ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
Σελ. /24
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινάει η πορεία κορύφωσης

Πορεία κορύφωσης έχει πάρει το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ταξιδεύει από τις αρχές του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα, για να μεταφέρει στη νεολαία το μήνυμα: «Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής». Μ' αυτό το σύνθημα, οι πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται σε πόλεις και χωριά, ενώ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν και οι εκδηλώσεις κορύφωσης σε πρωτεύουσες νομών και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά και τον Πύργο.

Πολλές οι εκδηλώσεις αυτές τις μέρες και στη Θεσσαλονίκη, όπου η μεγάλη νεανική γιορτή της ΚΝΕ θα κορυφωθεί στις 11, 12 και 13 Σεπτέμβρη, στο χώρο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου (Κάτω από το Καυτατζόγλειο).

Μια βδομάδα αργότερα θα ανοίξει τις πύλες της η μεγάλη κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του 29ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη

- Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στο Πάρκο «Μακεδονικόν», στις 8 μ.μ., με θέμα: «Ενα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα δικαιώματα νεολαίας και εργαζομένων στο limit down».

- Στην κεντρική πλατεία της Πύλου, στις 8 μ.μ., με πολιτική ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή ταινίας, συγκροτήματα με ρεμπέτικο - έντεχνο τραγούδι, έκθεση βιβλίου.

Αύριο Πέμπτη

- Στην Κληματαριά Θεσσαλονίκης, στο πάρκο «Δημήτρεια», στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η νεολαία στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

- Στην πλατεία των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Το φυσικό περιβάλλον εκπέμπει SOS».

- Στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, στην κεντρική πλατεία (Ελευθερίας), στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής».

Την Παρασκευή 22/8

- Στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αθωνος, στις 6 μ.μ., με θέμα: «Νέες εργασιακές σχέσεις: δουλιά ή δουλεία».

- Στη Μονεμβασιά, στο πάρκινγκ, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Γιάνναρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

- Στη Μεγαλόπολη, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Εθελοντισμός και αθλητισμός», θα μιλήσει ο Ορέστης Διαμαντόπουλος, Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας της ΚΝΕ. Μια μέρα πριν θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5.

Το Σάββατο 23/8

- Στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, στην πλατεία Νομαρχίας, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει η Μαίρη Ντουντούμη, Γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 24/8

- Στη Μύρινα Λήμνου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης.

- Στον Πύργο Ηλείας, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, προβολή αντιπολεμικού υλικού, και θα μιλήσει η Μαίρη Ντουντούμη, Γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης. Για τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων οι παρακάτω:

Σε Ναύπακτο - Μεσολόγγι

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης θα περιοδεύσει σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Ναυπάκτου στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος». Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε πλατιά σύσκεψη οπαδών, φίλων και ψηφοφόρων του Κόμματος στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Μεσολόγγι. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στις 12.30 θα μιλήσει σε σύσκεψη των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στην Εύβοια

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω συγκεντρώσεις:

-- Σήμερα Τετάρτη 20/8, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ασμηνίου θα μιλήσει ο Θανάσης Παππάς, γραμματέας της ΝΕ.

-- Αύριο Πέμπτη 21/8, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων Νέας Λαμψάκου θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Εύβοιας και νομαρχιακή σύμβουλος.

-- Την Παρασκευή 22/8, στις 8.15 μ.μ., στην πλατεία Καθενών του Δήμου Διρφύων θα μιλήσει ο Γιώργος Παντελής, μέλος της ΝΕ Εύβοιας.

-- Την Κυριακή 24/8, στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού.

Στη Μαγνησία

-- Σήμερα Τετάρτη, 20/8, στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΧΑΜΒ.

-- Αύριο Πέμπτη, 21/8, στις 6.15 το πρωί, κλιμάκιο της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ν. Ιωνίας.

-- Την Παρασκευή, 22/8, στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στους εργαζόμενους της ΔΕΟΒ - ΔΗΚΙ Δήμου Βόλου, καθώς και στους εργαζόμενους της ΔΕΜΚΑ - ΚΕΚ του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Στην Αχαΐα

-- Περιοδεία στην Τεμένη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/8, στις 8.30 μ.μ.

-- Επίσης την Παρασκευή κλιμάκιο της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το χωριό Δημητρόπουλο στις 8.30μ.μ.

-- Το Σάββατο, 23/8, επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στις 7μ.μ. στο χωριό Σελιανίτικα και στις 8.30μ.μ. στα χωριά Νερατζιές και Δάφνη Καλαβρύτων.

Στο Κιλκίς

Κλιμάκια στελεχών της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ περιοδεύουν αυτή τη βδομάδα σε χωριά του Ν. Κιλκίς. Το πρόγραμμα των περιοδειών είναι:

-- Σήμερα, Τετάρτη 20/8, 7 μ.μ. μέχρι 10 μ.μ. Γαβρά, Κεντρικό, Μονολίθι, Αντιγόνεια.

-- Την Παρασκευή 22/8, 7.30 μ.μ. Ποντοκερασιά, 8.30 μ.μ. Μελισουργειό, 9.15 μ.μ. Κοκκινιά.

-- Την Παρασκευή, επίσης, 22/8, 7 μ.μ. μέχρι 10 μ.μ. Λεβεντοχώρι, Μεσιανό, Παλιό Γυναικόκαστρο.

-- Το Σάββατο 23/8, 8.30 μ.μ. Χέρσο.

ΕΠ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ
Εκδήλωση στο Γράμμο

Μεγάλη εκδήλωση για να τιμηθούν οι αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, λαϊκή εξουσία, πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Αυγούστου στο Γράμμο, στις τοποθεσίες Χάρος Κοτύλης και Αρένες που έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας την περίοδο 1946 - '49. Τη διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Δ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ.

Στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή ολοήμερη εκδρομή στο Γράμμο για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Αγαλμα Βενιζέλου στις 5.30 το πρωί.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org