ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Συλλαλητήριο την Τρίτη και συμμετοχή στη γενική απεργία

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 6/11 πήρε χτες το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Την Τρίτη 22/10 το πρωί θα γίνει συλλαλητήριο στη Χαλκίδα, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς την Περιφέρεια. Το απόγευμα της ίδιας μέρας εκπρόσωποι από 5 εργοστάσια που τα έκλεισαν οι ιδιοκτήτες τους («Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ» και «Μηχανική») και από το Εργατικό Κέντρο, θα κάνουν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας και την Πέμπτη 24/10 παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη η Αστυνομία συνέλαβε 13 συνδικαλιστές από τα πέντε εργοστάσια, που συμμετείχαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας, με απόφαση των σωματείων τους, διεκδικώντας εδώ και μήνες τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η εργοδοσία.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκέντρωση προχτές για την Υγεία

Αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών της περιοχής

Αποψη της συγκέντρωσης
Αποψη της συγκέντρωσης
Συγκέντρωση και συναυλία για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ελευσίνα, ενάντια στη συρρίκνωση του Θριάσιου Νοσοκομείου και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο Θριάσιο νοσοκομείο, με τον προϋπολογισμό για το 2014, μειώνονται τα κονδύλια για φάρμακα κατά 1,2 εκατ. ευρώ, για υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό κατά 1,4 εκατ. ευρώ, για αντιδραστήρια κατά 340.000 ευρώ. Αυτές οι περικοπές θα έχουν άμεση αντανάκλαση στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας πρώτα και κύρια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στην κεντρική ομιλία, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, εκ μέρους της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας τόνισε πως ο αγώνας δεν περιορίζεται στο να μην κλείσει ή συγχωνευτεί ένα νοσοκομείο, αλλά για πλήρη ανάπτυξή του, για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Είναι ένα καίριο ζήτημα για όλες τις οικογένειες, για να έχουν όλοι τα φάρμακά τους, για να μην υπάρχει άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και οι Σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου και κατά τη διάρκειά της διακινήθηκε κείμενο υπογραφών με τα αιτήματά τους. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές και πολλοί ήταν αυτοί που το προμηθεύτηκαν για να το διακινήσουν στους χώρους όπου εργάζονται και στις γειτονιές τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, του σωματείου του Θριασίου Νοσοκομείου, της Ενωσης Συλλόγων γονέων μαθητών Ελευσίνας και Μαγούλας. Ακολούθησε συναυλία με λαϊκό συγκρότημα της περιοχής.

Νέο βίντεο της ΚΝΕ για τη Χρυσή Αυγή

Η ΚΝΕ «ξαναχτυπά» με... φρέσκο βιντεάκι για τη Χρυσή Αυγή που κάνει ήδη θραύση στο διαδίκτυο. Με τίτλο «Χρυσή Αυγή: ρουφιάνοι των εφοπλιστών» το βίντεο περιλαμβάνει μερικές από τις δεκάδες παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ των εφοπλιστών στη Βουλή, αλλά και τις κλασικές πλέον «αντισυστημικές» τους ατάκες του τύπου «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από αυτούς εξαρτιόμαστε»...

«Εχουν σχέσεις «αίματος και τιμής» με μεγάλο κεφάλαιο, εργολάβους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες» τονίζει το βίντεο, παρουσιάζοντας μερικά από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» για τους χρυσαυγίτες και καταλήγει με το σύνθημα «Χρυσαυγίτες, σας ταΐζουν εφοπλιστές, έξω σας πετάμε από όλες τις σχολές, από τα σχολεία και από τις γειτονιές».

Το βίντεο είναι αναρτημένο στο site της ΚΝΕ (www.kne.gr), στο κανάλι της στο YouTube (knetube), καθώς και στο «902.gr».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση, για τη λαϊκή πάλη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή» διοργανώνονται συγκεντρώσεις από ΚΟ του ΚΚΕ. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω:

Στην Αττική

Αύριο, Δευτέρα

  • Στις 7 μ.μ. στο Περιστέρι, στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΚΟ (Θηβών 231 & Δωδεκανήσου). Θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ., στου Ζωγράφου, στον κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ». Θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 6 μ.μ., στο «Στρατουδάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων. Θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

Την Πέμπτη 24/10

  • Στις 9.30 π.μ. συγκέντρωση στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη με ομιλητή τον Ν. Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Τετάρτη 30/10

  • Στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45). Θα μιλήσει ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. στα Εξάρχεια, στο καφενείο «ΜΟΥΡΙΑ» (Χ. Τρικούπη & Καλλιδρομίου). Θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ Αττικής.

Την Κυριακή 3/11

  • Στις 11.00 π.μ. στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων & Αντιγόνης). Θα μιλήσει ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.
Αλλες εκδηλώσεις

-- Σήμερα, Κυριακή, στα Φάρσαλα (αίθουσα του 1ουΚΑΠΗ), στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τρίτη 22/10, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του μπλε κτιρίου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γ. Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. Ο επαναστατικός Τύπος, στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού, πηγή ενημέρωσης, γνώσης και οργάνωσης», διοργανώνει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 23/10, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Θα μιλήσει ο Θ. Λεκάτης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη». Θα προβληθεί οπτικοακουστικό ντοκουμέντο για τον «Ριζοσπάστη την περίοδο του μεσοπολέμου (1925-1936). Οι ανταποκρίσεις του από τη Σάμο και την Ικαρία».

Προσφορά

Ο Γιάννης και η Ελισάβετ Γούλα προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

Ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΒΣΑ

Ανοιχτή συνεδρίαση πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα 21/10, στις 7 μ.μ., το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πατούσα 3 - Πλ. Κάνιγγος, 6ος όροφος), για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της 6ης Νοέμβρη. Στη συνεδρίαση καλούνται τα προεδρεία των σωματείων και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη σωματείων και Ενώσεων ΕΒΕ.

Τιμούν τον αγώνα των αναπήρων στην Κατοχή

Εκδήλωση τιμής στον αγώνα των αναπήρων στα Νοσοκομεία της Αθήνας, την περίοδο της Κατοχής, ενάντια στο φασισμό - ναζισμό και τους συνεργάτες του, διοργανώνεται την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, στη 1.30 μ.μ. στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την πρώτη διαδήλωση στις 28 Οκτώβρη του '41, στην οργάνωση της οποίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι νοσηλευόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Μονάδες, τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο τα εγκαίνια των νέων γραφείων

Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Τομεακή Επιτροπή Περιστερίου άλλαξαν γραφεία. Η νέα διεύθυνση είναι Θηβών 231 στο Περιστέρι. Τα εγκαίνια των νέων γραφείων θα γίνουν αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ