ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑ
Απροστάτευτο το δάσος που ακόμα καίγεται, φόβος για τις πλημμύρες που θα 'ρθουν

Τεράστια καταστροφή στον δασικό πλούτο γύρω από τα Βίλια

Καμένο σπίτι στον οικισμό Θέα

Copyright 2021 The Associated

Καμένο σπίτι στον οικισμό Θέα
Το σκηνικό της καμένης γης επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες και πάλι στην Αττική που κινδυνεύει να γίνει μια «δεύτερη Εύβοια». Στα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή της βόρειας Αττικής (Βαρυμπόμπη έως Μαλακάσα) και της νοτιοανατολικής (Κερατέα) που έγιναν στάχτη τις προηγούμενες 4 μέρες, έρχονται να προστεθούν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, πάνω από 85.000 στρέμματα κατεστραμμένου δάσους στη δυτική πλευρά στην περιοχή γύρω από τα Βίλια. Εκεί η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και χτες το βράδυ το μέτωπο κατευθυνόταν προς τα Μέγαρα, ενώ στους οικισμούς Θέα και Καραούλι έχουν καεί και σπίτια.

Την εικόνα της καταστροφής καταγράφει άλλο ένα οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη» που κάναμε μαζί με τον Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Μπάμπη Θεοδώρου, δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στα καμένα του όρους Πατέρα.

Η εικόνα παντού ίδια. Ενα πυκνό δάσος πεύκου κυρίως, που έχει προκύψει σε πολλά τμήματά του από φυσική αναδάσωση από φωτιά πριν από μια δεκαετία, να είναι αφημένο στην τύχη του. Συνεχώς παρατηρούμε μικρά πεύκα καχεκτικά, γιατί αναπτύσσονται το ένα κυριολεκτικά πάνω στο άλλο, μέσα σε πυκνή βλάστηση από βάτα και θάμνους, που συνθέτουν το κατάμαυρο πλέον τοπίο.

Πυκνό δάσος με πεύκα έχει γίνει στάχτη
Πυκνό δάσος με πεύκα έχει γίνει στάχτη
Για χρόνια φαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία εργασία καθαρισμού, αραίωσης, διαχείρισης του δάσους, με οδικό δίκτυο που είναι ασυντήρητο και διαπερνάται με δυσκολία ακόμα και με οχήματα 4x4. Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που κρατάει τις δασικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες, χωρίς μέσα και πόρους για να κάνουν μια ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.

Στον πρώτο σταθμό του οδοιπορικού στο Δασονομείο Ελευσίνας (υπάγεται στο Δασαρχείο Αιγάλεω) πήραμε μια πρώτη εικόνα των τεράστιων δυσκολιών που έχουν οι δασικές υπηρεσίες να επιτελέσουν το έργο που είναι στην αρμοδιότητά τους.

Ρωτώντας πόσοι δασεργάτες απασχολούνται στην περιοχή, υποτίθεται για τα έργα διαχείρισης των δασών, η απάντηση ήταν κανένας. Η ίδια εικόνα προκύπτει και για το Δασαρχείο Αιγάλεω, αλλά και για τα δασαρχεία όλης της χώρας (είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που παραθέτουμε σε διπλανή στήλη για την κατάσταση των δασαρχείων).

Ακριβώς την οργή για την παντελή έλλειψη πρόληψης καταγράψαμε και στις συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη που ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου και συνεχίζεται.

Κανένα μέτρο πρόληψης

Ο Μελέτης Ζαφείρης, πρόεδρος του Οικισμού Παλαιοκούντουρων Αγίας Σωτήρας, στους πρόποδες του όρους Πατέρα, όπου η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά στα σπίτια, μας είπε χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι του οικισμού με τον σύλλογό μας πολύ έγκαιρα και φέτος και τις προηγούμενες χρονιές είχαμε κάνει διάφορα διαβήματα προς τον δήμο και την Περιφέρεια, διατυπώνοντας τα αιτήματά μας σχετικά με την ανάγκη να ληφθούν μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της πυρκαγιάς την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και πλημμύρας τη χειμερινή περίοδο. Αυτό που διαπιστώνεται είναι μια δυσκινησία και έλλειψη συντονισμού, για να γίνουν τα απαραίτητα έργα. Είχαμε ζητήσει να υπάρχει μια δεξαμενή νερού σε ψηλό σημείο του οικισμού, αλλά δεν προχώρησε. Ο καθαρισμός του οικισμού έγινε από τους κατοίκους και τις δημοτικές υπηρεσίες την τελευταία στιγμή. Είναι εμφανής η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών».

Δυο μερόνυχτα ο κ. Μελέτης προσπαθούσε να σώσει το βιος του
Δυο μερόνυχτα ο κ. Μελέτης προσπαθούσε να σώσει το βιος του
Επίσης σημαντικό πρόβλημα για τον οικισμό των 120 σπιτιών που παραμένουν εκτός σχεδίου, παρότι είναι οικισμός που τα πρώτα νοικοκυριά εγκαταστάθηκαν από τον 19ο αιώνα και τα περισσότερα έχουν γίνει μόνιμες κατοικίες, είναι η ανυπαρξία δικτύου υδροδότησης. «Προμηθευόμαστε νερό από υδροφόρες και για πόσιμο έχουμε εμφιαλωμένα. Είναι ένα ζήτημα που ζητάμε να λυθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλους οικισμούς».

Μετά τη φωτιά θα έρθουν και οι πλημμύρες

Πιο κάτω στο Παλαιοχώρι, ο Χρήστος Παπαδάκης, μόνιμος κάτοικος της περιοχής τα τελευταία 5 χρόνια, που τον βρήκαμε έξω από το σπίτι του που πάλευε να προστατεύσει καθώς γύρω γύρω ήταν εμφανές το πέρασμα της φωτιάς, μας λέει με αγανάκτηση: «Χωρίς να ξέρουμε την ακριβή αιτία έναρξης της φωτιάς, αυτό που φάνηκε για άλλη μια φορά είναι η παντελής έλλειψη προετοιμασίας για τέτοιες δασικές πυρκαγιές. Οπως μπορείτε να δείτε, όπου υπήρχαν σχετικά μεγάλα ανοίγματα μη δασικής έκτασης, η φωτιά ανακόπηκε, αυτό σημαίνει ότι αν υπήρχαν οργανωμένα αντιπυρικές ζώνες θα περιορίζονταν κατά πολύ το μέγεθος της καταστροφής. Βλέπουμε ότι είναι ένα δάσος απόλυτα παρατημένο, χωρίς καμία διαχείριση. Το δάσος θέλει αραιώσεις, καθαρισμό, σχεδιασμένη υλοτόμηση. Επίσης με την καταστροφή της πλημμύρας της Μάνδρας το 2017 παρασύρθηκαν οι όποιοι δρόμοι υπήρχαν και κατέληξαν σε χειμάρρους, αυτοί οι δρόμοι δεν ξαναφτιάχτηκαν ποτέ. Το συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτή την καταστροφή είναι ότι απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός. Εδώ βλέπουμε πολλές υπηρεσίες που οι άνθρωποι το παλεύουν με φιλότιμο, με αυταπάρνηση, οι πυροσβέστες, το Δασαρχείο, οι εθελοντές, αλλά δεν υπάρχει σχεδιασμός, ούτε προετοιμασία».

«Καντήλια» εστιών καίνε στη διαδρομή προς Βίλια
«Καντήλια» εστιών καίνε στη διαδρομή προς Βίλια
Προχωρώντας σε όλη τη διαδρομή από Αγιο Γιώργη έως το Κρύο Πηγάδι, το μαύρο κυριαρχεί. Ο κ. Μελέτης που συναντάμε είναι εξαντλημένος, αφού δυο μέρες ήταν περικυκλωμένος από τη φωτιά, προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του και το κοπάδι της οικογένειας από 100 γίδια, που τα μετέφερε από σημείο σε σημείο προσπαθώντας να τα γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα. Με δάκρυα στα μάτια εκφράζει την αγανάκτησή του, γιατί δεν υπήρξε κανένα μέτρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να αποφευχθεί η καταστροφή που βιώνουν.

Η αγωνία όλων των κατοίκων που συναντήσαμε είναι πως αφού περάσει η κόλαση της φωτιάς, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειές της και κυρίως με τις πλημμύρες τον χειμώνα. Η περιοχή της Μάνδρας που είχε χτυπηθεί το 2017, είναι και πάλι εκτεθειμένη, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα που αποφασίστηκαν με την πίεση των κατοίκων και των φορέων τους είναι ακόμα ημιτελή. Οι εύλογοι φόβοι που υπάρχουν αν δεν παρθούν γρήγορα μέτρα, έχουν σχέση με τα ρέματα Σούρες και Αγίας Κυριακής που καταλήγουν στη Μάνδρα και την Ελευσίνα και αναμένεται να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού που πλέον δεν μπορεί να συγκρατηθεί στο βουνό.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΝΔΡΑΣ
Να στηριχτούν με άμεσα μέτρα οι μικροί επαγγελματίες

Ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελευσίνας και Μάνδρας, ο οποίος βρέθηκε, μαζί με άλλους εθελοντές στην περιοχή Καραούλι που μοίρασαν νερό και τρόφιμα στους πυροσβέστες που έδιναν τη μάχη με τη φωτιά, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Βρισκόμαστε εδώ εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στους πυροσβέστες που 4 μέρες με αυταπάρνηση παλεύουν με τις φλόγες για να σώσουν ό,τι είναι δυνατό να σωθεί από το βιος των ανθρώπων και τον φυσικό μας πλούτο. Επίσης θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος όλων των μικρών επαγγελματιών και των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή από την Ψάθα, το Πόρτο Γερμενό, τα Βίλια. Αυτούς τους ανθρώπους, όντας χτυπημένοι από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας μετά το ισχυρότατο πλήγμα που δέχτηκαν στο εισόδημά τους, τους βρίσκει δεύτερη συμφορά μέσα σε ένα χρόνο. Από τη μια παλινωδία της κυβέρνησης πέφτουν στην άλλη εν μέσω τουριστικής περιόδου που περιμένουν για να δουλέψουν. Οι μήνες δουλειάς λιγοστεύουν και την ίδια ώρα ανησυχούν για τα σπίτια τους, τα καταστήματά τους και τις οικογένειές τους. Ζητάμε άμεσα, τώρα, να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος, στήριξης των ενοικίων που πληρώνουν στα καταστήματά τους και να παγώσουν τα χρέη που έχουν σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία».

Μαζική εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ελευσίνα για την πυρκαγιά στο Ορος Πατέρα

Χτες το βράδυ, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ελευσίνα πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, διακινώντας την ανακοίνωση της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος. Καλούσαν τον λαό της περιοχής να συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ορος Πατέρα και στην ευρύτερη περιοχή. Να δείξει την αλληλεγγύη του στους πυρόπληκτους, στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που δίνουν τη μάχη για να σωθούν ο φυσικός πλούτος και οι λαϊκές περιουσίες.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Εμπρηστής είναι η εγκληματική κυβερνητική πολιτική

Ο Μπάμπης Θεοδώρου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάνδρας - Ειδυλλίας
Ο Μπάμπης Θεοδώρου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάνδρας - Ειδυλλίας
Ο Μπάμπης Θεοδώρου, εκλεγμένος σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» από τη θέση Καραούλι, που ήταν πολύ κοντά στις εστίες φωτιάς, σημείωσε: «Κάναμε μια περιοδεία, ξεκινήσαμε από την Αγία Σωτήρα, περάσαμε το Παλαιοχώρι, τον Αγιο Γιώργη και φτάσαμε στα Βίλια και τους άλλους οικισμούς και επιστρέφουμε στη Μάνδρα. Διαπιστώσαμε ότι η φωτιά έχει πάρει τεράστια έκταση, έχει κάψει πολύ μεγάλη περιοχή που δεν μπορούμε ακόμα να υπολογίσουμε. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι οικισμοί ακόμα κινδυνεύουν, γιατί γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις. Πέρα από αυτά που βλέπουμε και διαπιστώνουμε, πρέπει να πούμε ποιος είναι ο εμπρηστής. Ο δολοφόνος της περιοχής, μια πολύπαθη περιοχή που κινδυνεύουμε είτε από φωτιές, είτε πνιγόμαστε από πλημμύρες, είτε από καρκίνο από τη χωματερή της Φυλής. Ο εμπρηστής, ο δολοφόνος είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της σημερινής και των προηγούμενων που καταδικάσανε σε μαρασμό τη Δυτική Αττική. Εχουμε μια τεράστια δασική έκταση που είναι απροστάτευτη, γιατί η Δασική Υπηρεσία είναι αποδυναμωμένη. Τελικά η προστασία όλου αυτού του πλούτου πρέπει να γίνει λαϊκή υπόθεση. Ως "Λαϊκή Συσπείρωση", ως κομμουνιστές αγωνιστές και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε βάλει αυτά τα ζητήματα για τη δασική προστασία και οργανώνουμε την πάλη του λαού για να εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα, που είναι απότοκο της σάπιας κοινωνίας που ζούμε».

Εθελοντικές ομάδες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ έτοιμες να συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Οι εθελοντές του ΚΚΕ στην περιοχή Καραούλι έτοιμοι να βοήθησουν
Οι εθελοντές του ΚΚΕ στην περιοχή Καραούλι έτοιμοι να βοήθησουν
Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμοντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σταθερά όλες τις μέρες, από τότε που ξέσπασε η φωτιά, πριν από 4 μέρες, οι εθελοντικές ομάδες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ. Χτες έφτασαν στην περιοχή του οικισμού Καραούλι και ανέλαβαν δράση, ενώ ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων και η απειλή σε κατοικίες ήταν εμφανείς. Το βράδυ οι ομάδες κατευθύνθηκαν για να συνδράμουν στην περιοχή Καντήλι, όπου υπήρχε και το κύριο μέτωπο της φωτιάς προς τα Μέγαρα.

Από το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής, περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στον πύρινο κλοιό. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΕ, ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Αττικής, και ο Μπάμπης Θεοδώρου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Ούτε ένας δασεργάτης στα Δασαρχεία!

Η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων κάνει αδύνατη την προστασία του δασικού πλούτου

Αποκαλυπτικά και ταυτόχρονα ενδεικτικά των εγκληματικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων είναι τα στοιχεία που βγαίνουν για το Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο έχει στην ευθύνη του και το Ορος Πατέρα που τώρα γίνεται στάχτη.

Αυτήν τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε έναν δασεργάτη για μια έκταση 600.000 στρεμμάτων δασικής γης που εκτείνεται από το Ποικίλο Ορος έως τον Κορινθιακό Κόλπο, το Ορος Πατέρα, την Πάστρα, τον Κιθαιρώνα.

Στο Δασαρχείο Αιγάλεω (υπάγεται και το Δασονομείο Ελευσίνας), σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή υπηρετούν 28 υπάλληλοι, 3 δασονόμοι, 3 δασοπόνοι, δασοφύλακες και κανένας δασεργάτης.

Δηλαδή, επί της ουσίας δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό που να μπορεί να διεκπεραιώνει τα απαραίτητα έργα δασοπροστασίας. Πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν καθαρισμοί, αραιώσεις, άλλες εργασίες, ενώ μένει ασυντήρητο ένα δίκτυο στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας 400 χιλιομέτρων. Η τελευταία δε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχει γίνει πριν από 20 χρόνια.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, αποτέλεσμα της δασοκτόνας πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αιτία της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που συντελείται στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ιδια εικόνα υπάρχει και στο Δασαρχείο της Πάρνηθας, που επίσης έχει στην αρμοδιότητά του μια τεράστια περιοχή. Δασεργάτης ούτε για δείγμα στους 20 υπαλλήλους, οι 10 είναι δασοφύλακες και οι υπόλοιποι δασικοί και διοικητικοί.

Το αποτέλεσμα και εδώ, όπως συμβαίνει και στα Δασαρχεία όλης της χώρας, είναι με πενιχρά μέσα να προσπαθούν να κάνουν κάποια στοιχειώδη έργα, που βέβαια υπολείπονται πολύ από τις πραγματικές ανάγκες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όταν τα δάση είναι έρμαια στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την προστασία του 65% του εδάφους της χώρας, που είναι δάση, διατίθεται μόνο το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν φέτος τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Δασική Υπηρεσία υπηρετούν πανελλαδικά μόλις 3.100 υπάλληλοι, με κύριες ειδικότητες τους δασολόγους (650), τους δασοπόνους (400) και τους δασοφύλακες (1.700).

Εχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2005 ενώ οι δασοφύλακες είναι πρώην αγροφύλακες που μεταφέρθηκαν σε αυτήν το 2011, επιφορτισμένοι εκτός των άλλων και με ανακριτικά καθήκοντα στο πλαίσιο του ελέγχου αγροτικών παραβάσεων.

Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι σήμερα τα 55 χρόνια. Οι δασεργάτες είναι ανύπαρκτοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική ο τελευταίος μόνιμος δασεργάτης συνταξιοδοτήθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια και έκτοτε προσλήψεις γίνονται μόνο για ορισμένους συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης!

Τεράστιες ελλείψεις και στην Πυροσβεστική

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και για την κατάσταση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία:

  • Το 14% του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών.
  • Ο μέσος όρος φυσικής ηλικίας των πυροσβεστών είναι 45 - 50 ετών, εξουθενωμένοι από τις τεράστιες μετακινήσεις και τη συνεχή επιφυλακή.
  • Οι συνέπειες της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής στην καθημερινότητα των πυροσβεστών αποτυπώνονται στις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, στη διακοπή ακόμα και των αδειών ανατροφής τέκνου για μητέρες πυροσβέστριες κατά την αντιπυρική περίοδο, στη μη χορήγηση προγραμματισμένων ημερήσιων αναπαύσεων, στο «ψαλίδισμα» προγραμματισμένων κανονικών αδειών.
  • Οι δαπάνες για τη μίσθωση εναέριων μέσων, από 17 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019, εκτοξεύτηκαν κλιμακωτά στα 40,8 εκατ. ευρώ για το 2021, την ίδια στιγμή που για τη συντήρηση του συνόλου των 3.250 περίπου οχημάτων, δηλαδή της κινητήριας δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και βασικού πυροσβεστικού μέσου των επίγειων δυνάμεων, η αύξηση ανέρχεται μόνο σε 800.000 ευρώ και ενώ η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων πέραν της 10ετίας πλησιάζει το 80%!
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΧΑΡΝΩΝ
Διαθέσιμοι εθελοντές και στην Πάρνηθα

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αχαρνών, την Τετάρτη, η Γ. Αγγελοπούλου, δημοτική σύμβουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή του 6ου Σταθμού Πυροσβεστικής, Δ. Μπριόλα, και τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις εθελοντών για να αξιοποιηθούν όπου κριθεί απαραίτητο, στην πρόληψη για την προστασία της Πάρνηθας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ