταβολή του 4% των εσόδων του κράτους από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καπνού (δηλαδή 18 δισ.) για εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους μικροκαλλιεργητές καπνού, που η παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 4.000 κιλά ανατολικού τύπου και τα 7.000 κιλά αμερικάνικου τύπου.
Για τα δημητριακά
  • Πλήρης απελευθέρωση της καλλιέργειας από τα εξοντωτικά πρόστιμα συνυπευθυνότητας, ποσοστώσεως.
  • Τιμή με βάση το κόστος παραγωγής και ένα λογικό κέρδος.
Για τα τεύτλα
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα νέα μέτρα που εξήγγειλε σε βάρος των τευτλοπαραγωγών (μείωση ζαχαρικού τίτλου, κατανομή σε τόνους και όχι σε στρέμματα κλπ.), που αποφάσισε κόντρα στους αγρότες με τη συναίνεση των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ.
  • Να σταματήσει η παρακράτηση των 25.000 δραχμών ανά στρέμμα για όσους έκαναν υπέρβαση στρεμμάτων.
Για τον ΕΛΓΑ
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο νόμο που ετοιμάζει για τον ΕΛΓΑ, όπου εισάγει το καθεστώς της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης.
  • Να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος Νόμος που αυξάνει κατά 50% την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ και ανοίγει το δρόμο για αποκλεισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών, με τις υπό έκδοση υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν την προσκόμιση δικαιολογητικών για την είσπραξη των αποζημιώσεων.
Για τη μείωση του κόστους παραγωγής
  • Πετρέλαιο σε τιμές, που το παίρνουν οι εφοπλιστές και το ηλεκτρικό ρεύμα να δοθεί στο ύψος που δίνεται στην ΠΕΣΙΝΕ.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 8% για τα μέσα και εφόδια και αύξηση στην επιστροφή του ΦΠΑ στο 6% για φυτικά προϊόντα και 7% στα ζωικά.
  • Πάταξη της αισχροκέρδειας και έλεγχος στον τόπο παραγωγής των τιμών, στα μέσα και εφόδια που παράγουν οι βιομηχανίες, μεγαλέμποροι, πολυεθνικές και προμηθεύουν τους αγρότες.
  • Χαμηλότοκα δάνεια από την ΑΤΕ.
  • Να ξεκινήσουν τα αρδευτικά έργα του ΣΜΟΚΟΒΟΥ. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της ΕΑΣΚ, της μόνης βιομηχανικής μονάδας στο Νομό της Καρδίτσας και να μην μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρία.
Για τις διώξεις

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις για τις κινητοποιήσεις.

Τι "απάντησε" ο Τζουμάκας

Πιστός στην "Ατζέντα 2000", που αποτελεί χαριστική βολή για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά και στην πολιτική διώξεων

Ο υπουργός Γεωργίας, στα λεγόμενά του χτες δεν άφησε καμία ελπίδα για ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. Στα ζητήματα που του έθεσαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής, ξεκίνησε να απαντά λέγοντας πως η ΕΕ είναι Ενωση συμφερόντων, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα ψηφίσει την "Ατζέντα 2000" - που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους αγρότες και στην καταστροφή τα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, γιατί... η χώρα μας πρέπει να μπει στην ΟΝΕ! Για τις δίκες των αγροτών, είπε πως δεν είναι καλή εικόνα να δικάζονται οι αγρότες, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και ότι οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους ξεπέρασαν τα επιτρεπτά όρια!

Για το βαμβάκι, ο υπουργός Γεωργίας απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα των βαμβακοπαραγωγών, για τιμή 314 δραχμές το κιλό και μην να πληρώσουν οι παραγωγοί το πρόστιμο συνυπευθυνότητας... τα μέλη της Πανθεσσαλικής τού μιλούσαν για άρση του προστίμου και ο Τζουμάκας τους έλεγε ότι έχει ζητήσει από την Κομισιόν να μειωθεί η προσαύξηση του 15%, στην ηρτημένη παραγωγή, για να οριστεί η προσωρινή συνυπευθυνότητα, στο 7,5%! Για το θέμα του βαμβακιού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος, επιχείρησαν να επικεντρώσουν τα πρόβλημα στα διπλοζυγίσματα και τις απάτες των εκκοκκιστών και όταν τέθηκαν από τα μέλη της Πανθεσσαλικής προ των ευθυνών τους, επιχείρησαν να τα φορτώσουν όλα στους υπαλλήλους του Οργανισμού Βάμβακος και στους παραγωγούς. Τότε ο Βαγγέλης Μπούτας παρενέβη λέγοντας: "Βρίζετε τον Οργανισμό Βάμβακος και Καπνού για να τους κλείσετε. Βρίζετε τους παραγωγούς για τους διώξετε από τα χωράφια τους".

Για τα χρέη των αγροτών ο υπουργός Γεωργίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματά τους. Παρέπεμψε τους αγρότες να μπουν στην τοκογλυφική τραπεζική ρύθμιση της ΑΤΕ, επικαλούμενος ότι έτσι διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας. Αρνήθηκε δηλαδή να διαγραφούν οι τόκοι ποινής, τα 2/3 των συμβατικών τόκων και η μείωση των επιτοκίων κάτω από το διπλάσιο του πληθωρισμού.

Για τη μείωση του κόστους παραγωγής ψέλλισε μόνο ότι θα συσταθεί επιτροπή για να μελετήσει πώς θα δοθεί φτηνό πετρέλαιο και ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χρηματοδότηση έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά), αφού η Κοινότητα δε χρηματοδοτεί πλέον τέτοια έργα.

Για το ληστρικό νόμο για το νέο κλάδο κύριας ασφάλισης των αγροτών, είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της. Επίσης ξεκαθάρισε ότι θα προωθηθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τον ΕΛΓΑ, που ιδιωτικοποιεί τις γεωργικές ασφαλίσεις, επιβάλλοντας βαριά χαράτσια στους αγρότες, χωρίς να βελτιώνεται η ασφάλιση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας περιστράφηκε σε επιμέρους επισημάνσεις, για νοθείες, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Γεωργίας "κατάπιε τη γλώσσα του", όταν η συζήτηση έφτασε στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τα μέλη της Πανθεσσαλικής χαρακτήρισαν εργαλείο ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών που αναγκάζονται να ετεροαπασχολούνται. Τα μέλη της Πανθεσσαλικής του έφεραν μια σειρά παραδείγματα με χαρακτηριστικό το παρακάτω: Συνταξιούχος αγρότης του ΟΓΑ με 30 στέμματα χαρακτηρίστηκε κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης και γυναίκα στρατηγού με 300.000 δραχμές σύνταξη και 150 στρέμματα χαρακτηρίστηκε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης!

ΚΥΨΕΛΗ
Αφού τους στοίβαξαν, τους τιμωρούν κιόλας...

Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Λεων. Αυδή με κατοίκους και εκπροσώπους μαζικών φορέων για τα προβλήματα της περιοχής τους

Δεν αποτελεί, βέβαια, είδηση ότι η πιο πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, η Κυψέλη, δεν έχει πράσινο και ελεύθερους χώρους. Η απώλεια όμως και των τελευταίων μικρών κομματιών γης, που της είχαν απομείνει, έτσι, να ανασαίνει λίγο με την ελπίδα της αξιοποίησής τους, ήταν από τα θέματα, που απασχόλησαν τη χτεσινή συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Λεων. Αυδή,επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής του 6ου Διαμερίσματος.

Κι αυτό γιατί, στην Κυψέλη και σε άλλες περιοχές, ο Δήμος Αθηναίων επί ημερών Δ. Αβραμόπουλου έχει στήσει βιομηχανία αποχαρακτηρισμών των μικρών ελεύθερων χώρων - τους μεγαλύτερους θα καταπιούν ούτως ή άλλως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι εργολάβοι τους - με το επιχείρημα ότι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν ...διάσπαρτες "κουτσουλιές" πράσινου, αλλά, αντίθετα, οι μεγάλου μεγέθους παρεμβάσεις. "Μόνο που κανείς δε λέει πού θα βρεθούν οι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι στην τσιμεντούπολη για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις", σχολίασε ο Λεων. Αυδής.

Η Κυψέλη, αντίθετα με άλλες ...βορειότερες περιοχές, δεν είναι στρωμένη με πράσινο, αλλά με τσιμέντο, δήμαρχε, υπενθυμίζουν οι κάτοικοι. Ακόμα κι οι πεζόδρομοι, όπου υπάρχουν, έχουν περισσότερες πλάκες και τραπεζοκαθίσματα - δεν μπορείς να περάσεις, πόσο μάλλον να παίξουν τα παιδιά της γειτονιάς ή να κάνουν τη βόλτα τους οι ηλικιωμένοι - παρά γκαζόν και δέντρα.

Τώρα όσοι χώροι είχαν γλιτώσει την τσιμεντοποίηση, ως μικροί για να αξίζουν αξιοποίηση, αποχαρακτηρίζονται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και δίνονται σε ιδιώτες για να γίνουν άρτια και κατά συνέπεια τσιμέντο διπλανά οικόπεδα.

Το σκηνικό συμπληρώνουν τα ατέλειωτα προβλήματα των σχολείων της περιοχής, από τα συγκροτήματα της Κυψέλης και της Γκράβας μέχρι την Αχαρνών, αλλά και ο βραχνάς της ελεγχόμενης στάθμευσης και της ασυδοσίας των ιδιωτικών εταιριών που την έχουν αναλάβει.

Ο Λεων. Αυδής, συζητώντας με τους κατοίκους τα προβλήματα αυτά, τους ενημέρωσε για τις θέσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", σημειώνοντας, ωστόσο, χαρακτηριστικά: "Δεν ήρθαμε εδώ να σας λύσουμε τα προβλήματα. Να συμβάλουμε στην ανάδειξή τους προσπαθούμε, να βοηθήσουμε, να προτείνουμε. Πρωταγωνιστές για την επίλυσή τους ή όχι είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι και ο αγώνας τους, ο κοινός μας αγώνας, μικρός ή μεγαλύτερος, ανάλογα με την ισχύ των συμφερόντων που έχουμε κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε".

Σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων, που ξεκινούν από την ασφάλεια των μαθητών και τη μάστιγα των ναρκωτικών και φθάνουν ως την - ανύπαρκτη στην ουσία - διαπολιτισμική εκπαίδευση, που μένοντας στα λόγια δεν έχει τίποτα να προσφέρει ούτε στους αλλοδαπούς μαθητές ούτε στους Ελληνες, ο Λεων. Αυδής υπογράμμισε ότι χρειάζεται ανυποχώρητη πάλη του μετώπου των ίδιων των μαθητών, με τους γονείς και τους καθηγητές τους, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται η "Αγωνιστική Συνεργασία", για να επιτευχθεί και το παραμικρό βήμα βελτίωσης της κατάστασης. Ειδικά για τα ναρκωτικά, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" παρατήρησε ότι δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικής δράσης, η οποία γενικά απαιτείται, ούτε είναι σκόπιμο να μετατραπούν τα σχολεία σε "αστακούς". Πρέπει, μάλιστα, οι χώροι τους, οι αυλές, με τον απαραίτητο βέβαια έλεγχο, να μπορεί να χρησιμοποιούνται και μετά το τέλος των μαθημάτων από τα παιδιά για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Τη στιγμή ειδικά που δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι και όσες εγκαταστάσεις υπάρχουν χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τα αθλητικά σωματεία και όχι για το μαζικό αθλητισμό.

Χρειάζονται για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, υπογράμμισε, τέλος, ο Λεων. Αυδής, κοινωνικά μέτρα και κυρίως το χτύπημα των παραγόντων που δημιουργούν την πελατεία του εμπορίου του θανάτου: "Είναι το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν εμπνέει αγάπη για τη ζωή, η ανεργία, η έλλειψη χώρων για να συναντηθούν οι νέοι και να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά και τόσα άλλα. Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουν. Και γι' αυτά έχουμε να δώσουμε τη μάχη"...

Η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Γεωργίας "θάβει" την

Η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Γεωργίας "θάβει" τη βαμβακοκαλλιέργεια

Από τη συνάντηση του Λεων. Αυδή με κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων

Από τη συνάντηση του Λεων. Αυδή με κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων του 6ου Διαμερίσματος, στην Κυψέλη

Με συνέχιση του αγώνα απαντούν οι αγρότες στη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ