ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ΚΚΕ και του κομμουνιστή δημάρχου

Καταγγελία των Κομματικών Οργανώσεων Χαϊδαρίου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία για ψευδές και συκοφαντικό, ανυπόγραφο δημοσίευμα, που αναρτήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, εξέδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας: «Τις τελευταίες μέρες αναρτήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με την ονομασία "Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου - Πολιτικό Κόμμα", ένα ψευδές και συκοφαντικό, ανυπόγραφο δημοσίευμα. Μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου κατηγορεί τον δήμαρχο και στέλεχος του Κόμματος Μ. Σελέκο για συγκάλυψη σκανδάλου, αφήνοντας υπόνοιες ότι ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου (την περίοδο που η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν αντιπολίτευση) πλούτισε παράνομα από το χρέος 1,2 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε στο δημοτικό κατάστημα του Πρ. Ηλία και καταλήγει παρουσιάζοντας επίδοξους μνηστήρες, λόγω της δήθεν αμφισβήτησης στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου!!».

Στην ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ τονίζουν:

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα αναληθές, βρώμικο και συκοφαντικό. Αν νομίζουν διάφορα τσιράκια του συστήματος ότι με λάσπη και συκοφαντία μπορούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ είναι βαθιά γελασμένοι.

Να ενημερώσουμε, λοιπόν, τον συντάκτη του κειμένου και αυτούς που διασπείρουν τέτοιες ειδήσεις ότι το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Το ΚΚΕ, οι δημοτικοί του σύμβουλοι και βέβαια ο Μ. Σελέκος καταψήφισαν όλες τις αποφάσεις παραχώρησης του δημοτικού καταστήματος σε ιδιώτες, ενώ επανειλημμένα είχαν θέσει το ζήτημα των χρεών των ενοικιαστών και την ανάγκη διεκδίκησής τους από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", ως δημοτική αρχή, είναι η πρώτη που ζήτησε τον πλήρη έλεγχο των υποθέσεων αυτών και ήδη το συγκεκριμένο θέμα έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Να γνωρίζει ο συντάκτης του κειμένου ότι το ηθικό κύρος των μελών και των στελεχών του στο λαό έχει κατοχυρωθεί μέσα από τους λαϊκούς αγώνες και τη στάση τους, από όποια θέση και αν είναι εκλεγμένοι, κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι πιο άσπονδοι εχθροί μας.

Να ενημερώσουμε, επίσης, ότι για τους κομμουνιστές δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση για θέσεις, αξιώματα, καρέκλες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φαντάζονται ο συντάκτης και το πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, οι φίλοι και οπαδοί του, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, στην 100χρονη Ιστορία του, δίνουν τη μάχη σαν μια γροθιά, ανεξάρτητα από πρόσωπα ή άλλα κριτήρια, που καμία σχέση δεν έχουν με την ιδεολογία μας. Οι κρυφές ελπίδες τους για την αποτυχία της δημοτικής αρχής δεν μας πτοούν.

Αποδεικνύουν και με τέτοιου είδους ενέργειες ποιον θεωρούν πραγματικό τους αντίπαλο, σε μια περίοδο που το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της αστικής τάξης και των κομμάτων της».

Καταγγελία από τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου

Στο ίδιο ύφος και η απάντηση - καταγγελία των δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου και καλούν τους Χαϊδαριώτες «να ρίξουν τη λάσπη εκεί που έχει θέση, στους υπονόμους! Εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για το δίκιο αταλάντευτα, σταθερά και αδιάκοπα».

Το κείμενο που υπογράφουν σύσσωμοι οι 19 σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έχει ως εξής:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταδικάζουμε σύσσωμοι το επαίσχυντο και συκοφαντικό δημοσίευμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία "Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου", το οποίο στοχεύει στο ηθικό κύρος του δημάρχου Μ. Σελέκου και συνολικά επιδιώκει να πλήξει τη Δημοτική Ομάδα της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Η προσπάθεια του συντάκτη να αφήσει υπόνοιες για τη στάση του δημάρχου, ως μέλος τότε της Οικονομικής Επιτροπής από τη θέση της αντιπολίτευσης, σχετικά με το θέμα των υπέρογκων χρεών 1,2 εκατ. ευρώ του δημοτικού καταστήματος στον Πρ. Ηλία, που δημιουργήθηκαν στο δήμο τα προηγούμενα χρόνια, είναι τουλάχιστον συκοφαντική, ενώ εντέχνως αφήνονται υπονοούμενα για παράνομο πλουτισμό.

Ολες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο και είναι γνωστή η στάση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που καταψήφισε όλες τις αποφάσεις παραχώρησης του δημοτικού καταστήματος σε ιδιώτες, ενώ επανειλημμένα έθετε το ζήτημα των χρεών των ενοικιαστών και της ανάγκης διεκδίκησής τους από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", ως δημοτική αρχή, είναι η πρώτη που ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο των υποθέσεων αυτών και ήδη το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλα αντίστοιχα έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Διαλέγουν τα πιο βρώμικα επιχειρήματα, γιατί ξέμειναν από πολιτικό λόγο και θέσεις ικανές να αντιπαρατεθούν με την πολιτική κατεύθυνση που εκφράζει η δημοτική αρχή. Η λάσπη και η συκοφαντία είναι βολικός και εύπεπτος δρόμος, στην προσπάθεια να πλήξουν το ηθικό κύρος που έχουν κατακτήσει τόσο ο δήμαρχος όσο και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είμαστε και ξέρει πολύ καλά τις θέσεις αρχών, με τις οποίες πορευόμαστε, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μας γνωρίζει γιατί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή στους αγώνες για τα προβλήματα του λαού της πόλης, μας ξέρει από τις πολιτικές μάχες, στις οποίες πάντα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Καθένας αναγνωρίζει ότι δεν είμαστε όπως όλοι οι άλλοι, γιατί λέμε την αλήθεια χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος. Η πορεία μας έχει σφυρηλατήσει ειλικρινείς δεσμούς με χιλιάδες κόσμο στο Χαϊδάρι και αυτό είναι που στην πραγματικότητα τους ενοχλεί.

Για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή με τις συκοφαντικές επινοήσεις του συντάκτη και διαφόρων καλοθελητών, δηλώνουμε ακόμα μια φορά και σε όλους τους τόνους ότι εμάς δεν μας χωρίζουν η ψήφος, η θέση και η καρέκλα, εμάς μας ενώνει η ανάγκη να έχει ο λαός έκφραση μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Εκπροσωπούμε τα πιο τίμια κομμάτια της κοινωνίας μας, τους εργάτες και τους λαϊκούς ανθρώπους, προερχόμαστε από αυτούς και γι' αυτό ποτέ δεν θα μπλεχτούμε στις δοσοληψίες τους και δεν θα εκφράσουμε τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, γιατί τα πολεμάμε συνολικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καλούμε τους Χαϊδαριώτες να ρίξουν τη λάσπη εκεί που έχει θέση, στους υπονόμους! Εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για το δίκιο αταλάντευτα, σταθερά και αδιάκοπα».

ΜΕΝΙΔΙ
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο που φτιάχνει παλέτες

Συναγερμός σήμανε χτες το πρωί στην Πυροσβεστική από φωτιά στην οδό Μονοματίου στο Μενίδι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην περιοχή βρέθηκαν οκτώ οχήματα, με είκοσι πυροσβέστες, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο. Η φωτιά εξαπλώθηκε στον προαύλιο χώρο βιομηχανίας παραγωγής και εμπορίας ξύλινων παλετών. Οι καπνοί ήταν ορατοί από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε σε μερικό έλεγχο.

Ελεύθερη μετά την απολογία της η Β. Σταμάτη

Ελεύθερη, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε χτες μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Διαφθοράς η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που κλήθηκε για εξηγήσεις για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους περίπου 770.000 ελβετικών φράγκων. Μία βδομάδα μετά την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, η Β. Σταμάτη βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών που αποδίδουν στους δύο συζύγους κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η κατηγορία αφορά συμβόλαιο ζωής, το οποίο, σύμφωνα με την κατηγορία, καταρτίστηκε το 1998 στο όνομα της Β. Σταμάτη στη Ζυρίχη με κατάθεση σε ελβετική τράπεζα 500.000 ευρώ που, κατά τους δικαστικούς λειτουργούς, αποτελούν μέρος παράνομων αμοιβών που έλαβε ο Α. Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου φέρεται ενώπιον της ανακρίτριας να αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση. Μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος της Β. Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και προανήγγειλε πως τις επόμενες μέρες η εντολέας του θα προσκομίσει στους ανακριτές επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Ερευνες για αγνοούμενους στον Εβρο

Σε εξέλιξη βρίσκονταν χτες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό μίας γυναίκας και τριών παιδιών τουρκικής υπηκοότητας, που αγνοούνται από τα ξημερώματα στον ποταμό Εβρο, καθώς η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλα πέντε άτομα ανετράπη.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Θουρίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία παιδιά.

Σήμα για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει στείλει και η Interpol, καθώς κάποιος από τους επιβαίνοντες στη βάρκα φέρεται να έχει επικοινωνήσει με συγγενικό πρόσωπό του στην Αυστρία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ