ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 23 Απρίλη, σε ηλικία 86 χρόνων, «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου, συντρόφισσα ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ ΤΟΥΛΑ - ΠΡΑΝΔΕΚΑ, από την Πεντάπολη Σερρών.

Σε όλη σου τη ζωή ήσουν αγωνίστρια. Στήριγμα για τη μάνα και τις δυο μικρότερες αδερφές σου, σκληρή δουλειά στα καπνά, αφού ο πατέρας μπαινόβγαινε στις φυλακές και τις εξορίες. Από τα 10 σου χρόνια Αετόπουλο και σύνδεσμος του ΕΛΑΣ, μετέφερες σημειώματα στα γύρω χωριά. Τον Αύγουστο του 1958 μαζί με την μάνα και τις αδερφές σου, συναντάτε τον πατέρα στη ΛΔ της Βουλγαρίας και σμίγει όλη η οικογένεια. Ενώνεις τη ζωή σου με τον μαχητή του ΔΣΕ Αλέκο Καραμπίδη, σύντροφο στη ζωή και στον αγώνα. Μια γροθιά μέχρι το τέλος.

«Τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου, ήταν τα χρόνια που έζησα στη Βουλγαρία»: Αυτά τα λόγια μού είπες λίγες μέρες πριν «φύγεις». Πρωτοπόρα εργάτρια, να ξεπερνάς τα παραγωγικά πλάνα, με πολλές διακρίσεις. Η φωτογραφία σου να κοσμεί τον Πίνακα Τιμής των πρωτοπόρων εργατών στο εργοστάσιο και στο πάρκο της πόλης Πέρνικ. Αιμοδότρια με Αργυρό, Ασημένιο και Χρυσό Μετάλλιο αιμοδοσίας από τον Βουλγαρικό Ερυθρό Σταυρό. Προσφορά που συνέχισες και με την επιστροφή σου στην πατρίδα.

Με μεγάλη ευθύνη και χαρά συμμετείχες και σε όλες τις δράσεις της ΔΟΜΕ Πέρνικ, την οργάνωση των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Χορωδία, χορευτικό, θεατρικές παραστάσεις. Και το 1976 πίσω στην πατρίδα με τον σύντροφό σου και τα δυο παιδιά σου. Δουλειά και αγώνας. Δουλειά για μια αξιοπρεπή ζωή, και αγώνας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Δεν έπαψες ποτέ να θεωρείς τον εαυτό σου απλό στρατιώτη του Κόμματος και να πρωτοστατείς στο συνδικάτο, στο Σύλλογο Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, στην ΟΓΕ, στην ΠΕΑΕΑ. Είχες απέραντη αντοχή στα πολλά πλήγματα που δέχτηκες στη ζωή σου. Ολα τα αντιμετώπιζες με θάρρος, αισιοδοξία και πείσμα. Ούτε ίχνος παραίτησης. Δεν έλεγες πολλά πολλά. Η στάση ζωής σου ήταν το παράδειγμά μου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να σε αποχαιρετήσουμε έτσι όπως σου άξιζε. Μα πριν φύγεις για αποτέφρωση, όπως ήταν η επιθυμία σου, φροντίσαμε η σημαία του Κόμματός σου, του Κόμματός μας, έστω για λίγο, και ο «Ριζοσπάστης» να σε συνοδεύουν στο τελευταίο σου ταξίδι.

Κάποτε είχες πει στον πατέρα σου: «Μ' άφησες μια βαριά κληρονομιά, τους αγώνες σου και πρέπει να τους τιμήσω». Μάνα λεβέντισσα, κομμουνίστρια, και εγώ, η κόρη σου, δίνω σε σένα και στον πατέρα μου την ίδια υπόσχεση: «Μ' αφήσατε μια βαριά κληρονομιά, τους αγώνες σας και πρέπει να τους τιμήσω».

Καραμπίδου Βούλα

Στη μνήμη της τα παιδιά της Βούλα και Λάζαρος, οι εγγονές της Ειρήνη και Αννα, ο ανιψιός της Δημήτρης Μπαλαμπάνοβ και τα αγαπημένα της ξαδέρφια Χρήστος και Μαργαρίτης Πρανδέκας προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Πριν από ένα χρόνο, στα 85 σου χρόνια, τη μέρα των εκλογών, ήσουν και πάλι στην πρώτη τη γραμμή. Ενα χρόνο μετά μπορεί να «έφυγες» αλλά άφησες πίσω σου μεγάλη παρακαταθήκη. Οσοι καθίσαμε δίπλα σου είμαστε πολύ τυχεροί. Γιατί πέρα από αγωνίστρια, μαχήτρια της ζωής, ήσουν η φοβερή, πάντα με χιούμορ και χαμόγελο γιαγιάκα μας. Παράδειγμα γυναίκας. Μας έδειξες τον δρόμο και εγώ σου υποσχέθηκα πως θα συνεχίσω τον τίμιο αγώνα για μια καλύτερη και δίκαιη ζωή. Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πλάι στο ΚΚΕ που εσύ και ο παππούκας μου, ο σύντροφός σου στη ζωή και στον αγώνα τιμούσατε μέχρι το τέλος σας. Μεγάλη η απώλειά μας αλλά είσαι μέσα μας.

Αννα Λιανοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από δύο χρόνια, προσφέρω 500 ευρώ ως ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΧΟΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΧΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΧΡΥΣΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, που τόσο πολύ αγάπησε το Κόμμα και τους αγώνες της εργατικής τάξης, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Στέργιος Αντωνόπουλος

***

ΦΩΤΟ 2

Με τους συντρόφους ΣΤΕΛΙΟ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ και ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ δημιουργήσαμε ισχυρούς δεσμούς την περίοδο της κομματικής κρίσης και ακόμα περισσότερο την περίοδο της ανασυγκρότησης των Οργανώσεων του ΚΚΕ. Ο καθένας τους, από διαφορετικά πλέον μετερίζια, συνέχιζαν να συμβάλλουν με αυταπάρνηση στην υπόθεση του Κόμματος. Αμφότεροι έδωσαν παλικαρίσια και την ύστατη μάχη της ζωής τους.

Αν και «έφυγαν» πρόωρα, ενώ είχαν να προσφέρουν πολλά ακόμα, για όσα τελικά κατάφεραν, παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, οι σύντροφοί τους θα τους θυμούνται πάντα. Στη μνήμη τους προσφέρω 80 ευρώ στο Κόμμα μας μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.

Ν. Παπαγεωργάκης

  • Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΤΗ, της καλόκαρδης και συνεπούς αγωνίστριας του Κόμματος, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Νεάπολης 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γιάννης Τσούπρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 10/6/2020, η σύζυγός του Κούλα Κακουλίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ ως τέταρτη δόση μέσω της ΤΕ Ροδόπης.

  • Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 10/6/2020, η Σιμέλα και ο Χρυσάφης από το Θρυλόριο Ροδόπης, αντί για στεφάνι, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΤΕ Ροδόπης.
  • Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ, σύντροφοί του από την ΤΕ Ροδόπης προσφέρουν στο ΚΚΕ 35 ευρώ.

***

Στη μνήμη του συντρόφου Α. Β., που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στα 48 του χρόνια, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου Κρήτης.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΖΑΧΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η κόρη του Αγγελική

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΙΑΜΟΥΡΗ από το Λιμογάρδι Φθιώτιδας (σαρακατσαναίικη καταγωγή) και αντί μνημοσύνου προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟ Ηρακλείου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 12/6/2020 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΓΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, «μιας καρδιάς που δε βολεύονταν παρά μόνο στο δίκιο». Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 70 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Παπαγεωργίου.

Η σύζυγος Δέσποινα, τα παιδιά Παναγιώτης και Αναστασία

***

Ο Θανάσης Σερδένης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», στη μνήμη του θείου του ΣΕΡΔΕΝΗ ΘΑΝΑΣΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκε στην Καισαριανή στις 17 Ιούνη 1943, από τους Ιταλούς. Συνελήφθη καταδιωκόμενος από τους Ιταλούς, στην τοποθεσία Μπάρα Τσαριτσάνης. Οδηγήθηκε αρχικά στις φυλακές Τρικάλων και στη συνέχεια στις φυλακές Χαϊδαρίου.

***

ΦΩΤΟ

Πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ, σε ηλικία 80 ετών. Προερχόμενος από εργατική οικογένεια μπήκε από μικρό παιδί στη βιοπάλη και διάλεξε αποφασιστικά με ποια πλευρά θα ταχτεί στο δρόμο της ζωής του. Για την ταξική του επιλογή και την αντιδικτατορική του δράση διώχτηκε από το απριλιανό φασιστικό δικτατορικό καθεστώς και φυλακίστηκε ταυτόχρονα με τον αδελφό του Παύλο και την αδελφή του Ολγα. «Εφυγε» από κοντά μας παραμένοντας πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του, βάζοντας το δικό του πετραδάκι για τον όμορφο σοσιαλιστικό κόσμο που αργά ή γρήγορα θα έρθει.

ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα μας, που τόσο πίστευε και αγαπούσε ο αδελφός μας Κυριάκος, το ποσό των 600 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας- Χαραυγής του ΚΚΕ.

Τα αδέλφια του Ευθυμία, Ολγα, Βαγγέλης, Βενιζέλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Ιούνη κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο της συζύγου μου ULLA - BRITT KOTSINAS. Από τις αρχές ακόμα του 1960 συμμετείχε στο σουηδικό κίνημα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα. Σε όλη τη διάρκεια της αμερικανοστήριχτης φασιστικής χούντας στη χώρα μας στο σπίτι της βρήκαν φιλοξενία δραστηριότητες του Κόμματος και των αντιδικτατορικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΑΣΚΕΝ των ναυτεργατών και της ΕΣΑΚ. Ηταν μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Στοκχόλμης έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Χρυσόστομος Κοτσίνας, ο γιος τους Αλέξανδρος και τα εγγόνια τους προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Στοκχόλμης.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 4 χρόνια από τις 13/6/2016 οπότε πέθανε ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ, μέλος της ΚΟΒ Πυλαίας. Κατά τη διάρκεια της χούντας εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο. Υπήρξε συνεπής αγωνιστής, σταθερός στην ιδεολογία του. Κράτησε αταλάντευτη στάση κατά τη διάσπαση του 1991.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει για το ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΝΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, για τα 6 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Νικολάου.

Η σύζυγος Κική και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Σοφία

***

ΦΩΤΟ

Μια ζωή στον αγώνα ο θρυλικός καπετάν Διαμαντής (ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ), Διοικητής στη 2η Μεραρχία του ΔΣΕ στη Ρούμελη, λαοπρόβλητος ηγέτης που κατέκτησε όλες τις βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας, αντιστράτηγος και τιμημένος νεκρός. Πέρασαν 71 χρόνια από το θάνατό του. Γεννήθηκε το 1914 στην Κάτω Αγόριανη (Λιλαία) του Παρνασσού από αγροτοκτηνοτρόφους γονείς. Πρωτομάστορας των κυκλωτικών ελιγμών, πολέμαρχος της ανταρτομάνας Ρούμελης, δέχθηκε το φαρμακερό βόλι από προδοτικό χέρι στα Βαρδούσια, στις 21 Ιούνη 1949, σε ηλικία μόλις 35 ετών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του και στη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα. Αθάνατος στρατηγέ μου.

Κατίνα Μανιτάρα, μαχήτρια του ΔΣΕ

***

ΦΩΤΟ 2

Συμπληρώθηκαν φέτος 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η νύφη μας, ΟΛΓΑ, και 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας αδελφός ΤΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, από το χωριό Φωναΐτικα Πύργου Ηλείας. Στη μνήμη τους οι αδελφές τους, Ευτυχία, Χριστίνα, Γιώτα και ο γαμπρός του και φίλος του Σταμάτης Ντούβος προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Μάη 2020 «έφυγε» από τη ζωή ο ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, μέλος της ΚΟΒ Αμβρακικού της ΚΟ Αρτας. Καταγόταν από το Πολύδροσο Αρτας και από νεαρή ηλικία άρχισε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας και εκμετάλλευσης. Υπήρξε γραμματέας αρκετών κοινοτήτων της περιοχής με απαράμιλλο πάθος εξυπηρέτησης προς τους συνανθρώπους του σε κάθε τους εμπόδιο. Ηταν παθιασμένος υποστηρικτής των Λαμπράκηδων και των αγωνιστών και εξόριστων της τάξης μας. Μεγάλωσε την οικογένειά του με αρχές και η στάση ζωής του πολιτικά και κοινωνικά του απέδωσε τον ισόβιο τίτλο του Γραμματέα.

Σύντροφε Ναπολέων, θα σε θυμόμαστε στις πορείες ειρήνης, στα συλλαλητήρια, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ να παλεύεις και να γλεντάς με τους συντρόφους σου. Προσφέρουμε στη μεγάλη σου αγάπη, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αρτας, η οικογένειά σου 50 ευρώ, οι σύντροφοι και οι συγχωριανοί σου 120 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΕΤΡΕΛΗ η Βάσω και η Δήμητρα Πετρέλη προσφέρουν το ποσό των 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για το Μνημείο στη Μακρόνησο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ καταγόταν από οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων. Δούλεψε σε πολλές δουλειές από πολύ μικρή ηλικία. Τη δεκαετία του 1950 οργανώνει το δικό του εκδοτικό οίκο («Εκδόσεις Γεμετζόπουλος»), όπου με τις δικές του δυνάμεις και της οικογένειάς του αναπτύσσει πλούσια εκδοτική δραστηριότητα. Ηταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Τον χαρακτήριζαν η προσφορά στο Κόμμα, η αισιοδοξία ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, η πίστη στην επαναστατική προοπτική.

Η Καίτη Γεμετζοπούλου, σύζυγός του, προσέφερε στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, δύο έργα της, πίνακες ζωγραφικής, καθώς και τίτλους βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας στη μνήμη του. Η ΚΟΒ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας την ευχαριστεί θερμά.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος πέρασε που ο σύντροφος και συναγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΟΣ «έφυγε» από τη ζωή. Το παράδειγμα ζωής και η αγωνιστικότητά του μας συντροφεύουν.

Από το 1983 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας. Δεν έλειψε από τους μεγάλους αγώνες και τις κατακτήσεις του κλάδου, το 5ήμερο, το 7ωρο, τη σύνταξη στα 58, την άμεση επικόλληση ενσήμων, τη δημιουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας. Από το 1958 έως τη συνταξιοδότησή του υπήρξε αντιπρόσωπος στο ΕΚΑ και την Ομοσπονδία Οικοδόμων. Επί σειρά ετών διατέλεσε ταμίας του Παραρτήματος και συνέβαλε σημαντικά στην αγορά ιδιόκτητων γραφείων. Η συμμετοχή του στη δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ήταν ανελλιπής. Είχε συνείδηση της επιλογής ζωής που είχε κάνει, εναρμονίζοντας και συνταιριάζοντας την καθημερινότητα με τον αγώνα. Τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν οι οικοδόμοι από τη στάση και τη δράση του στα εργοτάξια και τα γιαπιά. Την κρίσιμη χρονιά του 1991 υπερασπίστηκε απαρέγκλιτα τον χαρακτήρα και τους στόχους του Κόμματος.

ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
Από το 2011 και έπειτα η υγεία του κλονίστηκε από σοβαρή αναπνευστική νόσο, που ωστόσο δεν κατάφερε να τον καθηλώσει. Ακατάβλητα, ως συνταξιούχος πια, συνέχισε να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, συμμετέχοντας παράλληλα στις διαμαρτυρίες και τα μαζικά συλλαλητήρια των συνταξιούχων. Εχαιρε της εκτίμησης όχι μόνο των ομοϊδεατών του αλλά και των ιδεολογικών του αντιπάλων, λόγω του ήθους και της ανιδιοτέλειάς του. Πορεύθηκε έντιμα τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην κομματική του δράση. Σύντροφε Κώστα, είμαστε τυχεροί που σε γνωρίσαμε, που σταθήκαμε δίπλα σου στους αγώνες, που αντιμετωπίσαμε μαζί τις δυσκολίες και κάναμε σχέδια για το αύριο. Θα παραμείνεις ζωντανός στην καρδιά και το μυαλό μας.

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΟΥ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Μεταφορών, το ποσό των 150 ευρώ. Επίσης, προσφέρουν οι σύντροφοι και συναγωνιστές του, Καλούμενος Αντώνης 50 ευρώ και Αποστολόπουλος Βασίλης 20 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα.


ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΓΚΑΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΓΚΑΛΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ

ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΑΜΟΥΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΑΜΟΥΡΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

ULLA BRITT KOTSINAS
ULLA BRITT KOTSINAS

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΑΝΤΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΑΝΤΗΣ

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΟΣ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ