ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Φόρος τιμής στη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το θάνατό του

Τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τίμησαν χτες το πρωί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με μία σεμνή τελετή στον τάφο του, στο Α' Νεκροταφείο, με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το θάνατό του.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος, με τον πρώτο λόγο να έχει η νεολαία, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια περικύκλωσαν τον τάφο του Ν. Ζαχαριάδη, αφήνοντας μπουκέτα από λουλούδια. Στη λιτή εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συμμετείχε, επίσης, ο γιος του Σήφης με την οικογένειά του.

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, σημείωσε πως τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμούν τον Ν. Ζαχαριάδη, μία ηγετική φυσιογνωμία του κομμουνιστικού κινήματος, που υπηρέτησε αταλάντευτα το μαρξισμό - λενινισμό, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πρόσθεσε ότι παρέμεινε αλύγιστος σε όλες τις εξορίες, φυλακές, στο Νταχάου, στα βασανιστήρια. Γι' αυτό τιμώντας τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όπως και τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, που τώρα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυσή του, «προχωράμε μπροστά για το βασίλειο της ελευθερίας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αλέκος Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι «η συμβολή του στην ανάπτυξη του δρόμου του Κόμματος κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, η συνεισφορά του στη διαμόρφωση της στρατηγικής του ΚΚΕ, η αυτοθυσία, ο ηρωισμός, η αταλάντευτη στάση που κράτησε έως την τελευταία στιγμή, αποτελούν για μας τις νέες γενιές κομμουνιστών πηγή έμπνευσης». Τόνισε ότι ο καλύτερος φόρος τιμής είναι με μεγαλύτερη ορμή «να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Στις 9 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, την Τρίτη 9/8, στις 8 μ.μ., στο Βράχο της Ακρόπολης, για τα 71 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η ΕΕΔΥΕ αναφέρεται στην πρόσφατη ΝΑΤΟική σύνοδο, σημειώνοντας: «Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιούλη) επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, και αποκαλύπτεται ότι ο κίνδυνος γενικευμένης αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά. Αποφάσισαν - με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρούσα - την παραπέρα συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των χωρών-μελών με τη Ρωσία, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της "Πυραυλικής Ασπίδας", τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο, Βαλτική και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δ. Βαλκάνια, Καύκασο και Β. Αφρική. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε συνεργασία και στρατιωτικό συντονισμό δηλώνουν ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να παλέψει και να διεκδικήσει:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Μια σειρά συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων θα γίνουν τις επόμενες μέρες από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Αύριο, Τετάρτη

-- Η ΚΟ Ηρακλείου πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση στην πλ. Ατσαλένιου, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος του ΤΓ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Νότιας Πόλης Ζακύνθου διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Ο Εμφύλιος πόλεμος στην Πελοπόννησο» του Α. Καμαρινού, στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τάσος Μπουρσαλίδης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 5/8

-- Στις 9.30 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Καρύστου, στην παραλία Καρύστου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ, διοργανώνει λαϊκό γλέντι, στις 9 μ.μ., στην πλατεία αγοράς της Αγιάσου.

Την Κυριακή 7/8

-- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου: Αγρίτη Βασίλη του Νικολάου από την Αγιάσο και Καλαγάνη Γρηγόρη του Θεόπιστου από τα Βασιλικά, στις 11 π.μ., στο Αμπελικό. Ο δρόμος που οδηγεί στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τη Μεγάλη Λίμνη προς Αμπελικό και στα έξι (6) χιλιόμετρα, μετά το χωριό, είναι ο χώρος της εκδήλωσης. Θα υπάρχει ειδική σήμανση.

-- Η ΚΟΒ Μανταμάδου Λέσβου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι, στις 9 το βράδυ, στο εξοχικό Χιωτέλλη.

-- Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στα Ανώγεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αρμί. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Ανωγειανούς αγωνιστές. Θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό κρητικό πρόγραμμα.

Την Τρίτη 9/8

-- Οι ΚΟΒ Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση για τη μάχη της Ανδρίτσαινας και το Λαϊκό Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας, στην κεντρική πλατεία της Ανδρίτσαινας, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κάγκουρας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 10/8

-- Οι ΚΟ Αργένου, Κάπης και Κλειούς Λέσβου διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην πλατεία της Αργένου.

-- Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αστακού, στις 20.30, η ΚΟΒ Αστακού διοργανώνει εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον Βασίλη Τσέλιο (Γεροδήμο), καθώς και στους αδελφούς Κομπλίτση Νίκο (Χελμός), Σπύρο (Νικίας), Χριστόφορο, που ήταν από τους πρώτους ένοπλους καταδιωκόμενους αγωνιστές στις αρχές του 1946 στο νομό, και έπαιξαν, στη συνέχεια, αποφασιστικό ρόλο για τη δημιουργία του ΔΣΕ στη Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 20/8

-- Η ΚΟΒ Λ. Θερμής Λέσβου, διοργανώνει λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην αγορά της Λ. Θερμής.

Για τη μάχη στις Καρούτες Φωκίδας

Το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 7/8, στις 10.30 π.μ., στις Καρούτες Φωκίδας, για να τιμήσει την επέτειο της ομώνυμης μάχης και τους αθάνατους του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που έπεσαν στις 5/8/1944 μαχόμενοι κατά των ναζί Γερμανών κατακτητών.

Σήμερα η σύσκεψη της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θριασίου

Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θριασίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με θέμα: «Οι διεθνείς εξελίξεις, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ»,σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» (Δραγούμη 37).

Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ