ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβοκατόρικος... εκφοβισμός

Αυτό το φυλλάδιο μοίραζαν χτες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Αμπελοκήπων στους καταστηματάρχες της περιοχής. Ναι, χτες το πρωί, η Ελληνική Αστυνομία ...έκρινε χρήσιμο να πληροφορήσει τους εμπόρους των Αμπελοκήπων ότι ...κινδυνεύουν τα καταστήματά τους, από την πορεία του ΠΑΜΕ και τους καλούσε να πάρουν «έκτακτα μέτρα» για την ...προστασία τους!

Με στόχο τον εκφοβισμό του κόσμου, τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και προφανή επιδίωξη να αποθαρρύνουν τους κατοίκους από τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας επέλεξαν να προχωρήσουν σε μια ωμή προβοκάτσια. Μια προβοκάτσια που φανερώνει τις προθέσεις και τις διαθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε κάθε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς το Λιβανέζικο λαό και καταδίκης του ιμπεριαλισμού που διοργανώνουν οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις.


Νέα συλλαλητήρια

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Ισραήλ εναντίον των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Στην Κορινθία αύριο Πέμπτη στα Περιβολάκια στις 8.00μ.μ. διοργανώνει συγκέντρωση η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Στην Ρόδο συγκέντρωση διοργανώνουν την Παρασκευή 4 Αυγούστου έξω από το Καζίνο της Ρόδου, η Ροδιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Κάλεσμα καταδίκης του διαρκούς εγκλήματος σε βάρος των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και σε εκδήλωση συμπαράστασης καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 7:30μ.μ. στην Πλατεία Μιαούλη (Δημαρχείου) της Ερμούπολης.

Με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως ο ισραηλινός στρατός, με την ευλογία και τη στήριξη του αμερικανοβρετανικού ιμπεριαλισμού και με την ανοχή του ΟΗΕ και της ΕΕ δολοφονεί αμάχους και ξεκληρίζει οικογένειες, καταστρέφει συστηματικά τις υποδομές του Λιβάνου και ό,τι απέμεινε από τις υποδομές στα Παλαιστινιακά εδάφη. Αναφέρεται επίσης και στην προετοιμασία εγκατάστασης στο Νότιο Λίβανο ΝΑΤΟικών ή πολυεθνικών «ειρηνευτικών» δυνάμεων. «Ολα αυτά στοχεύουν στη συντριβή κάθε αντίστασης των λαών της Μέσης Ανατολής και την επιβολή της δολοφονικής Νέας Τάξης πραγμάτων», δηλαδή την ονομαζόμενη Νέα Μέση Ανατολή, προσθέτει.

Και επισημαίνει πως «εξήντα ένα χρόνια μετά τις ατομικές βόμβες των Αμερικανών, που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ανθρωπότητα εξακολουθεί να βιώνει τις μαζικές δολοφονίες αμάχων που βαφτίζονται υποκριτικά από τη Νέα Τάξη ως "παράπλευρες απώλειες"».

Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη βάρβαρη εισβολή του Ισραήλ και καλούν σε λαϊκή κινητοποίηση, για να σταματήσει το έγκλημα πολλοί φορείς. Συγκεκριμένα, ανακοινώσεις εξέδωσαν η Δημοτική Προοδευτική Κίνηση Φαλήρου, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΚΑΤ, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας «Ο Παρθενώνας».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταδικάζει με ανακοίνωσή του την «αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του άμαχου πληθυσμού και ιδίως των παιδιών», ενώ έστειλε και 2,2 τόνους φαρμακευτικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο Λιβανικό λαό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ