ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πρόσφατα από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ. Υπήρξε μέλος του Κόμματος έως το τέλος τα ζωής του, συνολικά για 37 χρόνια. Ανταποκρίθηκε με επάρκεια σε οποιαδήποτε κομματική χρέωση, μεταξύ των οποίων και αυτή του Γραμματέα στην Κομματική Οργάνωση της Πυλάρου. Υπερασπίστηκε το Κόμμα σε όλες τις δύσκολες στιγμές και στην πανελλαδική και στην τοπική τους έκφραση. Διετέλεσε πρόεδρος στην Κοινότητα Μακρυωτίκων. Ανθρωπος γλυκύτατος, πάντοτε χαμογελαστός, δίπλα στους δικούς του και στον τόπο του, ενσάρκωνε τις αρετές του κομμουνιστή.

Στη μνήμη του σύντροφοί του προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Σάμης - Πυλάρου Κεφαλονιάς, 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Μάρτη 2019 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ, του Ηλία, γεννημένος στην Αθήνα και μόνιμος κάτοικος Περιστερίου από το 1936.

Το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ Περιστερίου και παρά το νεαρό της ηλικίας του έφερε σε πέρας πολλές και δύσκολες αποστολές. Το 1943 πέρασε στην ΕΠΟΝ και αργότερα στο ένοπλο τμήμα του ΕΛΑΣ Περιστερίου και συγκεκριμένα στον 1ο Λόχο, 1ου Τάγματος, 4ου Συντάγματος με καπετάνιο τον Πελοπίδα Κωνσταντινίδη (Λεωνίδα). Στις 4 Γενάρη 1945 τραυματίστηκε σοβαρά στις μάχες της Ομόνοιας, ενώ αμέσως μετά την ανάρρωσή του ανέλαβε την Οργανωτική Γραμματεία της ΕΠΟΝ Περιστερίου. Αποτέλεσμα της δράσης του ήταν η σύλληψη, φυλάκιση και εκτόπιση από τις αρχές του 1947 έως το 1962 στις φυλακές Αβέρωφ, Γιούρας, Βούρλων και Μακρονήσου και η εξορία στον Αγιο Ευστράτιο. Παράλληλα με τον 15ετή εγκλεισμό του, στις εξόδους του συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ και του εκτός νόμου ΚΚΕ. Ετσι, το 1964, όντας αδειούχος από τη Μακρόνησο, οργάνωσε και καθοδήγησε από τη θέση του Γραμματέα της ΕΔΑ Περιστερίου τις νικηφόρες για την Αριστερά δημοτικές εκλογές στο Περιστέρι, που τον οδήγησαν στην εξορία του Αγίου Ευστρατίου.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Για χρόνια, επί δημαρχίας Δημήτρη Φωλόπουλου, κατείχε θέση δημοτικού συμβούλου. Εζησε όλη του τη ζωή πιστός στα ιδεώδη που τόσο θερμά υπερασπίστηκε.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 3 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ, γεννημένος στο Μαυρομάτι Καρδίτσας και μέλος του Κόμματος από το 1975 έως το τέλος της ζωής του.

Στις 4 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από το θάνατο της ΕΥΑΝΘΙΑΣ Κ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ (Νάσιου), ψηφοφόρου του Κόμματος.

Στις 20 Γενάρη έκλεισαν 13 χρόνια από το θάνατο του ΣΤΕΛΙΟΥ Κ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, μέλους της ΚΝΕ από το 1975 και του Κόμματος από το 1980 έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη τους ο αδελφός τους Βασίλης προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Θησείου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΝΤΡΕΓΚΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ο γιος τους Δημήτρης Ντρέγκας

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πριν από μερικούς μήνες από κοντά μας ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΜΑΣ. Υπήρξε μέλος του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του, υπερασπιζόταν το Κόμμα και τις θέσεις του και στην εργασία του και στον τόπο κατοικίας του. Ανθρωπος σεμνός, στήριγμα στην οικογένειά του, πρότυπο εργατικότητας, έδωσε με κομμουνιστική γενναιότητα μάχη απέναντι σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Ανδρέας)
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Ανδρέας)
Στη μνήμη του σύντροφοί του προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Σάμης - Πυλάρου Κεφαλονιάς, 30 ευρώ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδερφού ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΙΤΟΛΙΔΗ, που έως το τέλος της ζωής του ήταν πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Ηράκλειας Σερρών, 50 ευρώ.

Ειρήνη Γαβαλά

***

ΦΩΤΟ 2

Οι σύντροφοι και αδέλφια ΤΡΥΦΩΝΑΣ και ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ φέτος συμπλήρωσαν, ο πρώτος 8 χρόνια και ο δεύτερος 2 χρόνια από τότε που «έφυγαν» από κοντά μας (στα 96 τους χρόνια). Μέχρι το τέλος έμειναν πιστοί στα μεγάλα ιδανικά και τις αληθινές αξίες που χαρακτηρίζουν το δίκιο και τους αγώνες κατά της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Ακόμη και τις ώρες της αδυναμίας τους συμβούλευαν για ό,τι είναι ωραίο, δίκαιο και σωστό για να είναι ο άνθρωπος πραγματικός άνθρωπος.

Στη μνήμη τους οι ανιψιές τους Ελένη και Αντωνία προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανατολικής Μάνης, 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν τρία χρόνια από το θάνατο του ΑΛΕΚΟΥ ΜΠΑΚΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Τιμώντας τη μνήμη του και ενόψει των ερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Γαλατσίου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μαίρη Μπακάκου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΝΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, η σύζυγός του, Ταντή Πασχαλιά, προσφέρει 50 ευρώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσω της ΚΟΒ Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΡΕΓΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΡΕΓΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Αντρέα) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ καθώς και στη μνήμη της αδελφής ΛΕΥΚΟΘΕΑΣ και του συζύγου της ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ η Ελένη Χρυσοχοΐδου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το τελευταίο «αντίο» στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΦΙΑΤΗ. Τον μεγάλο σπουδαίο δάσκαλο, που εκτός όλων των άλλων φρόντισε να με «διδάξει» ότι σ' αυτό το καπιταλιστικό σύστημα δεν βολεύονται η ζωή μας και τα όνειρά μας, γι' αυτό είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να το ανατρέψουμε. Είμαι σίγουρη ότι το κενό που άφησε θα καλυφθεί από πολλούς τολμηρούς κι αποφασισμένους.

Η αδελφή του Κατερίνα Κορφιάτη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΣΑΒΒΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, που από παιδί μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο τιμημένο ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ στο Κόμμα μας, ως οικονομική ενίσχυση ενόψει εκλογών, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Μαίρη και η κόρη Δάφνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΜΠΙΡΗ, από την Κοζάνη, που πέθανε πρόσφατα, η οικογένειά του και συγγενείς προσφέρουν ένα ποσό στο Κόμμα για την οικονομική ενίσχυσή του.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ήταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή του και 27 χρόνια από το θάνατό του. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ, ως πρώτη δόση.

Η σύζυγός του Κατσαρού Φωτεινή και τα παιδιά τους Φιλίτσα και Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Τον Απρίλη του 2009 «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ, από την Καλλιθέα Φωκίδας. Στα χρόνια της Κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ παίρνοντας μέρος σε πολλές μάχες εναντίον των κατακτητών. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας τον συνέλαβε η Εθνοφυλακή και φυλακίστηκε για επτά χρόνια, ξεκινώντας από τις φυλακές Ακροναυπλίας, Γυάρου (τέσσερα χρόνια).

ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΒΑΪΟΣ
ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΒΑΪΟΣ
Ηταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Διακρίθηκε για το ήθος, την τιμιότητά του και απολάμβανε το σεβασμό από το σύνολο της κοινωνίας.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας και παππούς σύντροφος ΒΑΪΟΣ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ. Στη μνήμη του η κόρη του Κατερίνα και οι εγγονές του Βάγια και Ηρώ Νίκα προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟ Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ, μέλος της οποίας ήταν μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ιατρού ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΙΩΤΗ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 14 Απρίλη έκλεισαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγαν» από κοντά μας η συναγωνίστρια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και 35 χρόνια ο συναγωνιστής ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Η κόρη τους, συντρόφισσα Ρωξάνη, προσφέρει στη μνήμη τους, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΟΝΙΔΑΚΗ, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Εκπαιδευτικών, 50 ευρώ.

Οικογένεια Δήμητρας Ξεκομνηνού

***

ΦΩΤΟ 3

Για τον φίλο μας ΚΟΥΤΣΟΥΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ, από τη Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης, και στη μνήμη των αγαπημένων μας ΟΛΓΑΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, από τα Φωναΐτικα Πύργου Ηλείας, που «έφυγαν» πρόωρα από κοντά μας, οι αδελφές του Ευτυχία, Χριστίνα, Γιώτα και ο γαμπρός και αδελφός Σταμάτης Ντούβος προσφέρουν στην ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης 200 ευρώ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΘΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» στις 31 Μάρτη 2019, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα προσφέρουν 370 ευρώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΕΓΚΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΕΓΚΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΛΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΑΚΑΚΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΑΚΑΚΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΜΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΜΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΝΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΝΤΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ
ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ
ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ
Προσφορά

-- Για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογικές μάχες προσφέρουμε 250 ευρώ και για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μηχανικών της ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής.

Σπύρος Ρεκατσίνας - Φωτούλα Δημαρόγκωνα



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ