ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Θερινό καταφύγιο εναλλακτικών διακοπών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κάμπινγκ της ΠΚΣ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη

Από τις εκδηλώσεις στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Motion Team

Από τις εκδηλώσεις στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής
Θερινό καταφύγιο εναλλακτικών διακοπών για χιλιάδες φοιτητές αποτελεί για πάνω από μια εικοσαετία το κάμπινγκ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Απαραίτητος προορισμός μετά τη λήξη της εξεταστικής, άλλοτε ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι της επιστροφής στις γενέτειρες των φοιτητών, η κατασκήνωση του ΑΠΘ αποτελεί τη μοναδική πανεπιστημιακή κατασκήνωση στην Ελλάδα που προσφέρει τη δυνατότητα φθηνών διακοπών σε εργαζόμενους και φοιτητές του ΑΠΘ.

Το κάμπινγκ άνοιξε τις πόρτες του για τους φοιτητές στις αρχές της δεκαετίας του '80. Από τότε, στα 130 στρέμματα πευκοδάσους που περιλαμβάνονται στις εκτάσεις του, φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 10.000 φοιτητές. Συνολικά, τους δύο μήνες της λειτουργίας του -Ιούλης-Αύγουστος - πάνω από 35.000 κατασκηνωτές περνούν τις πύλες του, αν υπολογίσει κανείς τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο και τους φιλοξενούμενους των κατασκηνωτών.

«Η "δωρεάν" Παιδεία για τους φοιτητές έχει νοίκια, δίδακτρα, βιβλία του εμπορίου, έξοδα για τη διαβίωση», μας είπε η Εμμανουέλα, φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. «Οι τσέπες των γονιών δε σηκώνουν και άλλα έξοδα για καλοκαιρινές διακοπές. Αν δεν υπήρχε κι αυτή η λύση της φοιτητικής κατασκήνωσης - συμπληρώνει - το πιο πιθανό θα ήταν οι φετινές διακοπές να μείνουν ...όνειρο θερινής νυκτός».

Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης λειτουργεί εστιατόριο, με το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Για όσους όμως προτιμούν πιο ...ξεροψημένες γεύσεις, η εναλλακτική λύση βρίσκεται στην καντίνα του κάμπινγκ, η διαχείριση της οποίας ανήκει εξ ολοκλήρου στη Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ. Κάθε χρόνο οι φοιτητικές παρατάξεις του πανεπιστημίου εναλλάσσονται ανά δεκαπενθήμερο στη διαχείριση της καντίνας, στους δύο μήνες λειτουργίας της.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη είναι τα τελευταία χρόνια «καπαρωμένο» από την «Πανσπουδαστική».

Για δύο βδομάδες το κόκκινο γαρίφαλο της «Πανσπουδαστικής» άνθιζε στο Ποσείδι. Από τις αφίσες στα πεύκα μέχρι τα τεράστια πανό στην περίφραξη του γηπέδου του κάμπινγκ, από τις εξορμήσεις στις σκηνές των φοιτητών έως τα λαϊκά γλέντια στην καντίνα. Η ΠΚΣ μεταφέρει για 15 ολόκληρες μέρες την αγωνιστική, πολιτιστική της πρόταση, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα.

Το φετινό πρόγραμμα άνοιξαν οι Blue String σε μια ροκ συναυλία που έκανε την καντίνα να μοιάζει μικρή αφού συγκέντρωσε την προσοχή εκατοντάδων κατασκηνωτών. Κι αν η ροκ συναυλία έδωσε το σύνθημα, το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε την επόμενη μέρα με το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα ανέβασε το κέφι στα ύψη.

Από το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΠΚΣ δε θα μπορούσε να λείπει το βιβλίο. Σε συνεργασία με τη «Σύγχρονη Εποχή», το Σάββατο 26 του Ιούλη πραγματοποιήθηκε στο χώρο της καντίνας εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αστέριου Λάμπρου «Στη γροθιά του Σούπερμαν». Ενα βιβλίο που πραγματεύεται τον υπεράνθρωπο στο σινεμά και στα κόμικς. Το ίδιο το περιεχόμενο του βιβλίου τράβηξε την προσοχή της νεολαίας που κατέκλυσε την καντίνα και έδωσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να απλώσει η κουβέντα με το συγγραφέα σε ζητήματα που αφορούν στους τρόπους και στις μεθόδους που αξιοποιεί η κυρίαρχη ιδεολογία προκειμένου να εισχωρήσει στη συνείδηση της νεολαίας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι με την ορχήστρα των φοιτητών που παραθερίζουν στο χώρο της κατασκήνωσης.

Οπως σε κάθε χώρο που ζει και κινείται η νεολαία, έτσι και στο Ποσείδι, αν και καλοκαίρι, η ΚΝΕ ήταν παρούσα. Μεταφέροντας το μήνυμα του αγώνα και της αντίστασης στους φοιτητές που κατέκλυσαν την κατασκήνωση, με κόκκινες σημαίες και παλμό, η ΚΝΕ άφησε και φέτος το στίγμα στη φοιτητική κατασκήνωση.

Τα γνωστά από τις διαδηλώσεις της Λαϊκής Αντισυνόδου κόκκινα μπλουζάκια αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα πλημμύρισαν για μια ακόμα φορά το χώρο του κάμπινγκ. Αποκορύφωση της δράσης της Οργάνωσης στη φοιτητική κατασκήνωση αποτέλεσε η προφεστιβαλική εκδήλωση με θέμα τη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη και τη Λαϊκή Αντισύνοδο της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Την εκδήλωση άνοιξε η Νένα Νικοπολιτίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία τόνισε την ανάγκη «η δράση που αναπτύχθηκε το τριήμερο του Ιούνη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας να βρει συνέχεια με μεγαλύτερη ένταση, μαχητικότητα, αποτελεσματικότητα και ταξικό προσανατολισμό προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής δημοκρατικής συσπείρωσης και πάλης».

Η νεολαία ανανέωσε το ραντεβού της με την ΚΝΕ καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, με επόμενο σταθμό το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στις 11, 12, 13 του Σεπτέμβρη στο Γυμναστήριο του ΑΠΘ.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αρ. πρωτ.: 16319

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του Ν. 2190/94.

Το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δύο (2) ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει μετά τις συμπληρώσεις των Ν. 2225/1994, 2247/1994, 2266/1994, 2349/1995, 2527/1997, 2738/1999 και 3051/2002, για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Ειδικότητα: ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/TPIΩN. Αριθμός: 9. Ειδικά τυπικά προσόντα: Πτυχίο ή δίπλωμα Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμων τίτλων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή ΚΑΤΕΕ ή ισότιμων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας και άδεια άσκησης επαγγέλματος. Χρονική διάρκεια σε μήνες: 12.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» οδός Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου - ΓΟΥΔΙ και ειδικότερα στο Τμήμα Γραμματείας του Νοσοκομείου, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε δύο ημερήσιες εφημερίδες ή της ανάρτησής της στους πίνακες ανακοινώσεων του Νοσοκομείου.

Επιπροσθέτως

Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι για υπαγωγή τους σε κατηγορίες κριτηρίων της παρ. 11 του άρθρου 21 Ν. 2190/1994 όπως αυτό ισχύει, αναφέρονται στην παρούσα ανακοίνωση που βρίσκεται αναρτημένη στους πίνακες ανακοινώσεων του Νοσοκομείου, του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν στο ΑΣΕΠ ενστάσεις κατά των πινάκων κατάταξης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία η οποία λήγει μετά την πάροδο δέκα (10) ημερών από την ανάρτησή τους.

Για την υποβολή ένστασης απαιτείται η καταβολή παραβόλου στο δημόσιο ταμείο 25 ευρώ.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΟΣ

Περίληψις κοινοποιηθείσης αγωγής

Ο υπογεγραμμένος Ανδρέας Ι. Διαμαντής, δικαστικός επιμελητής των εν Αθήναις Πρωτοδικών, κάτοικος Αθηνών, οδός Μαυρομματαίων, αρ. 6, σήμερον τη 1.8.2003 μετέβην και επέδωκα προς τον κ. Εισαγγελέα των εν Αθήναις Πρωτοδικών, κ. Δημήτριο Σαββαΐδη, διά την κ. Παρβίν σύζ. Σωτηρίου Καραγιάννη, το γένος Ισσα Σαντεγκύ - Νεζάντ, πρώην κάτοικο Ιλίου Αττικής, οδός Μαυρομματαίων, αρ. 5 και ήδη αγνώστου διαμονής, ως η υπ' αριθμόν 4134/1-8-2003 έκθεσή μου επιδόσεως, κατ' έγγραφον παραγγελία του Νικολάου Δ. Αθανασόπουλου, δικηγόρου Κορίνθου, πληρεξουσίου του Ιωάννη Τσάκωνα του Αθανασίου, κατοίκου Λουτρακίου Κορινθίας, οδός Υψηλάντου, αρ. 24, ακριβές αντίγραφο της από 9-5-2003 αγωγής του κατ' αυτής, απευθυνόμενης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου. Στο δικόγραφο αυτό περιέχονται τα εξής στοιχεία: η υπ' αριθμόν 72/ΜΘ72/2003 έκθεση καταθέσεως του κ. Γραμματέως του άνω Δικαστηρίου, η εν συνεχεία ταύτης πράξη του κ. Δικαστού, δι' ης ορίζει δικάσιμο ταύτης προς συζήτηση στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Κορίνθου την 1-10-2003, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00, με κοινοποίηση αντιγράφου της αγωγής 15 ημέρες πριν από τη συζήτηση και ζητάει ο ενάγων να του καταβάλει η εναγομένη διά τας εν τω ιστορικώ της εν λόγω αγωγής αιτίας και υπό την ιδιότητά του ως διαχειριστού εις ολόκληρον το ποσό των 389,29 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την υπερημερία του, δηλαδή τη δαπάνη κάθε εξαμήνου από την πρώτη ημέρα του επομένου χρονικά εξαμήνου, άλλως από την ημεροχρονολογία που απεστάλη η επιστολή του ενάγοντος και της διαχειριστικής επιτροπής (12-2-2003) στον κ. Σωτήριο Καραγιάννη του Ευαγγέλου, άλλως από της επιδόσεως της εν λόγω αγωγής και μέχρις πλήρους εξοφλήσεως, να κυρηχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικασθεί εις την εν γένει δικαστική δαπάνη του ενάγοντος. Η παρούσα δημοσιευθήτω εις τας εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» κατ' εντολήν του παραλαβόντος Εισαγγελέως. Εν Αθήναις τη 1-8-2003. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος. Νικόλαος Δ. Αθανασόπουλος. Ο επιδούς Δικαστικός Επιμελητής. Ανδρέας Ι. Διαμαντής.-



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ