ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
«Στο πόδι» κάθε μέρα για τα συλλαλητήρια και την απεργία

Στο κέντρο των κινητοποιήσεων βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας, που χτες πολιορκήθηκε από υγειονομικούς και εμποροϋπαλλήλους

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν απέπλευσε χτες κανένα καράβι
Από το λιμάνι του Πειραιά δεν απέπλευσε χτες κανένα καράβι
Συνεχίστηκε και χτες η πολύμορφη δράση εργατικών σωματείων και φορέων του κινήματος ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, ενώ σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν με νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους κλάδους της Βιομηχανίας, εκπαιδευτικοί, καθώς και οι μισθωτοί και αυτοπασχολούμενοι επιστήμονες.

Παράλληλα, κορυφώνεται στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές η προετοιμασία για τα συλλαλητήρια που θα γίνουν το Σάββατο με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ (Αθήνα, 11 π.μ. Ομόνοια, Θεσσαλονίκη, 11 π.μ. ΙΚΑ Αριστοτέλους, Πειραιάς, 11 π.μ. πλατεία Καραϊσκάκη), όπως και για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Το νέο κύκλο των απεργιακών κινητοποιήσεων άνοιξαν χτες οι ναυτεργάτες σε όλη τη χώρα, ενώ ώθηση στις οργανωμένες λαϊκές αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό αναμένεται να δοθεί και από τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, που προετοιμάζει πυρετωδώς τα μπλόκα της.

Απεργούν και σήμερα οι ναυτεργάτες

Με καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων ΕΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, με προσυγκέντρωση χτες τα χαράματα στο λιμάνι του Πειραιά, περιφρούρησαν την απεργία και συζήτησαν με τα πληρώματα. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική της ΠΝΟ, για να αποφασίσει την παραπέρα εξέλιξη του αγώνα.

Διαδήλωση των υγειονομικών

Η κινητοποίηση των υγειονομικών
Η κινητοποίηση των υγειονομικών
«Με αίμα έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» φώναξαν χτες το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Εργασίας, υγειονομικοί, άτομα με αναπηρία, εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός», Παίδων Πεντέλης, ΚΑΤ, «Θριάσιο», ΨΝΑ Δαφνί, «Αλεξάνδρας», στην Ιδιωτική Υγεία, στο Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Μητέρα». Επίσης καλούσαν ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, η ΕΙΝΑΠ, ο ΙΣΑ, το ΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ.

Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σημείωσε πως στόχος και του τελευταίου σχεδίου για το Ασφαλιστικό είναι η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος να απαλλαγούν από την ευθύνη και το κόστος της Ασφάλισης. Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, αναφέρθηκε στην άθλια προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι ζουν περισσότερο, άρα ...κοστίζουν περισσότερο.

Ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν», τόνισε πως το σημερινό σχέδιο συμπυκνώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και επιχειρεί να ξεμπερδέψει με ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Κριτική στις ηγεσίες του ΠΙΣ και του ΙΣΑ, που στη λογική του συντεχνιασμού ζητούν να εξαιρεθούν από το νέο Ασφαλιστικό οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, άσκησε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ - εκλεγμένος με τη ΔΗΠΑΚ, λέγοντας πως οι προοδευτικοί επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί θα συμπορευτούν με το λαϊκό κίνημα.

Οι εμποροϋπάλληλοι στο υπουργείο Εργασίας
Οι εμποροϋπάλληλοι στο υπουργείο Εργασίας
Ο Γιάννης Παπαλέτσος, πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης ΠΕΔΥ, είπε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει διαχρονική επίθεση σε Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση, με στόχο τη μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση. Η Αλεξάνδρα Βρακά, εκ μέρους του Σωματείου νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου και στην απεργία.

Ο Σωτήρης Καλιαπάκος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Γιατρών στα ιδιωτικά νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά, διαφοροποιήθηκε από τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων που εμφανίζονται ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς με την κυβέρνηση και τους θεσμούς. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Καλιάτσος, μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ.

Οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν στο υπουργείο Εργασίας υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Νωρίτερα εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα των «πενταμηνίτων» με αφορμή και το θάνατο εργαζόμενου στο Δήμο Μεγάρων, λέγοντας πως και στο χώρο της Υγείας υπάρχουν εργαζόμενοι μέσω «πεντάμηνων» προγραμμάτων.

Κινητοποίηση από τους εμποροϋπαλλήλους

Εξω από το υπουργείο Εργασίας διαδήλωσαν επίσης χτες το απόγευμα εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Πόλεμο στον πόλεμο. Για Ασφαλιστικό, μισθούς, φόρους και Εργασιακό», έγραφε το πανό του Συλλόγου, ενώ η πρόεδρος, Ντίνα Γκογκάκη, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι παρά την προπαγάνδα της κυβέρνησης, μπαίνει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, χτυπιέται βαριά η λαϊκή οικογένεια.

Είναι ζήτημα ταξικών συμφερόντων, τόνισε, είναι ζήτημα αν θα δεχτούμε τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης ή θα παλέψουμε στο δρόμο της ανατροπής του. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Νίκος Τζώρτζης.

Σήμερα τα Συνδικάτα της Βιομηχανίας

Τέλος, σήμερα Πέμπτη, κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής από τους χώρους της Βιομηχανίας και συγκεκριμένα από τα Τρόφιμα - Ποτά, το Μέταλλο, την Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, την Ενέργεια, τον Τύπο - Χαρτί, τη Χημική Βιομηχανία, το Φάρμακο και άλλα, οργανώνουν μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, στις 6 μ.μ.

Νέα διαμαρτυρία από τους επιστημονικούς φορείς

Σε σύσκεψη που έγινε χτες στο ΤΕΕ, παρενέβη εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Νέα συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, οι μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί).

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, στις 11 π.μ., στη γωνία Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων». Οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή, αντιδρώντας στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους δικηγόρους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Επιτροπές Αγώνα, σε συντονισμό με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Καταγγέλλει επίσης το «βρώμικο ρόλο» της ηγεσίας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία μία μόλις μέρα μετά το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, συμφώνησε μαζί με επιμελητήρια σε σχέδιο προτάσεων προς την κυβέρνηση, με τις οποίες δέχονται ως βάση για συζήτηση το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα και προτείνουν επιμέρους αλλαγές.

«Η ηγεσία της Ολομέλειας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, την αποστροφή της στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την περιφρόνησή της απέναντι στο μαχητικό συλλαλητήριο, που δεν είχε αίτημα το φτιασίδωμα του εκτρώματος αλλά την απόσυρσή του!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Σύσκεψη στο ΤΕΕ

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε για το Ασφαλιστικό στα γραφεία του ΤΕΕ παραβρέθηκε και μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και ολοκληρώνει την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης».

Επίσης, ανέδειξε τις ευθύνες της πλειοψηφίας των επιστημονικών φορέων που είχαν διαχρονικά αποδεχθεί τη λογική της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης, είτε μέσω της δημιουργίας επαγγελματικών Ταμείων, όπως το ΟΕΕ ή το ΤΕΕ, που είχε επενδύσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα Αττικής και είχε επιβάλει το διπλασιασμό των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ.

«Το ζητούμενο δεν είναι τα παζάρια για το ύψος των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε βελτιώνεται. Σήμερα απαιτείται η απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και η κλιμάκωση της πάλης για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της δημόσια και καθολικής Ασφάλισης», σημείωσε.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των φορέων περιόρισαν την κριτική τους στο ύψος των εισφορών, δηλώνοντας πρόθυμοι για συζήτηση με την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της αναπροσαρμογής των ποσοστών και της ανάγκης διατήρησης του ταμείου των Επιστημόνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, αποδεχόμενοι τη λογική της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος περιόρισαν την κριτική τους σε επιμέρους ζητήματα.

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σωματεία εκπαιδευτικών συγκεντρώνονται στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας, ενώ οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.).

Τα συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα γίνουν:

  • Το Σάββατο 23 Γενάρη

Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., ΙΚΑ Αριστοτέλους

Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα του Λιγνιτωρύχου

Αρτα, 11.30 π.μ., πλατεία Κιλκίς

Βέροια, 11.30 π.μ., Ιπποκράτους

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ελευσίνα, 11.30 π.μ., πλατεία Ηρώων

Ζάκυνθος, 11 π.μ., Νομαρχία

Ηράκλειο, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κόρινθος, 11 π.μ., Περιβολάκια

Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Νάουσα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ναύπλιο, 6 μ.μ., στο μπλόκο των αγροτών στη Δαλαμανάρα

Ξάνθη, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σπάρτη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 11 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 6.30 μ.μ., πλατεία Πετρινού

  • Την Παρασκευή 22 Γενάρη

Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 6 μ.μ., Δημαρχείο

Γιαννιτσά, 6.30 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Εδεσσα, 6.30 μ.μ., Μικροί Καταρράκτες

Ηγουμενίτσα, 6 μ.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ

Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Κέρκυρα, 6 μ.μ., πλατεία Σαρόκο

Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Λιβαδειά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 6 μ.μ., πλατεία Αγοράς

  • Τη Δευτέρα 25 Γενάρη

Λαύριο, 6 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Κινητοποιήσεις εργαζομένων

-- Στάση εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της Γενικής Κλινικής «Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας δεδουλευμένα εφτά μηνών. Στο πλευρό τους ήταν το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

-- Να υπογράψουν νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, με μείωση αποδοχών 20% - 30% και 72 μέρες το χρόνο εκ περιτροπής εργασία, ζητάει από τους 200 εργαζόμενους η εταιρεία «Conti Tech IMAΣ ΑΕ», του ομίλου «Continental», στο Βόλο. Το σωματείο έχει απαντήσει αρνητικά στο τελεσίγραφο της εταιρείας, η οποία επιπλέον σχεδιάζει να προσλάβει νέους εργαζόμενους με τον βασικό μισθό και ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης 60 εργαζομένων. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κ. Στεργίου.

-- Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΣΚΟΤ ΑΕ» στη Μάνδρα Αττικής. Χτες τα ξημερώματα, η εργοδοσία με ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησε να βάλει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό και διευθυντικά στελέχη μέσα στο εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό τους σωματείο συνεχίζουν με επ' αόριστον επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις, κόντρα στην καταστολή, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους και την εξόφληση των δεδουλευμένων του Δεκέμβρη που τους οφείλονται. Στο πλευρό τους έχουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής.

-- Μέχρι και 18 μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» στο Παγκράτι και το περασμένο Σάββατο έκαναν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας παρέμβαση προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα. Ακόμη σχεδιάζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία και στο υπουργείο Εργασίας. Το υπουργείο, εμπαίζοντας ανοιχτά τους εργαζόμενους και προσπαθώντας να θολώσει τις πολιτικές ευθύνες, εξέδωσε την περασμένη βδομάδα καταγγελία προς την κλινική!

Στηρίζει η δημοτική αρχή Πάτρας

Τη στήριξή της στις χτεσινές πολύμορφες κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και επιστημόνων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, ενάντια στο έγκλημα του Ασφαλιστικού, προσέφερε η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα συμμετέχει μαζί με όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πανεργατικό συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ - Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων, οι Οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων το Σάββατο 23 Γενάρη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Επίσης, τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Πάτρας στους αγρότες που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Γ' ΔΟΥ, εξέφρασε χτες ο αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου, Διονύσης Πλέσσας.

Περιοδείες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Με το σύνθημα «Ξεσηκωμός. Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές.

  • Σήμερα Πέμπτη 21 Γενάρη

-- Στις 9 π.μ. στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ. στον ΟΣΕ (κεντρική διοίκηση), με ομιλήτρια την Μαρία Θεοφίλη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 12 μ. στο Δημαρχείο Περάματος, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 8 π.μ., περιοδεία στα ΕΛΤΑ Αγίου Δημητρίου, με ομιλητή τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.

  • Παρασκευή 22 Γενάρη

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Ανθούσα, με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ. στο πολυκατάστημα PRAKTIKER στον Ταύρο, με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., περιοδεία στους εργάτες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με ομιλήτρια την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τα νέα μέτρα, όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια, θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού, τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά θα ωφεληθεί πολλαπλά από αυτήν την πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν, να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν "καλύτερο σχέδιο", χωρίς να αμφισβητούν τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών. Να εμπλουτίσουν τις μορφές πάλης και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μεταξύ όλων των κλάδων, των λαϊκών στρωμάτων σ' όλη τη χώρα, που πλήττονται από αυτήν την πολιτική.

Ο δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος του λαού και για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι ένας: Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!».

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Πλατεία Μοναστηρακίου (στις 10 π.μ.): Τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ