ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με το ΚΚΕ για να ζωντανέψει η ελπίδα!

Σε συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

Σε συνεστίαση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ παρευρέθηκε και μίλησε, χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο βάρβαρο περιεχόμενο του 4ου μνημονίου που ψηφίστηκε προχτές στη Βουλή σημειώνοντας ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τη συμφωνία, την ένταξη στην «ποσοτική χαλάρωση» και την περιβόητη ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, ταυτίζεται με την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και προϋποθέτει το τσάκισμα της εργατικής τάξης, του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, επίσης, στη μάχη της απεργίας της 17ης Μάη, υπογραμμίζοντας ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα «έδωσαν απάντηση στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, στη λογική τού "τίποτα δε γίνεται", έδωσαν απάντηση και στην ειρωνεία του πρωθυπουργού, που έχει το θράσος να λέει πως "ο λαός δείχνει ανοχή γι' αυτό και δεν κινητοποιείται"!».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΕΕ, σημείωσε ότι οι φυγόκεντρες τάσεις που δυναμώνουν στο εσωτερικό της, μαρτυρούν τον πραγματικό της χαρακτήρα ως καπιταλιστικής ένωσης και καταρρίπτουν τον μύθο της σύγκλισης, της ευημερίας των λαών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου «διασταυρώνονται αντιτιθέμενες επιδιώξεις αστικών τάξεων» και ανέδειξε τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης».

Motion Team

Κλείνοντας, ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τους λέμε ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα καλούμε το λαϊκό κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλες αυτοπροσδιοριζόμενες ως αριστερές δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, αισθάνεται δικαιολογημένη οργή, να κάνει το βήμα τώρα.

Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με την οργή και τη δυσαρέσκεια γι' αυτήν την κυβέρνηση και την κατρακύλα της.

Για να ζωντανέψει η ελπίδα, καλούμε τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις να συναντηθούμε, να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για το πώς θα ανοίξουμε αυτόν το δρόμο.

Πώς θα παλέψουμε μαζί για να γίνει πραγματικότητα η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Αυτή μπορεί να αποτελέσει και τη μοναδική, γνήσια απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της περιοχής, της Ευρώπης, του κόσμου.

Ετσι μόνο θα μπορέσει να ζήσει ο λαός σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, να απολαύσει τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της Ελλάδας».

Στην εκδήλωση ακολούθησε γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Παλιοί Διαβάτες» (με τους Μαρία Φραγκούλη, Λεωνίδα Μουλαγιαννιό και Νίκο Ταλέα) με έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και με το ποντιακό σχήμα του Λάμπη Τσακαλίδη.

  • Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα θα δημοσιευθεί αύριο, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε διεθνιστική εκδήλωση στη Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη της Ισπανίας βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και Λευτέρη Νικολάου, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, για να παρευρεθεί στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΚΚ Λαών της Ισπανίας και να λάβει μέρος στη διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «Ούτε θάλασσα ούτε γη ούτε αέρα στους ιμπεριαλιστές».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, Αστορ Γκαρσία, και θα χαιρετίσουν ο Γιώργος Μαρίνος, ο Μάρκο Ρίτσο, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ (Ιταλία), ο Τζαν Σεβέν, μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Τουρκίας, και η Μαρίνα Γκόμες, ΓΓ του ΚΣ των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών.

ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τον πόλεμο και την προσφυγιά

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή 28 Μάη και ώρα 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Σοφοκλής» στον Κόκκινο Μύλο, με θέμα: «Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις - πολέμους - προσφυγιά. Παλεύουμε για την ανατροπή του». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας και Γραμματέας της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα - αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις τιμής σε Ταύρο και Μοσχάτο

Αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στο μνημείο Χαμοστέρνας (Χαμοστέρνας και Χάρμανλη), οι Οργανώσεις Ταύρου - Μοσχάτου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και το Παράρτημα Ταύρου - Μοσχάτου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με εκδήλωσή τους τιμούν τους εκτελεσθέντες Ταυριώτες μαχητές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Την κεντρική ομιλία θα κάνει η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Επίσης, αύριο, στις 11 π.μ., στη Λίμνη Κουμουνδούρου, η ΚΟ Ασπροπύργου Αττικής καλεί σε εκδήλωση τιμής στους 5 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν εκεί από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 15 Απρίλη του 1944.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Χαρίλαο Φλωράκη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δώδεκα χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, η ΤΕ Καρδίτσας του Κόμματος και το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ οργανώνουν την Κυριακή 28 Μάη, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αϊ Λια, στο Παλιοζογλώπι. Η αναχώρηση από την Καρδίτσα θα γίνει στις 10 π.μ., από την Πέτρινη Τράπεζα.

Συγκεντρώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ προγραμματίζονται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε διάφορες περιοχές:

-- Η ΚΟΒ Σαλαμίνας καλεί αύριο, Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Αμφιάλης Πειραιά καλεί τη Δευτέρα 22 Μάη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Χριστοπούλου (Χριστοπούλου, Κεφαλληνίας και Ταϋγέτου). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Ευγένειας Πειραιά καλεί τη Δευτέρα 22 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Χαραυγής. Θα μιλήσει ο Ιωνας Παπανδρεόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Οι ΚΟ Κορυδαλλού καλούν την Τετάρτη 24 Μάη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων (παλιό Νεκροταφείο). Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδήλωση στις Κορυσχάδες

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) θα πραγματοποιήσει, την Κυριακή 28 Μάη, στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας, εκδήλωση τιμής για το Εθνικό Συμβούλιο που οργάνωσε, εδώ, η Κυβέρνηση του Βουνού (ΠΕΕΑ), τον Μάη του 1944, για την καθοδήγηση του εθνικο-απελευθερωτικού Αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Για τον σκοπό αυτό, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδρομή το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μάη. Για συμμετοχή, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον Αρεως - τηλ: 210.8222.952)

Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ στη Δράμα

Την Τετάρτη 24 Μάη, στις 8 μ.μ., στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ διοργανώνει προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Πυργελής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ