ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Σκάνδαλο η χρόνια εκμετάλλευσή τους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τα αποθεματικά των Ταμείων:

«Το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους ότι η σκανδαλώδης και επικίνδυνη εκμετάλλευση των αποθεματικών των Ταμείων τους θα συνεχίζεται και θα δυναμώνει όσο αυτά θα παίζονται στο χρηματιστήριο ή σε διάφορα ομόλογα τραπεζών. Σε αυτό το έδαφος καλλιεργείται και η δίψα για προσωπικά κέρδη και οφέλη.

Αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζομένους η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει και να αποποιηθεί τις ευθύνες της για τη συνεχιζόμενη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια εκμετάλλευση των αποθεματικών απ' τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και την πλουτοκρατία. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί δύναμη εξυγίανσης όπως θέλει να εμφανίζεται.

Για μια φορά ακόμα, αποδεικνύονται υποκριτικοί οι ισχυρισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να υπάρξει διαφάνεια και καλή διαχείριση των αποθεματικών υπέρ των εργαζομένων όσο αυτά θα χρησιμοποιούνται για κερδοσκοπία. Σοβαρές ευθύνες για τη συνέχιση των σκανδάλων φέρουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που συναίνεσαν και συμμετείχαν, στο όνομα της αξιοποίησης, στην αφαίμαξη των Ταμείων από τους επιτήδειους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν και την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή το τζογάρισμα των αποθεματικών.
  • Να επιστραφούν όλα τα χρήματα που αφαίρεσαν με "νόμιμους" ή παράνομους τρόπους χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες, κυβέρνηση και πλουτοκρατία».


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ