ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Στο πλευρό των εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ»

Υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης συζήτησαν με τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Στο πλευρό των εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ», στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, που κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βρέθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Σάκη Βαρδαλή, Λεωνίδα Στολτίδη, Λίνα Χατζηκυριάκου και τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους έξω από την πύλη του εργοστασίου, εκεί όπου καθημερινά συγκεντρώνονται από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία ότι ούτε η διαθεσιμότητα δύο βδομάδων που τους έχει θέσει, ούτε οι απειλές μέσω εξώδικων για διεκδίκηση αποζημιώσεων θα κάμψουν τον αγώνα τους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ και τόνισαν ότι έχει σημασία η δύναμη στήριξης στην πάλη των εργαζομένων, το ΚΚΕ, να είναι πιο δυνατή και μετά τις εκλογές. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν στο ΚΚΕ τον σταθερό, συνεπή και αξιόπιστο σύμμαχό τους στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Αναφερόμενος στην ίδια την πείρα τους, ο Σάκης Βαρδαλής είπε: «Μας έχουν φάει τα αυτιά ότι θα σωθεί η χώρα και ο λαός με την πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη. Εσείς όμως ξέρετε από πρώτο χέρι ότι ακόμα κι αν κλάδοι της οικονομίας είναι κερδοφόροι και συγκεκριμένα εργοστάσια σε συγκεκριμένους κλάδους είναι κερδοφόρα, ποτέ, κανένας βιομήχανος, κανένας επιχειρηματίας, δεν θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα πει "πάρτε ρε παιδιά κι εσείς ένα μερίδιο από τα κέρδη".

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον δικό σας αγώνα. Εάν οι εργάτες δεν είναι ενωμένοι, αν δεν μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους και αν δεν τον προσανατολίσουν σωστά στον κύριο αντίπαλο, αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει. Στις 8 του μήνα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα κάνουν πάρτι στις πλάτες του λαού γιατί και οι δύο στηρίζουν την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Είναι κρίσιμο την επομένη των εκλογών το ΚΚΕ να είναι πιο ισχυρό. Αυτό συμφέρει τους εργάτες που αγωνίζονται να υπογράψουν ΣΣΕ, για καλύτερα μεροκάματα, καλύτερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Στη «ΜΕΒΓΑΛ»

Στο εργοστάσιο της «ΜΕΒΓΑΛ» στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης περιόδευσε την Παρασκευή ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. «Την επόμενη μέρα των εκλογών, αυτό που θα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς, τους εργάτες και με μία απαίτηση αν θέλετε, διότι είναι το μοναδικό Κόμμα που σταθερά δίνει τη μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λαού».

Είπε ακόμα ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν προαποφασισμένη ατζέντα, διαμορφωμένη από τις εκθέσεις της Κομισιόν και του ΣΕΒ. Και η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποτελεί τον κορμό αυτής της ατζέντας, έχουμε πείρα για το πού οδηγεί. Βλέπετε και από τα πρόσφατα παραδείγματα της «ΣΙΔΕΝΟΡ», αλλά και των συναδέλφων σας στη "ΔΕΛΤΑ", που ανήκει στη "Vivardia" και έχει και εδώ στη "ΜΕΒΓΑΛ" μεγάλο κομμάτι μετοχών...

Οταν πρόκειται για τα κέρδη τους, δεν κάνουν βήμα πίσω. Γιατί εμείς λοιπόν να κάνουμε βήματα πίσω, επιλέγοντας κάθε φορά το μικρότερο κακό; Είναι πλέον ανάγκη οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ψηφίζοντας και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Συγκεντρώσεις και περιοδείες

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 10 π.μ., ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο πλοίο «FESTOSPALACE» στο λιμάνι του Πειραιά.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, θα μιλήσει σε συγκέντρωση συνταξιούχων επαγγελματιών στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής.

-- Στις 8 μ.μ., η Βούλα Πάκου και η Μαρίνα Τσίγκα - Σαραντέα, υποψήφιες στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στη Μεταμόρφωση στην παιδική χαρά Μποφίλιας.

Την Πέμπτη 4 Ιούλη

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, θα μιλήσει στον Βαρνάβα, στην πλατεία Βαρνάβα.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 10 π.μ., ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, θα επισκεφτεί το υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου 29 για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας ELPEN, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12.30 μ.μ., ο Μανώλης Καραντούσας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, θα επισκεφτεί το πρακτορείο Τύπου «Αργος», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6.30 π.μ., ο Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα επισκεφτεί τους εργάτες δήμου Ψυχικού και στη συνέχεια τους παιδικούς σταθμούς στο Ψυχικό.

-- Στις 10 π.μ., η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ. η Ντίνα Γκογκάκη, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας, θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67) για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας, θα επισκεφτεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., ο Γιώργος Ροΐδης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, θα επισκεφτεί το ερευνητικό κέντρο «Φλέμινγκ» και στις 9.30 μ.μ. το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Αεροδρόμιο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., η Εύα Μελά, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας, θα επισκεφτεί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, θα επισκεφτεί το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Χάρης Χουρδάκης, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα επισκεφτεί το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τους ανάπηρους οράσεως.

-- Στις 11 π.μ., η Ευανθία Ρουτζούνη, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, θα επισκεφτεί το κτίριο του ΟΤΕ στον Αγ. Στέφανο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη 1 μ.μ., ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, στέλεχος του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την εταιρεία KANAKΗΣ, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αλλες συγκεντρώσεις

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 9 μ.μ., στο Αγρίνιο, σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται λεωφορεία: 6.30 μ.μ., από Ναύπακτο (κεντρική πλατεία), 7 μ.μ., από Βόνιτσα (Κέντρο Υγείας), 7 μ.μ., από Μεσολόγγι (γραφεία ΔΕΗ), 7.20 μ.μ., από Αιτωλικό (στο Σταθμό), 7.30 μ.μ., από Λουτράκι και 7.45 μ.μ., από Αμφιλοχία (λιμάνι).

-- Στις 8 μ.μ., στην Κέρκυρα, στην Ανουντσιάτα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 μ.μ., στην Καλαμάτα (κεντρική πλατεία) θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Βαθύ Σάμου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής. Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιες βουλευτές Βασιλική Βρυνιώτη και Ερη Ρίτσου (Επικρατείας).

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στην Κοζάνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν υποψήφιοι βουλευτές Κοζάνης του ΚΚΕ.

-- Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λιτοχώρου, θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει η Τασούλα Τηλέγραφου, υποψήφια βουλευτής Πιερίας του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 4 Ιούλη:

Στις 8 μ.μ., στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ατσαλένιου, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Απαράδεκτες διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή

Πρόκληση χαρακτηρίζει η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας να παραχωρήσει, ανάμεσα στα άλλα κόμματα, δημόσιο χώρο και διευκολύνσεις στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με το πρόσχημα ότι «είναι κόμμα του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι ήταν αρκετοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ρωτήθηκαν καν για την εν λόγω διαδικασία, εντούτοις φαίνεται σαν απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης η δημοτική αρχή παραβλέπει την ομόφωνη απόφαση της διακομματικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24/6/19 και πρότεινε να μην παραχωρηθούν κανένας δημόσιος χώρος προβολής και κανενός είδους διευκόλυνση από το δήμο Εορδαίας, όπως έγινε σχεδόν στο σύνολο των δήμων της χώρας.

Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αντωνία Χόλμπα, ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα, πράγμα που δεν έγινε. «Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν αυτήν την απόφαση είναι υπόλογοι στον δημοκρατικό λαό της περιοχής μας», σημειώνει η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και καταλήγει: «Ο λαός και η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα, να απομονώσουν τους φασίστες, να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο

Την Πέμπτη 27/6, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην παραλία του Βόλου, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, συνεργείο με μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε στην καταστροφή των προεκλογικών αφισών στους δρόμους της πόλης! Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Πρόκειται για μια ξεδιάντροπη και ταυτόχρονα προκλητική ενέργεια. Μέσα στον πανικό τους για τις βουλευτικές καρέκλες, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Αποκαλύπτουν ότι τους ενοχλεί το ΚΚΕ, η καθαρή θέση και στάση του. Προφανώς επειδή τους χαλάει τη σούπα της κοροϊδίας και των αυταπατών, ιδιαίτερα σε αριστερές και προοδευτικές οικογένειες, τους αποκαλύπτει στο λαό, επειδή στέκεται με συνέπεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους, όπως έκανε και με τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως θα κάνει και με την επόμενη».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org