ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούνη 2010
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Το παιχνίδι παίζεται... » στους Βράχους

George Christakos

«Το παιχνίδι παίζεται...» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι έτοιμος να ροκάρει τις βραδιές μας και να μας «ταξιδέψει». Ο αγαπημένος τραγουδιστής δίνει την πρώτη του μεγάλη συναυλία, για το φετινό καλοκαίρι, στις 25/6 (9 μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα και προσκαλεί τους πολυπληθείς φίλους του σ' ένα μουσικό παιχνίδι με ...«τέρμα τα γκάζια πάνω και κάτω από τη σκηνή». Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει νέα τραγούδια του, από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται» - ένα δίσκο με ροκ κομμάτια, μπαλάντες, λαϊκά, πλημμυρισμένα από τη γνώριμη τρυφερότητα, ευαισθησία και δυναμισμό του. Μαζί με το νέο υλικό και υπέροχα τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία, ερμηνευμένα με το ίδιο πάθος, δύναμη και εκφραστικότητα από μια σπουδαία φωνή, που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Μαζί του, η Τάνια Κικίδη, έχοντας στις «αποσκευές» και τραγούδια από το δίσκο της «Δύση και Ανατολή», η ερμηνεύτρια - τραγουδοποιός Κατερίνα Μακαβού και με κομμάτια από το δίσκο της «Μικρά Μυστικά» και η Φαίη Μπρουζάκη με σόουλ ήχους.


Κυριακή 20/6
  • Ορχήστρα Νέων «Σιμόν Μπολιβάρ» της Βενεζουέλας
    Ορχήστρα Νέων «Σιμόν Μπολιβάρ» της Βενεζουέλας
    Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προσκαλεί στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, με το έργο «Εχθρός λαός», στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Οι προσκλήσεις αντιστοιχούν στην αγορά ενός λαχνού (5 ευρώ) για την οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Διατίθενται στο ΠΑΜΕ, στα ταξικά συνδικάτα και στην είσοδο του θεάτρου.
  • Η Ξένια Καλογεροπούλου, στην πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε λιλιπούτειους θεατές, ερμηνεύει ένα δικό της μονόλογο, χωρίς λόγια, στο Μικρό Θεατράκι του Θεάτρου «Πόρτα», με τίτλο «Ελα, έλα» (μέχρι 27/6).
  • Οι γερόλυκοι της ροκ «Aerosmith», στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, δίνουν συναυλία, στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
  • Ο Βίκος Ναχμίας και η ομάδα «Φιλιατρό» πειραματίζονται, μεγεθύνοντας τη σκηνή της Κασσάνδρας στον Αγαμέμνονα της αισχυλικής «Ορέστειας», στην Πειραιώς 260 (Η) (σήμερα και αύριο). Κασσάνδρα: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
Δευτέρα 21/6
  • «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες», τιτλοφορείται η σπονδυλωτή παράσταση - εγκατάσταση, που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 Κήπος Δ (σήμερα και αύριο).
  • «Διαδρομή» στην προσφορά του σπουδαίου λαϊκού δημιουργού Γιώργου Ζαμπέτα είναι η παράσταση του Γιάννη Μπέζου, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, στο Θέτρο «Πέτρα» (Πετρούπολη, 9.30 μ.μ.).
  • «Εχθρός λαός» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ
    «Εχθρός λαός» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ
    Συναυλία των «Gotan Project», στο θέατρο Λυκαβηττού, με καινούρια τραγούδια και γνωστά κομμάτια της δισκογραφίας τους.
Τρίτη 22/6
  • Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Αφροδίτη Μάνου και τα «Κίτρινα Ποδήλατα» ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία μοναδική συναυλία, στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα.
  • Ο διάσημος αρχιμουσικός Ρικάρντο Μούτι διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, σε έργα Μότσαρτ, Σούμπερτ και Τσαϊκόφσκι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (9 μ.μ.).
  • Στην αίθουσα Σκαλκώτα του Μεγάρου Μουσικής (5 μ.μ.), ενόψει της συναυλίας της Ορχήστρας Νέων της Βενεζουέλας «Σιμόν Μπολιβάρ», παρουσιάζεται το διάσημο σύστημα μουσικής εκπαίδευσης «El Sistema» από τον εμπνευστή του, αρχιμουσικό Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου.
  • Η ομάδα micravia παρουσιάζει την παράσταση «Στιγμογραφία: από ένα τίποτα γίνεται ο παράδεισος» (σήμερα και αύριο), στην Πειραιώς 260 (Β). Αφορμή της παράστασης, το διήγημα Κόρα και Κα της Χίλντα Ντούλιτλ. Σύλληψη - σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Σταθουλοπούλου.
Τετάρτη 23/6
  • Συναυλία στο Ηρώδειο (9 μ.μ.) της Ορχήστρας Νέων «Σιμόν Μπολιβάρ» της Βενεζουέλας, με μαέστρο τον Gustavo Dudamel. Παρουσιάζει την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν και την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Ιγκόρ Στραβίνσκι.
  • Ξεκινά το φεστιβάλ «Νίκαια - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010» με συναυλία του συγκροτήματος «Νόμος 4.000», στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη).
Πέμπτη 24/6
  • Το έργο του Ιψεν «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» παρουσιάζεται (24 - 27/6), στην Πειραιώς 260 (Δ), σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάιερ, με ηθοποιούς της γερμανικής σκηνής.
  • Το Θέατρο του Νέου Κόσμου (Νέα Σκηνή Τέχνης) παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα. Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου. Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελος Μέντης. Μουσική: Τάκης Φαραζής. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη, Μαρία Κίτσου, Μιχάλης Οικονόμου κ.ά.
Παρασκευή 25/6
  • Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Αφροδίτη Μάνου, «Κίτρινα Ποδήλατα»
    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Αφροδίτη Μάνου, «Κίτρινα Ποδήλατα»
    Στο Κατράκειο (9 μ.μ.), στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νίκαια - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010», παρουσιάζεται «Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ, με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη.
  • Το «Black Market (Escobar)» του Νταγκ Αϊτκεν παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στην Πειραιώς 260 (Δ).
  • Συναυλία του Ντέμη Ρούσσου (9 μ.μ.), στο Ηρώδειο, με νέα και παλιότερα τραγούδια του.
Σάββατο 26/6
  • Ο Ουίλιαμ Κρίστι και το φωνητικό - οργανικό σύνολο μπαρόκ μουσικής «Arts Florissants» παρουσιάζουν τη μονόπρακτη όπερα - μπαλέτο «Πυγμαλίωνας» και αποσπάσματα από το «Ιππόλυτος και Αρικία» του Ραμώ, σήμερα και αύριο, στην αίθουσα «Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής. Συμμετέχει η Αμερικανίδα χορογράφος Τρίσα Μπράουν με την ομάδα της.
  • Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας δίνουν συναυλία στο Terra Vibe Park, στη Μαλακάσα (37ο χλμ. Αθηνών - Λαμίας). Οι πόρτες ανοίγουν στις 6.30 μ.μ.

«Τρωάδες» από το Θέατρο Νέου Κόσμου
«Τρωάδες» από το Θέατρο Νέου Κόσμου


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ