ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 21 Φλεβάρη 2021
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ των «Γιατρών του Κόσμου»

Eurokinissi

Πέθανε μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ήταν ιδρυτής και επί πολλά χρόνια πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου», προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατό του: «Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ενός αξιόλογου επιστήμονα γιατρού, αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ως ιδρυτής και για πολλά χρόνια πρόεδρος των Ελλήνων "Γιατρών του Κόσμου" ξεχώρισε για την πολύτιμη προσφορά του σε χώρες του τρίτου κόσμου και σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές. Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ υπήρξε μέλος του ΚΚΕ έως το 1991, ενώ τα επόμενα χρόνια συμμετείχε δραστήρια στους κοινωνικούς αγώνες. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του».

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαδικτυακές εκδηλώσεις - βιβλιοπαρουσιάσεις
  • Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την εργατική εξέγερση στον Βόλο (Φλεβάρης 1921) διοργανώνει την Κυριακή 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, μέσω Ζoom. Θα μιλήσουν ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θανάσης Βογιατζής, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοσιογράφος και ιστορικός.
  • Σύσκεψη μέσω Zoom με θέμα «Ο μαζικός εμβολιασμός ενάντια στον Covid-19, ο ρόλος των φαρμακοβιομηχανιών και η αξιοποίηση της ΠΦΥ» διοργανώνει την Κυριακή 21 Φλεβάρη η ΚΟ του ΓΝ «Παπαγεωργίου» της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μητσιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ και στέλεχος του ΚΚΕ. Πληροφορίες συμμετοχής στο τηλέφωνο 6973 863038.
  • Την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «1821. Η Επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους» θα παρουσιάσει μέσω Zoom την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Βιβλίου της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής του ΚΚΕ. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ανάστασης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ (δηλώσεις συμμετοχής στο toey.attikis@gmail.com).
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Συζήτηση στο διαδίκτυο για την εγκληματική επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής καλεί την Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. σε διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκληματική επέκταση της χωματερής στη Φυλή, που έρχεται να ψηφιστεί στην τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Φλεβάρη. Θα γίνουν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δήμους της Αττικής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «902.gr».

Τη Δευτέρα το στερνό «αντίο» στον σ. Πανάγο Ανωγιάτη

Η κηδεία του σ. Παναγιώτη (Πανάγου) Ανωγιάτη, για πολλά χρόνια μέλους του Κόμματος στην ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ και πρωτοπόρου συνδικαλιστή στον κλάδο των Τροφίμων, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Κυριακή 13 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, στις 2 μ.μ. στο Γ' Νεκροταφείο (Νίκαια).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΠΜΣ
«Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Διαδικτυακή συναυλία διεκδίκησης και αλληλεγγύης διοργανώνει το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στις 21 και 22 Φλεβάρη στις 20.00, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας texneslive.gr. Συμμετέχουν 45 μουσικοί και τραγουδιστές. Η προμήθεια εισιτηρίων θα γίνεται μέσω τραπεζικής κάρτας και τα χρήματα προορίζονται για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης. Παράλληλα ο Σύλλογος καλεί σε οικονομική ενίσχυση του Ταμείου μέσω κατάθεσης χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό GR 080 1100 40 00 00 00 4060 806264 (Εθνική Τράπεζα).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ