ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κορυφώνεται η προετοιμασία

Πικετοφορία σήμερα, στις 10 π.μ., από τα Συνδικάτα της Αθήνας. Αύριο η σύσκεψη της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ με μετανάστριες εργάτριες

Στην απάτη των «διαλόγων» οι εργαζόμενοι απαντούν με τους αγώνες τους
Στην απάτη των «διαλόγων» οι εργαζόμενοι απαντούν με τους αγώνες τους
Συνεχίζονται και κλιμακώνονται τις επόμενες μέρες οι εξορμήσεις, οι συσκέψεις και οι άλλες δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το συλλαλητήριο της Αθήνας έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Της Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω - ανάμεσα σε άλλες - δραστηριότητες:

  • Σήμερα Σάββατο, πικετοφορία συνδικάτων, στις 10 π.μ., στο κέντρο της Αθήνας.
  • Την Κυριακή 21/10, σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα ιδιαίτερα προβλήματα των μεταναστών, από τη Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, στις 12 μ., στα Γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28, 1ος όροφος).
  • Τη Δευτέρα 22/10, σύσκεψη από την Επιτροπή Φορέων Ηλιούπολης (Συνδικάτα Οικοδόμων και Εργατών Δήμου, Σύλλογος Γυναικών, ΕΒΕ, Επιτροπή Αγώνα «Τυπογραφικά»), στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Στέφανου Σαράφη 40).
  • Επίσης, τη Δευτέρα, Γενική Συνέλευση από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Την Τρίτη 23/10, πικετοφορία από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στον Πεζόδρομο της πόλης.
  • Επίσης, την Τρίτη, πικετοφορία στο 5ο και 6ο Διαμέρισμα από την Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Μαζικών Φορέων, στις 6.30 π.μ., στην πλατεία Αμερικής.
  • Επίσης την Τρίτη, σύσκεψη από την κλαδική επιτροπή Υγείας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Επίσης την Τρίτη, σύσκεψη από τη Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΠΑΜΕ, στο Μενίδι, στις 7 μ.μ., στα γραφεία των οικοδόμων.
  • Επίσης την Τρίτη, σύσκεψη από τη Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο.
  • Την Τετάρτη, 24/10, κοινές συσκέψεις από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στις 11 π.μ. και στις 5 π.μ. (προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι των κλάδων που δουλεύουν σε βάρδιες), στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη - Ομόνοια).
  • Επίσης, την Τετάρτη, σύσκεψη από τη Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΠΑΜΕ, στα Ανω Λιόσια, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων.
  • Την Τετάρτη 31/10, σύσκεψη από τις Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων.
Οι περιοδείες στην Αθήνα


Το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών στην Αθήνα είναι το εξής:

Αύριο Κυριακή 21/10: «Ιασώ General». Δευτέρα 22/10: Εργοτάξιο Βωβού (Λεωφόρος Συγγρού), νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» και «Ελενα», «Μούλτι Κολέξιον», «Μέλλον», ξενοδοχεία «Συπρια», «Αστόρ», «Εσπέρια», ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΡΟΕΛ, «Κανάρογλου». Τρίτη 23/10: Προαστιακός (Λεωφόρος Δημοκρατίας), Γενικό Κρατικό, ICAP, ξενοδοχεία «Ομόνοια», Ακροπόλ», «Λαμιράζ», «Λυκαβηττός», TASTY FOODS, ΒΙΑΝΕΞ, Φαρμακαποθήκες «Μαρινόπουλος», «Ηλιαφάρμ», «Φάρμακον». Τετάρτη 24/10: Μετρό (Ελληνικό), ΔΕΛΤΑ Singular, επιχειρήσεις επισιτισμού στο Κολωνάκι, «Αλφα Πίτσα», NOVARTIS, UNIFARMA, «Παπανικολόπουλος». Πέμπτη 25/10: «Ερμής Σεκιούριτι», Προέκταση Μετρό σε Χαϊδάρι και Περιστέρι, νοσοκομεία «Υγεία» και «Μητέρα», Κέτεριγκ Πλατύς, Κέτεριγκ Ολύμπικ, ξενοδοχεία «Μάριοτ», «Ζαφόλια», ΝΟΥΝΟΥ, ΝΤΕΜΟ, «Γερολυμάτος». Παρασκευή 26/10: ACS, Ιατρικό Κέντρο, ξενοδοχεία «Ιμπέριαλ», «Νοβοτέλ», «Κατσέλης», ΚΟΠΕΡ, «Φαρμακεμπορική». Δευτέρα 29/10: Οικοδομές σε Βόρεια και Νότια Προάστια, «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση), AMSTEL, εργοστάσια στα Μεσόγεια. Τρίτη 30/10: SANYO, πιάτσες οικοδόμων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Ομόνοια), επιχειρήσεις επισιτισμού στην Κηφισιά, ΕΒΓΑ, HELENICA. Τετάρτη 31/10: Κωνσταντακάτος, ΦΑΓΕ, ΧΡΥΣΠΑ, «Λιναρδάκης». Πέμπτη 1/11: ΔΟΛ, επιχειρήσεις επισιτισμού στη Γλυφάδα, ΗΒΗ (Οινόφυτα), ΑΝΕΛΟΡ, ΜΙΝΕΡΒΑ. Παρασκευή 2/11: FIRST DATA (Κρυονέρι), ΗΒΗ (Κορωπί), ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, «Αδάμου», «Καλαρίδης», ΣΙΦΑΡΜ, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ, «Γενεράκης». Δευτέρα 5/11: «Παυλίδης», ΤΖΟΝΣΟΝ, ΧΕΛΑΦΑΡΜ. Τρίτη 6/11: ΜΕΒΓΑΛ, ΚΛΕΒΑ, «Στανίτσας». Τετάρτη 7/11: ΓΚΑΠ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων όλοι στις απεργίες

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από 2 έως 6 Νοέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου απευθύνει στους εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει την πρώτη μέρα απεργίας, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που καλύπτονται από την ΠΟΕ ΟΤΑ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 2 Νοέμβρη, 48ωρη αποχή το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοέμβρη και, νέα 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Νοέμβρη. Για τους εργαζόμενους - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ ΟΤΑ) έχουν κηρυχτεί από τις 2 Νοέμβρη 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στην ΠΟΕ ΟΤΑ η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων όπως: Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός, κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονη μεταφορά όλου του προσωπικού μέσα στους δήμους.

Ανάλογη στάση κρατά και η πλειοψηφία της ΠΟΠ ΟΤΑ που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ. Αντιθέτως οι πλειοψηφίες και στις δύο Ομοσπονδίες διατυπώνουν αιτήματα που κινούνται στη λογική της κυβέρνησης και σε καμιά περίπτωση δε βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών σχεδιασμών. Η Συντονιστική καλεί τα σωματεία να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΠΟΠ ΟΤΑ κατεβαίνουν σε κοινές κινητοποιήσεις για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια. Γεγονός που οφείλεται και στην επίμονη στάση των ταξικών δυνάμεων να αναδεικνύουν την ανάγκη κοινής αγωνιστικής δράσης του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο κενό η προσπάθεια να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής σε βάρος του εκπροσώπου της ΔΑΣ στο ΔΣ

Τα βήματα της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να ακολουθήσουν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, και ΣΥΝ στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) με στόχο να απαλλαγούν στο προεδρείο από τον γραμματέα του Συλλόγου και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σάββα Τσακμακίδη. Δεν τους βγήκε όμως, αφού η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΠΑΣΚΕ εναντίον του, δε στηρίχτηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ.

Η πρόταση μομφής, εναντίον του Σ. Τσακμακίδη που επίσης είναι μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατατέθηκε από τους δύο εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 18 Οκτώβρη, ενώ ήδη εξελισσόταν η συζήτηση για την οργάνωση της απεργίας του κλάδου στις 2 Νοέμβρη. Στηρίχτηκε από τους 2 εκλεγμένους του δήθεν ανεξάρτητου συνδυασμού που κατέβασε ο ΣΥΝ μαζί με διαφοροποιημένους ΔΑΚίτες και από τον 1 εκλεγμένο του επίσημου συνδυασμού της ΔΑΚΕ. Συνολικά συγκέντρωσε τη στήριξη 5 από τα 13 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει την τακτική των παραπάνω παρατάξεων που όπως σημειώνει, έχει στόχο να μην αποκαλυφθεί η πολιτική συμβιβασμού που ακολουθούν, το ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου. «Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων - ασφαλιστικό, ελαστικές σχέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, εισοδηματική πολιτική, ακρίβεια, ανεργία - βρίσκει συμπαραστάτες» σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ