Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11117

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη 2011 - Γενάρη 2012

Η Οικονομική Εξόρμηση να γίνει αφετηρία για μια νέα πιο ουσιαστική επικοινωνία του ΚΚΕ με το λαό, με στόχο τη διεύρυνση και ενίσχυση των πολιτικών δεσμών μαζί του. Με το κουπόνι στο χέρι, αναπτύσσουμε πολύμορφη δραστηριότητα στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στα σχολεία, στα χωριά, σε κάθε χώρο που ζουν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  3

Λαϊκή αντεπίθεση στην εξαθλίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό 2012

Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων

MotionTeam

Ο κρατικός προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη είναι βαθιά ταξικός. Οδηγεί στη φοροεξόντωση και εξαθλίωση του λαού. Φοροκλέβει άγρια τα λαϊκά εισοδήματα αυξάνοντας κατά 29% τους φόρους φυσικών προσώπων και μειώνει δραστικά κατά 22% τους φόρους των επιχειρήσεων συγκριτικά με το 2011. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι συντάξεις και οι παροχές κατακρεουργούνται μαζί με τους μισθούς, τις δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Οι λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν σοβαρά ακόμα και για τη διατροφή και εξασφάλιση βασικών αναγκών, για φάρμακα και περίθαλψη. Είναι ζήτημα επιβίωσης για το λαό να οργανώσει άμεσα την αντεπίθεσή του για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που προστατεύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Κάτω η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Εργατική λαϊκή συμμαχία, οργάνωση παντού. Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  10   -   12

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ενταση του αγώνα με τη δύναμη της αλληλεγγύης

Εδώ και τρεις βδομάδες, οι χαλυβουργοί δίνουν έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες επιβίωσης μπαίνοντας πλέον στην 4η βδομάδα απεργίας. Εδώ σφυρηλατείται και το ισχυρό όπλο της ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας. Αύριο η κινητοποίησή τους στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, και πορεία στη Βουλή.


ΣΕΛ.  16  -  17

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Πετρούπολη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Κόμματος στην Πετρούπολη (αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Κώστα Βάρναλη 33) την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ.



ΠΑΜΕ
Αύριο συνδικαλιστική σύσκεψη

ΣΕΛ.  2
Πέθανε ο πρεσβευτής της Κούβας στην Ελλάδα

ΣΕΛ.  2
ΠΑΜΕ
Την Τρίτη για την Ασφάλιση

ΣΕΛ.  2
Το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή

ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Κλείνουν τις πόρτες στη ζωή

ΣΕΛ.  22   -   23
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δράση για λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  18
ΗΠΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Στρατός με το βλέμμα στην Κίνα

ΣΕΛ.  28

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ