ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Σε ανταγωνισμό με Μητσοτάκη για το ποιος τσακίζει «καλύτερα» το λαό

Τη δικομματική κοκορομαχία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, στη βάση ποιος είναι ικανότερος να εξυπηρετήσει την επομένη των εκλογών τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πατώντας πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνα σχέδια για λογαριασμό του κεφαλαίου, υπηρέτησε και χτες ο Αλ. Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξή του σε περιφερειακά κανάλια.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι ζητούν «λευκή επιταγή» για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΔΝΤ, αντιτάσσοντας ο Αλ. Τσίπρας το δικό του μείγμα διαχείρισης: «Εχουμε ήδη καταθέσει ένα σχέδιο (...) Καταθέσαμε σε έναν ειδικό λογαριασμό 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους κόπους του ελληνικού λαού και είπαμε στους Ευρωπαίους εταίρους αυτό είναι το "μαξιλάρι" της ασφάλειας για σας, ότι θα πάρετε τα λεφτά σας ώστε να μειωθούν τα πλεονάσματα του 2020 και μετά κατά 1%, χωρίς να παραβιαστεί η συμφωνία με τους δανειστές μας».

Για το Σκοπιανό, εγκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για υποκρισία στην υπόθεση του ονόματος, την ώρα που αποδέχονται όλοι τους την ευρωΝΑΤΟική βάση της συμφωνίας των Πρεσπών και την παραπέρα διείσδυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, καλλιέργησε τον εφησυχασμό ότι οι διακρατικοί οργανισμοί του κεφαλαίου και οι λυκοσυμμαχίες με άλλα κράτη της περιοχής εγγυώνται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη. Δεν απέκλεισε, βέβαια, τον κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι όσα διαφήμιζε πριν δεν διασφαλίζουν καμία ειρήνη και σταθερότητα. Εξήρε την παραχώρηση βυθοοικοπέδων στα νότια της Κρήτης στην κοινοπραξία «ExxonMobil» - «Total» - ΕΛΠΕ, αναπτύσσοντας το όραμα ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων «να γίνει ένας μεγάλος ενεργειακός κόμβος στην περιοχή».

Διαφήμισε την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στην έκφραση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για το αστικό πολιτικό σκηνικό και μετεκλογικά. Τόνισε ότι τον έχουν «αγκαλιάσει όλοι οι Σοσιαλιστές ηγέτες, η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» ενώ «η κα Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη».

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με τη συνταγή του κεφαλαίου

«

Αυτοσκοπός είναι η ισχυρή εντολή και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες την επόμενη μέρα. Το πρόγραμμά μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν την επόμενη μέρα έχω μια ισχυρή εντολή και μια δυνατή λαϊκή νομιμοποίηση να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα τολμηρών μεταρρυθμίσεων».

Τάδε έφη μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ» Κυρ. Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου τη λαϊκή ψήφο, προκειμένου με λυμένα τα χέρια να «τρέξει» έναν νέο γύρο αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων προς παραπέρα διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μειώσεις φόρων, άμεσα, που αφορούν πρώτα και κύρια το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις, όπως «μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, μείωση του φόρου στα μερίσματα» κ.λπ. Μέσα από ένα τέτοιο «φιλοεπενδυτικό» περιβάλλον, με ταυτόχρονη μείωση της «γραφειοκρατίας», διασφάλιση «ρευστότητας» κ.λπ., προεξόφλησε ότι «θα δείτε πολλές ανακοινώσεις επενδυτικών σχεδίων που ενδεχομένως να είχαν ήδη προετοιμαστεί και τα οποία περίμεναν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στη χώρα».

Για, δε, το λαό ετοιμάζει και αυτός ανακύκλωση των επιδομάτων, λέγοντας ότι «δεν κόβεται κανένα επίδομα» και για τους συνταξιούχους έταξε έναν «μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων». Επανέλαβε, τέλος, και ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή ως κυβέρνηση θα εμπεριέχει και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οτι σχεδιάζει δημόσιο πανεπιστήμιο «συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας» και «καλή τεχνική εκπαίδευση» και «νέες δουλειές, μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις».

ΤΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις αθλιότητες του ΜΕΡΑ25

Θα πέσει στο κενό η προσπάθειά τους να πλαγιοκοπήσουν δυνάμεις του ΚΚΕ, σημειώνει η ΤΟ του Κόμματος

Τις αθλιότητες του ΜΕΡΑ25 στα χωριά της Δυτικής Υπαίθρου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οσο προχωράνε οι μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, επιβεβαιώνεται καθημερινά ο ρόλος του κόμματος του Βαρουφάκη. Οτι είναι ένα ακόμα κόμμα του συστήματος με πολύ συγκεκριμένο ρόλο, να ανακόψει τη συσπείρωση προοδευτικών, αριστερών ανθρώπων, που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συστράτευσή τους με το ΚΚΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη τον έχουν αναλάβει σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοί του, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υποψήφιό του στη Β' Θεσσαλονίκης, Πετρίδη Ανέστη, γνωστό τυχοδιώκτη, που εδώ και καιρό δεν έχει πια καμία σχέση με το ΚΚΕ. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος γυρνάει στα χωριά έχοντας σαν μοναδικό στόχο να κόψει ψήφους από το ΚΚΕ. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι γνωστοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, στους οποίους και ζητά να τον ψηφίσουν λέγοντας ότι και αυτός είναι ΚΚΕ, άσχετα αν κατεβαίνει με άλλο κόμμα!

Προφανώς και δεν μας προξενούν εντύπωση οι συγκεκριμένες αθλιότητες, τις έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλωστε, τη γραμμή την δίνει ο ίδιος ο Βαρουφάκης, λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε το ΜΕΡΑ25 θα ψήφιζε ΚΚΕ, με σκοπό να ψαρέψει σε θολά νερά. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες... που λέει κι ο λαός.

Ο,τι όμως και να δηλώνουν, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

  • Ψήφισε ΝΑΙ με επιστολική ψήφο στο 3ο μνημόνιο.
  • Βάφτιζε "θεσμούς" την τρόικα και κορόιδευε έναν ολόκληρο λαό, λέγοντας ότι αυτό είναι καλό για ψυχολογικούς λόγους.
  • Ελεγε ότι συμφωνούσε με το 70% του 2ου μνημονίου και πως στο 30% θα βάλουμε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ να κάνει δουλειά. Θυμίζουμε μόνο ένα από τα εργαλεία, που είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας...
  • Ελεγε πως το "σκίσιμο του μνημονίου" λεγόταν προεκλογικά για συμβολικούς λόγους και πως δεν θα το έκανε ποτέ.
  • Είναι αυτός που δηλώνει σήμερα έτοιμος να συμμετέχει σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

Ο Βαρουφάκης είναι αυτός που ψήφισε ΝΑΙ:

  • Στην αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 23% από 13% σε όλα τα συσκευασμένα και βιομηχανοποιημένα βασικά τρόφιμα, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους λογαριασμούς ύδρευσης.
  • Στο διπλασιασμό του φόρου εισοδήματος, στο 26% από το πρώτο ευρώ (από 13% που ήταν) στους φτωχούς αγρότες.
  • Στην αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ενσωματώθηκε στο φόρο εισοδήματος.
  • Στη μείωση στα επιδόματα θέρμανσης.
  • Στη μείωση του ακατάσχετου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία.
  • Στην άρση κάθε παρεχόμενης προστασίας των λαϊκών οικογενειών από τα "νύχια" των τραπεζών.
  • Στις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν.

Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης ή και αν θα μπουν κόμματα "μιας χρήσης" στη Βουλή. Σημασία, όμως, θα έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Η πρόθεση του ΜΕΡΑ25 να πλαγιοκοπήσει δυνάμεις του ΚΚΕ είναι εμφανής και θα πέσει στο κενό.

  • Γιατί θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία και απέναντι στη νέα κυβέρνηση, που θα συνεχίσει τη σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική
  • Για τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση
  • Στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σου!».

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Διαφημίζει τη χρησιμότητα του ΚΙΝΑΛ ως αντιλαϊκού πασπαρτού

Να διατηρήσει χώρο για το κόμμα της και να παζαρέψει μια καλύτερη θέση μετεκλογικά στο σχηματισμό ή τη στήριξη σταθερών κυβερνητικών πλειοψηφιών πασχίζει η Φ. Γεννηματά.

Χαρακτηριστικά, από την Κρήτη όπου περιόδευσε, επιτέθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη - αν και πριν από μερικές μέρες είχε μιλήσει για ψήφο ανοχής στη ΝΔ - λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η «δύναμη σταθερότητας», «δημοκρατικής ομαλότητας», «προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της δεξιάς και τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», εξ ου και «χρήσιμη ψήφος».

Αργότερα το βράδυ σε ομιλία της, αναλύοντας τι σημαίνει η τέτοια ...χρησιμότητα, έλεγε για τα σχέδια Μητσοτάκη ότι «η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, ταυτίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές».

Εκεί διαβεβαίωσε ότι θα παίξει πρόθυμα το ρόλο διασφάλισης σταθερών κυβερνητικών πλειοψηφιών για να περάσουν με τη μικρότερη δυνατή αμφισβήτηση και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα: «Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία. Θέλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και αυτός είναι σπουδαίος λόγος για ισχυρό ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών στην επόμενη Βουλή (σ.σ. για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, επαναφέροντας την ενισχυμένη), οι πρώτες εκλογές, όποτε γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική», πρόσθεσε, κάνοντας σαφές πως ένα από τα ζητήματα όπου θα βάλει πλάτη το κόμμα της στη ΝΔ - ενισχυμένο καταπώς ελπίζει από διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ - είναι αυτό για τη σταθερότητα της εξουσίας του κεφαλαίου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ