Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9780

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το πρώτο βήμα μπορεί να γίνει, πρέπει να γίνει, στην επικείμενη εκλογική μάχη

Επιτακτικό και αναγκαίο είναι να συμβεί, για πρώτη φορά, αυτό που δε συνέβη σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές πολιτικές αναμετρήσεις. Κριτήριο ψήφου να αποτελέσει η συνείδηση ότι τα καθημερινά προβλήματα του λαού, της μεγάλης πλειοψηφίας της νεολαίας, απορρέουν από τη στρατηγική των δύο κομμάτων εξουσίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  5  -  6

Ετοιμο το Επιμορφωτικό Κέντρο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής - Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του, τη Δευτέρα 11 Ιούνη - Η ΚΕ δίνει στη δημοσιότητα το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου

  • Στις 22 Μάη συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ «έφυγε» από τη ζωή. Στη μνήμη του, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 11 Ιούνη, που θα γίνει στο σπίτι όπου ζούσε ο σ. Χ. Φλωράκης, στο Χαλάνδρι, το οποίο η ΚΕ είχε αποφασίσει να μετατραπεί σε επιμορφωτικό κέντρο.
  • Σήμερα η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι περατώθηκαν οι εργασίες για τη δημιουργία του και το Επιμορφωτικό Κέντρο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα, δίνει στη δημοσιότητα το «πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου».
  • Στο Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχουν ελεύθερη πρόσβαση ερευνητές, σωματεία των εργαζομένων, επιστημονικοί σύλλογοι και, γενικά, κάθε μελετητής. Το Κέντρο θα συμβάλλει στην ιστορική έρευνα γενικά, στη μελέτη της πλούσιας και ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος ειδικότερα.

ΣΕΛ.  3,    10  -  11

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
«Οργιο» υπερκερδών κατά μήκος της παραλίας

Το ονομάζουν «ανάπλαση». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ολόκληρη πολιτεία πολυεθνικών που απλώνεται σ' όλη την έκταση των παραλιακών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και παραχωρούνται σε επιχειρηματίες, καθιστώντας - ταυτόχρονα - απαγορευτική την προσέγγιση της θάλασσας από τα λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει, για άλλη μια φορά - πατώντας πάνω στους σχεδιασμούς και τα νομοθετήματα της προκατόχου της, του ΠΑΣΟΚ - ότι υπηρετεί με ευλάβεια τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του λαού (φωτογραφία από κινητοποίηση της ΝΑΣ για ανοιχτές παραλίες).


ΣΕΛ.  14  -  15


ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Τσιφλικάδες, επιστάτες και κολίγοι

Σε συνθήκες που παραπέμπουν στο Νότο των ΗΠΑ του 19ου αιώνα, δουλεύουν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες στις αγροτικές καλλιέργειες.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΚΕ
Να πάρει θέση η κυβέρνηση για τον Καρίλες

Το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή το θέμα της έκδοσης από τις ΗΠΑ στη Βενεζουέλα του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, απαιτώντας η ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση. Συνέντευξη στο «Ρ» του πρέσβη της Κούβας.


ΣΕΛ.  24  -  25
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
Πολιτικό το πρόβλημα

Το φαινόμενο της λειψυδρίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα των υδάτινων πόρων, τουλάχιστον, τα τελευταία 30 χρόνια.


ΣΕΛ.  18  -  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ