Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11117

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«Σταχτοπούτα» στον... πάγο και «Παπουτσωμένος γάτος»

Μαγικός συνδυασμός κλασικού μπαλέτου και καλλιτεχνικού πατινάζ στο αριστουργηματικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Σταχτοπούτα», που παρουσιάζεται από τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, για δύο τριήμερα (25 - 27 του Νοέμβρη και 2 - 4 του Δεκέμβρη), στο Θέατρο Badminton. Με πολλά σημαντικά βραβεία, διεθνείς διακρίσεις και περισσότερες από 10.000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τα φημισμένα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, που σήμερα περιλαμβάνουν περισσότερους από 80 χορευτές, υπόσχονται να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους άφθονες δόσεις παραμυθιού και ομορφιάς.

Παράλληλα, ο μελωδικός κόσμος της όπερας συναντά τον μαγικό κόσμο του παιδικού θεάτρου, στην παιδική όπερα του Τσέζαρ Κουί «O παπουτσωμένος γάτος», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ολύμπια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου. Το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε μια μαγική παράσταση με ήρωες πάνω από το ανθρώπινο μέτρο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται στην υπηρεσία των αδύναμων, των ευάλωτων και των τρυφερών.


ΣΕΛ.  6


ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιτυχίες και αποτυχίες

Πέτυχε το «Σογιούζ», απέτυχε οριστικά το «Εδαφος του Φόβου»


ΣΕΛ.  9
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μακάβριο παιχνίδι κέρδους

Οι επιχειρηματίες του χώρου εκμεταλλεύονται τους φιλάθλους ακόμα και μετά... θάνατον.


ΣΕΛ.  7
Συγχώνευση... πολιτισμού με στόχο απολύσεις

Τη συγχώνευση τριών οργανισμών αποφάσισε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθήνας, σε πλήρη ταύτιση με την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.


ΣΕΛ.  5
Η κυβέρνηση οδηγεί το θέατρο προς την καταστροφή

Θύμα της εχθρικής πολιτικής του ΥΠΠΟ-Τ προς τον πολιτισμό είναι και το ΚΘΒΕ, που ανακοίνωσε τη συρρίκνωση του φετινού προγράμματός του.


ΣΕΛ.  3
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ταχύτατα στις αποκλειστικές «αγκάλες» της αγοράς

ΣΕΛ.  4
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Με όπλο την ιστορική πείρα και οδηγό την πολιτική πρόταση για τη λαϊκή εξουσία

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ