Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10055

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μαχητικότητα, αυταπάρνηση, θυσία, αλλά και γνώση και ικανότητα για την αντεπίθεση

Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ απάντηση - διέξοδος στις πολιτικές εξελίξεις. Η δράση της ΚΝΕ για τη συμβολή της νεολαίας».


ΣΕΛ.  3  -  4

Ταξικό ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αντίστασης και διεκδίκησης όλων των αναγκών μας

Νέα καρμανιόλα για τα ήδη τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα το πόρισμα της επιτροπής Κουκιάδη, που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ». Να δοθεί αποφασιστική πανεργατική απάντηση την Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ

Απέναντι και στη νέα ολομέτωπη επίθεση, βασισμένοι στην πείρα τους, οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες. Να αντιπαλέψουν την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΝ που έχει ταχθεί υπέρ της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, υπέρ της κοινωνικής συναίνεσης που αφοπλίζει τους εργαζόμενους. Να καταδικάσουν τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που είναι φορείς υποταγής της εργατικής τάξης στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο παρά ποτέ το βάθεμα των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εργατικών αγώνων, η μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση και πολιτικοποίησή τους. Αυτό το σοβαρό καθήκον θέτει στους εργαζόμενους η πείρα από τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος και ο ταξικός γιορτασμός σε λίγες μέρες της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


ΣΕΛ.  8   -   9,    11   -   12

ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ
Καμπάνια υπογραφών για δημοψήφισμα

Προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής ενώνουν τη φωνή τους και ζητούν να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να εκφράσει τη θέλησή του, απέναντι στην ΕΕ και την Ευρωσυνθήκη. Διεκδικήστε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υπογράφοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.rizospastis.gr.


ΣΕΛ.  5  -  7

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Οι φίλοι μας από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ Αυστραλίας προσφέρουν 4.000 δολάρια Αυστραλίας στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση.



Μεγάλος εμπαιγμός των καπνοπαραγωγών

Σκηνικό εμπαιγμού των καπνοπαραγωγών έχουν στήσει το τελευταίο διάστημα κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και ο ΣΥΝ, κι από κοντά οι καρεκλοκένταυροι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ.


ΣΕΛ.  2

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ