ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ

Σύσκεψη στον Πειραιά
Σύσκεψη στον Πειραιά
Η προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη συνεχίζεται στα περίπτερα και στα στέκια νεολαίας, με καθημερινές εξορμήσεις και συζητήσεις με νέους και νέες που θέλουν να ακούσουν από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ, που προβληματίζονται για τη στάση τους μπροστά στις κάλπες και για το τι θα σημάνει την επομένη των εκλογών για τη ζωή τους η όποια τους επιλογή. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο το αντιλαϊκό έδαφος που θα στρώσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στις 7 Ιούλη, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ καλούν τη νεολαία να οργανώσει την αντεπίθεσή της, να ενισχύσει τη δύναμή της την επόμενη μέρα των εκλογών δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων των Οργανώσεων της ΚΝΕ, για αυτή τη βδομάδα είναι προγραμματισμένα τα εξής:

Στον Κορυδαλλό, στο περίπτερο στην πλατεία Μέμου, σήμερα Τρίτη στις 21.00, συζήτηση με θέμα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Θα μιλήσει η Σωτηρία Αγγελινιάδη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά. Επίσης, την Παρασκευή 5 Ιούλη, coctail party.

Στο Περιστέρι, αύριο Τετάρτη στις 22.30, γλέντι στο περίπτερο του ΚΚΕ στον πεζόδρομο.

Στο εκλογικό περίπτερο στο Πασαλιμάνι, την Παρασκευή 5 Ιούλη, coctail party.

Σε άλλες πόλεις

Εξόρμηση στην Καισαριανή
Εξόρμηση στην Καισαριανή
Στην Καρδίτσα, σήμερα Τρίτη στις 21.00, στο εκλογικό περίπτερο (κεντρική πλατεία). Συζητάμε ανοιχτά με νέους και νέες, απατώντας σε προβληματισμούς «Ζωή με ευκαιρίες ή ζωή με δικαιώματα;». Επίσης, την Πέμπτη 4/7 στις 21.00, στη Σέκλιζα, στην «Αυλή του Ασώτου», γλέντι με το συγκρότημα «Ροζ Πένες».

Στο Αγρίνιο, την Πέμπτη 4/7, προβολή ταινίας στην Πολιτιστική Λέσχη του Εργατικού Κέντρου.

Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 4/7 στις 19.00, στο κλειστό γήπεδο Αιανής, τουρνουά βόλεϊ ενάντια στα ναρκωτικά και συζήτηση για το θέμα των ναρκωτικών. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6979191003.

Στην Καβάλα, την Παρασκευή 5/7 στις 21.00, κουβανέζικο πάρτι στο εκλογικό περίπτερο στο λιμάνι.

Συζήτηση για τη φοιτητική μέριμνα στην Κομοτηνή

Η καθημερινότητα της νέας γενιάς, τα όσα ζουν οι φοιτητές στις σπουδές και στη ζωή τους, είναι ζητήματα που πρέπει να μετρηθούν και μπροστά στις κάλπες της 7ης Ιούλη και, ως εκ τούτου, μπαίνουν στην ατζέντα των προεκλογικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε την περασμένη Τετάρτη, στην Κομοτηνή, εκδήλωση στο εκλογικό περίπτερο της ΚΝΕ, για τη φοιτητική μέριμνα επ' αφορμή των τελευταίων εξελίξεων στις λέσχες σίτισης, όπου ανακοινώθηκε από τον ιδιώτη ότι από την 1η Σεπτέμβρη θα σιτίζονται μόνο όσοι έχουν κάρτες σίτισης.

Στην εκδήλωση, την παρουσίαση έκανε ο Νίκος Καραδήμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη φοιτητική μέριμνα, οι δηλώσεις του υπ. Παιδείας, Γαβρόγλου, για τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανώτατη Εκπαίδευση για την επόμενη τετραετία (μέσα στις οποίες είναι και η επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες), οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας φοιτητής, τα εμπόδια που μπαίνουν ώστε να μπορεί να σπουδάζει, να μορφώνεται απρόσκοπτα και ολόπλευρα.

Εγινε μια επιγραμματική παρουσίαση των προτάσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αναδεικνύοντας ότι και τα δύο προγράμματα είναι αντιγραφή αυτού της ΕΕ, που θέλει τους φοιτητές πελάτες δεξιοτήτων και σεμιναρίων με πτυχία «σούπα».

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα στις επικείμενες εκλογές οι φοιτητές να στηρίξουν το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που πάλεψε πραγματικά μέσα και έξω από τη Βουλή για τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, το μόνο Κόμμα το οποίο μπορεί να ασκήσει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, να βάλει εμπόδια στα σχέδια που μας ετοιμάζουν με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.

Νέο προεκλογικό σποτ της ΚΝΕ

Με ευρηματικό τρόπο για άλλη μια φορά, με ένα επίκαιρο καλοκαιρινό σποτ, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να μην αφήσει όσους στηρίζουν το δρόμο που μας έφερε έως εδώ να μιλούν εξ ονόματός της, να μην τους αφήσει χώρο με την αποχή. Καλεί τους νέους να ψηφίσουν όπως αγωνίζονται, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, για τη ζωή που μας αξίζει!

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Να γίνουν αποφασιστικά βήματα για την αλλαγή των συσχετισμών

Ανοιχτή επιστολή σε κάθε αντιπρόσωπο του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ

Ολοκληρώνονται σήμερα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή της σε κάθε αντιπρόσωπο που συμμετέχει στο συνέδριο, καλώντας να ενισχυθεί ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ, να γίνουν αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός για την αλλαγή των συσχετισμών. Αναλυτικά η ΑΣΕ τονίζει τα εξής:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της επέτρεψε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι. Διέσυρε την έννοια της Αριστεράς, έσπειρε απογοήτευση στον κόσμο, έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ για την κυβερνητική εξουσία.

Το διακύβευμα στις 8 Ιούλη, την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, είναι εάν έχουμε μια Ομοσπονδία, ένα κίνημα δυνατό, ταξικά προσανατολισμένο, που όχι μόνο θα αντιστέκεται, θα βάζει εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και θα διεκδικεί και θα μάχεται για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Δεν μας αξίζει μια Ομοσπονδία στήριγμα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, μια Ομοσπονδία που υιοθετεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε εκ των προτέρων το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης. Είναι το πρόγραμμα που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το 2022, δηλαδή για την επόμενη τετραετία. Είναι το πρόγραμμα των 1.000 και πλέον μνημονιακών νόμων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της φοροληστείας, της περικοπής των μισθών και συντάξεων, της αντιδραστικής αξιολόγησης, της υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής, της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών κ.ά. (...)

Την επομένη των εκλογών η αντιλαϊκή επίθεση θα δυναμώσει. Μόνη μας ελπίδα είναι να στηριχθούμε και να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο που μπορούν να γίνουν το αντίπαλο δέος.

Αντίπαλο δέος στην επόμενη κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν αποδέχεται τη λογική ότι "όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια είναι περασμένα ξεχασμένα", που είναι χειραφετημένο από οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, που θέτει στην αιχμή του δόρατος της πάλης του την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών και λαϊκών αναγκών.

Το αντίπαλο δέος, ο πόλος αγώνα, ελπίδας και προοπτικής είναι εδώ και βρίσκεται στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην ενίσχυση αυτού του πόλου βρίσκεται το διακύβευμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, η ελπίδα και η φιλολαϊκή προοπτική για τους εργαζόμενους.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια Σωματεία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, πάλεψε μαζί με γονείς και μαθητές για την κατάργηση του Νέου Λυκείου - Φροντιστήριο, διεκδίκησε την κάλυψη των απωλειών.

Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ να ενισχυθεί η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών", ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ, να γίνουν αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης.

Δίνουμε δύναμη στη δύναμη της επόμενης μέρας.

Ψηφίζουμε, στηρίζουμε "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών"».

Στο Πέραμα σήμερα ο Ν. Αμπατιέλος

Στο Πέραμα, στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Ηρώων, σήμερα Τρίτη στις 21.00, θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά. Θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org