ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΗΔΕΙΑ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΟΥΛΑΡΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΟΥΛΑΡΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Πέθανε χτες, Πέμπτη, η ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΟΥΛΑΡΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ, αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ετών 95. Ηταν γραμματέας της ΕΠΟΝ στο Νεοχώρι του Μεσολογγίου. Διώχτηκε, φυλακίστηκε μετά τη Βάρκιζα. Κατηγορήθηκε ότι στη διάρκεια της Αντίστασης συμμετείχε στην εκτέλεση συνεργατών των Γερμανών. Για πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος στους Θρακομακεδόνες, με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ.

Η κηδεία της γίνεται σήμερα Παρασκευή στην Αγία Τριάδα, στους Θρακομακεδόνες.

Τα παιδιά της και τα εγγόνια της.

  • Ο Σπύρος και η Μαριάνθη, αντί για στεφάνι, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.
Πέθανε ο σύντροφος Παναγιώτης Κατσάς

Παναγιώτης Κατσάς
Παναγιώτης Κατσάς
Πέθανε ο σύντροφος Παναγιώτης Κατσάς, πιστός και αταλάντευτος κομμουνιστής έως το τέλος. Μέλος του ΚΚΕ από την περίοδο που το Κόμμα ήταν παράνομο, δούλεψε σκληρά στην οικοδομή, ενώ όταν συνταξιοδοτήθηκε έγινε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου. Την περίοδο αντεπανάστασης 1989-1991 έδωσε αποφασιστικά τη μάχη υπερασπιζόμενος το ΚΚΕ, το σοσιαλισμό, ενάντια στην επιδίωξη των οπορτουνιστών, αντικομματικών στελεχών, που δρούσαν μέσα στο Κόμμα για τη διάλυσή του και τη διάχυσή του στον τότε Συνασπισμό αρνούμενοι τον επαναστατικό χαρακτήρα του. Και στη συνέχεια για την ανασυγκρότηση των ΚΟ Περιστερίου. Οι σύντροφοί του από το Περιστέρι, ιδιαίτερα από την ΚΟΒ Κέντρου - Αγίας Τριάδας στην οποία ήταν μέλος, θα τον θυμόμαστε πάντα.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα στο Νεκροταφείο Περιστερίου στον Αγιο Βασίλη στις 2 μ.μ.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(τεύχος 172, Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης)

Με μια μοναδική Μαρτυρία - ιστορική κατάθεση που αναφέρεται στο «πώς ξεκίνησε το αντάρτικο του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη», κυκλοφορεί το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» (τεύχος 172, του τριμήνου Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016) της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Πρόκειται για μαρτυρία του Γιώργου Φράγκου, στελέχους του ΚΚΕ όσο ζούσε, που υπάρχει στα Αρχεία του Κόμματος και περιέχει λεπτομέρειες από την προετοιμασία των κομματικών δυνάμεων στην περιοχή νομού Φθιώτιδας και τους αντάρτες που συγκρότησαν τα πρώτα αντάρτικα τμήματα υπό τον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη (δημοσιεύεται το πρώτο μέρος).

Επίσης, στο περιοδικό υπάρχει πλούσια ύλη από εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ που έγιναν στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ίδρυσή του. Ακόμα, αναλυτικό ρεπορτάζ από τις ενέργειες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε συνεργασία με το ΚΚΕ - τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στη FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών/Αντιφασιστών) για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Στη στήλη των Διεθνών υπάρχει ρεπορτάζ από τις εργασίες του 17ου Συνεδρίου της FIR και τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στα επετειακά, περιλαμβάνεται ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στην Καισαριανή για τα 75χρονα του ΕΑΜ, για την απελευθέρωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κ.λπ.

Πλούσιο ρεπορτάζ υπάρχει, επίσης, για δεκάδες άλλες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους Παραρτήματα και ΚΟ του ΚΚΕ προς τιμή των 70 χρόνων του ΔΣΕ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευθούν και να διακινήσουν το περιοδικό μας.

Προσφορά

Ο παλαίμαχος σύντροφος Θύμιος Μαυρής προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» ως οικονομική στήριξη το ποσό των 50 ευρώ.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» ευχαριστεί θερμά.

ΚΗΔΕΙΑ

Σήμερα, Παρασκευή 20 Γενάρη 2017, στις 14.30, κηδεύουμε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την αγαπημένη μας συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.

ΚΗΔΕΙΑ

«Εφυγε» χτες από τη ζωή η σ. Μαρία Βενετσανοπούλου - Παπαδήμα, μαχήτρια του ΔΣΕ. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 10.30 π.μ., στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Οι γιοι της, Θωμάς και Γιώργος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ