Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10898

ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις σε 66 πόλεις: Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια. Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία ηλεκτρικού σταθμού, Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου


ΣΕΛ.  2  -  3,   8,   10  -  11

Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας

Οι ώρες είναι κρίσιμες, αλλά και ελπιδοφόρες. Πρωτοστατούμε με αγωνιστική αισιοδοξία και επαγρύπνηση. Εχει μεγάλη σημασία να είναι πρωτοφανείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σε κάθε πρωτοπόρο μαχητή του ΠΑΜΕ: Να δώσουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να σημειώσει απόλυτη επιτυχία η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φλεβάρη. Σε κάθε εργοστάσιο, γιαπί, καράβι, γραφείο, χώρο εκπαίδευσης και κατοικίας, πρέπει να σημάνει συναγερμός. Τίποτα να μην δουλέψει. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, στην κεφαλαιοκρατία και στην ΕΕ, στα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και στην τρόικα.Να δουλέψουμε με αυτοθυσία, με υπομονή και αποφασιστικότητα, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με επιχειρήματα, να εμπνεύσουμε αισιοδοξία, να αξιοποιήσουμε χιλιάδες πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες στην οργάνωση της απεργίας, μέσα από τα σωματεία, τις απεργιακές επιτροπές, τη συγκρότηση οργάνων πάλης, όπου δεν υπάρχουν.


ΣΕΛ.  3

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
Αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ για τα παιδιά

Η αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ για τα παιδιά, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, έρχεται σαν απάντηση στην ανάγκη δημιουργικών δραστηριοτήτων και διεξόδων που αναζητούν οι γονείς, που να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, χωρίς το εμπόδιο της εμπορευματοποίησης.


ΣΕΛ.  32

Προσφορές
  • Στη μνήμη του συντρόφου της ΤΣΙΑΝΤΖΗ ΑΔΑΜΑΝΤΗ, η σύζυγός του προσφέρει 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Η σ. Χαρίκλεια Τρίγγα, στη μνήμη του άντρα της ΤΡΙΓΓΑ ΒΑΣΙΛΗ, πρόσφερε 2.500 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΚΛΑΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πλούσια πείρα από την κομματική δράση

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων»

ΣΕΛ.  18  -  19
ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
Η αφαίμαξη από κράτος - μεγαλοεργοδοσία

ΣΕΛ.  16  -  17
«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Εργαζόμενοι χωρίς μόρφωση - δικαιώματα

ΣΕΛ.  14
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Τις τσακίζει η ανεργία

ΣΕΛ.  22
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ - ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Δύναμη για το λαό οι θέσεις του ΚΚΕ

Η ταξική πάλη θα αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα στο βαθμό που παίρνει υπόψη και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, που βρίσκεται σε άμεση αλληλεξάρτηση με την εσωτερική πολιτική. Τα αστικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος χαράζουν τη στρατηγική και την τακτική τους με βάση το πώς θα υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τις σύγχρονες ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις διεθνείς σχέσεις.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ