ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Απρίλη 2003
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δυο ναυτεργάτες νεκροί

Τους έλιωσε μπίγα γερανού που έσπασε

Νέα ναυτική τραγωδία το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Δύο ναυτικοί, ο ναύτης και ο λοστρόμος του πλοίου «Πόντος» πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας και τη χρήση ενός γερανού που έσπασε την ώρα της φορτοεκφόρτωσης.

Νεκροί είναι ο 42 χρονών ναύτης Σερίφ Σερίφ Χουσεΐν και ο 52 χρόνων λοστρόμος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος. Από το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώθηκε ότι οι δύο ναυτικοί παρασύρθηκαν από αυτοκινούμενο γερανό, τα στοιχεία όμως που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν ότι έσπασε η μπίγα του γερανού και τους καταπλάκωσε την ώρα που γινόταν φόρτωση τροφοεφοδίων στο Κερατσίνι. Ο ναύτης σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο λοστρόμος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Κοκκινιάς όπου έχασε τη μάχη με το θάνατο χτες το πρωί.

Μεγάλη λαχειοφόρος του «902 TV»

Μπορεί ο «902 TV» να αποτελεί μια όαση στην έρημο της τηλεοπτικής παραπλάνησης που επιβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών, ωστόσο δίνει καθημερινά τη μάχη με άνισα μέσα. Γι' αυτό, η ΚΟΒ «902» του ΚΚΕ διοργανώνει το τρίμηνο Απρίλη - Ιούνη μεγάλη λαχειοφόρο αγορά, με στόχο να συμβάλει οικονομικά στην ανάπτυξη του σταθμού.

Η ανάπτυξη του τηλεοπτικού «902» προκύπτει από «την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση, για βαθύτερη έρευνα και παρουσίαση με εικόνα, των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Τη δυνατότητα παρουσίασης ζωντανά των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού από το λεκανοπέδιο αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα. Την ανάδειξη στοιχείων της λαϊκής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και της σημερινής πολιτιστικής δημιουργίας, ερασιτεχνικής και επαγγελματικής. Την προβολή μορφωτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων με σεβασμό στον πολιτισμό και την κουλτούρα του λαού μας. Την ανάδειξη του λαϊκού αθλητισμού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ του "902".

Απευθύνεται στη συνδρομή του εργάτη, του υπάλληλου, του επαγγελματία, του αγρότη, του πνευματικού ανθρώπου, σε κάθε συνειδητό εργαζόμενο που είναι ικανός να εκτιμήσει τη μεγάλη αξία της ανάπτυξης της τηλεόρασης του "902", της ύπαρξης μιας άλλης φωνής, της παρουσίασης ζωντανά της αλήθειας των εργαζομένων και του λαού».

Τα δώρα της λαχειοφόρου

Η λαχειοφόρος του «902» θα μοιράσει συνολικά 180 δώρα. Συγκεκριμένα θα μοιραστούν:

  • Δύο αυτοκίνητα RENAULT CLIO 1200 cc.
  • 18 υπερσύγχρονοι υπολογιστές (8 φορητοί και 10 επιτραπέζιοι) εξοπλισμένοι με εκτυπωτές, σκάνερ, φαξ.
  • 40 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας δωρεάν, σε προγράμματα της COSMOTE.
  • 20 τριήμερα ταξίδια στις Βρυξέλλες και 10 στο Στρασβούργο(αεροπορικά εισιτήρια και δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό).
  • 20 καρτοκινητά τηλέφωνα.
  • 20 συσκευές ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας με αναγνώριση κλήσης.
  • 10 6τομες εκδόσεις «Το Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ.
  • 10 λευκώματα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».
  • 10 μάλλινα χαλιά διαστάσεων 2,5 Χ 3,5 και
  • 20 συσκευές σταθερής τηλεφωνίας με αναγνώριση κλήσης.

Το λαχνό ενίσχυσης του «902» μπορείτε να τον βρείτε στα γραφεία του «902» (Ηρακλείου 145), στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή», στα γραφεία του «Ριζοσπάστη» (Πανεπιστημίου 58) και σε όλα τα γραφεία των ΚΟΒ του ΚΚΕ σ' όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του «902», τηλ.210-2592802, 210-2592902.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

αγαπημένε θείε και σύντροφε,

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΜΠΕΝΟ.

Θόδωρος Περβανάς, Βάγια Γκανάτσα, Αλέξανδρος Περβανάς.

Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Βασίλης και ο Γιάννης Επιτρόπου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου της ΚΟ Πειραιά, 100 ευρώ.

Θάνατος αγωνιστή

Στις 18 Απρίλη έσβησε στην Αθήνα ο αγωνιστής Παύλος Κούφης. Γεννήθηκε στο χωριό Αλωνα Φλώρινας το 1913. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και δούλεψε ως δάσκαλος στο χωριό του Αλωνα, μέχρι που απολύθηκε λόγω κοινωνικών φρονημάτων. Ηταν έφεδρος αξιωματικός στο Αλβανικό μέτωπο, (τιμήθηκε με μετάλλιο ανδρείας). Πάλεψε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και συνέχισε πολεμώντας από τις τάξεις του ΔΣΕ. Μετά την ήττα πήρε το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς, συνεχίζοντας τους αγώνες του. Επαναπατρίστηκε το 1987 και ως το τέλος της ζωής του συνέχισε τη δράση του. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων σήμερα Κυριακή 20 Απρίλη στις 4.30 μ.μ. Η κηδεία του, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του θα γίνει στο χωριό του Αλωνα Φλώρινας αύριο Δευτέρα.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

ετών 78

κηδεύουμε αύριο Μ. Δευτέρα 21/4/2003 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Η σύζυγος Χρυσάνθη. Τα τέκνα: Ιωάννα - Δήμητρα και Ιωάννης Τούντας, Παρασκευή και Ιωάννης Πλατιάς. Τα εγγόνια: Κωνσταντίνα, Νικόλαος, Ειρήνη, Θεοδώρα, Κωνσταντίνος, Τατιάνα. Τα αδέλφια, τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.

***

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, αδελφό και θείο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΠΑΤΖΑΚΗ

ετών 79

κηδεύουμε αύριο Μ. Δευτέρα 21/4/2003 και ώρα 11 π.μ. από τον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου του Κοιμητηρίου Μαρκοπούλου Αττικής.

Η κόρη του Μαρία. Τα αδέλφια του, τα ανίψια του, οι λοιποί συγγενείς.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ