ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ασκηση των ΗΠΑ στο νοσοκομείο της πόλης!

ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ: Το αίτημα της απεμπλοκής από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ αποκτά ζωτική σημασία για το λαό

Στιγμιότυπο από την άσκηση εντός του Νοσοκομείου
Στιγμιότυπο από την άσκηση εντός του Νοσοκομείου
Τη γενικευμένη εμπλοκή σε όλα τα επίπεδα στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Θεσσαλίας και ευρύτερα και την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ήρθε να επιβεβαιώσει η στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ που έλαβε χώρα την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Το σενάριο της άσκησης, για το οποίο το νοσοκομείο της πόλης έγινε «ντεκόρ» για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, μιλάει από μόνο του: «Ενας στρατιώτης της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο, τραυματίζεται και μεταφέρεται με ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Μέλη του ΕΚΑΒ Λάρισας αναλαμβάνουν εν συνεχεία τη διακομιδή του, ώστε να φθάσει το συντομότερο δυνατό για περίθαλψη στο νοσοκομείο».

Η νέα αυτή άσκηση και το σενάριό της, που αφορά επί της ουσίας το ενδεχόμενο οι αμερικανοΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην περιοχή να γίνουν στόχος επίθεσης, είναι παραπάνω από αποκαλυπτικά για το πώς η μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τη βάζει στο στόχαστρο.

Και, βέβαια, η εμπλοκή στην άσκηση πολιτικού προσωπικού του ΕΚΑΒ και γιατρών του νοσοκομείου της Λάρισας, που γεννάει έτσι κι αλλιώς σοβαρά ερωτήματα, δείχνει ότι η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ «αγκαλιάζει» με ευθύνη της κυβέρνησης όλη την πόλη, όλους τους τομείς και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, προσφέρει «στα πόδια» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών κάθε είδους υποδομή, που αυτομάτως μετατρέπεται έτσι και σε στόχο των ανταγωνιστών των ΗΠΑ.

Ολα αυτά ως κομμάτι των «προβών πολέμου» που κάνουν στην περιοχή οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις που ήρθε να επισημοποιήσει τη μετατροπή όλης της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με την παραχώρηση στις ΗΠΑ των εγκαταστάσεων στην 110 ΠΜ στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το λαό από τη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Σε ανακοίνωση της για την άσκηση, η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η άσκηση αυτή επιβεβαιώνει ότι μαζί με τη μετατροπή της περιοχής σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση με τα drones στην 110 ΠΜ, και τα αμερικάνικα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας, ταυτόχρονα διατίθεται κάθε είδους υποδομή, ακόμα και τα νοσοκομεία, για την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Ταυτόχρονα, γίνεται φανερό ότι προσφέροντας "γη, αέρα και νερό", στους ιμπεριαλιστές δεν εξασφαλίζονται η ειρήνη, η σταθερότητα, η ασφάλεια στην περιοχή. Τα αμερικανικά ορμητήρια, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, προφανώς γίνονται στόχος των "αποφασισμένων αντιπάλων". Εξ ου και ο "τραυματισμός" του Αμερικανού στρατιώτη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ο ζήλος που δείχνουν οι αστικές κυβερνήσεις για την "περίθαλψη και φροντίδα" των ΝΑΤΟικών φονιάδων, την ώρα που για την υγεία του λαού δεν κάνουν τίποτα, αντίθετα συντηρούν τη σημερινή άθλια κατάσταση για ασθενείς και υγειονομικούς.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της στους οξυμένους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή όχι μόνο δεν συντελούν στην προστασία του ελληνικού λαού από επικίνδυνες περιπέτειες, όπως προπαγανδίζεται από ολόκληρο τον αστικό κόσμο, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους. Η ανάδειξη της χώρας σε κρίσιμο "μεντεσέ" για την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών την καθιστά ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχο, για την υπεράσπιση των μονοπωλίων της μιας ή της άλλης πλευράς. Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πολύ πιο ορατή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη τη χώρα. Να πάρουν μέρος στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Βόλου. Το αίτημα της απεμπλοκής από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αποκτά ζωτική σημασία για το λαό».


Η δραστηριότητα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται τα Γιάννενα, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

10.30: Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνη.

19.00: Συνάντηση με το ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων.

20.30: Ομιλία σε συνεστίαση που διοργανώνει η ΤΟ Ιωαννίνων, στο κέντρο «ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ», στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Αύριο Παρασκευή

9.00: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Καχριμάνη.

11.00: Ομιλία στους εργαζόμενους του εργοστασίου «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ» και συνάντηση με τη διοίκηση.

12.30: Ομιλία στους εργαζόμενους του εργοστασίου «ΔΩΔΩΝΗ» και συνάντηση με τη διοίκηση.

14.00: Συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Ελισάφ.

Στην ημερίδα της ΚΟΑ

Το Σάββατο 23 Νοέμβρη, ο Δ. Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής, με θέμα «1940 - 1949: Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης», στις 4.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στον κινηματογράφο «Studio new star art cinema» (Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής). Θα μιλήσουν η Ζελμίς Μαρία Ντομίνγκεζ, πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η τέχνη τού να επιβιώνεις» των Οτο Μιγκέλ και Γκουσμάν Γκερέρο καθώς και αποσπάσματα από ιστορικές ομιλίες του Κάστρο.

Στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής για την Κοινωνική Ασφάλιση

Την Τετάρτη 27 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής, με θέμα «Η νέα επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων στην Κοινωνική Ασφάλιση - Οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 6).
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org