ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Ιούνη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για την έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης», σε ειδικό ένθετο, δημοσιεύει το «Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για την έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού».

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ένα από τα πιο σημαντικά Συνέδρια στην Ιστορία του Κόμματος, συζήτησε και πήρε σημαντικές αποφάσεις για το σήμερα και για το αύριο των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, με αυτές τις αποφάσεις, με αισιοδοξία απευθύνει κάλεσμα συζήτησης, συμμετοχής και συσπείρωσης:

Σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους.

Καλούμε σε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος των λαϊκών δικαιωμάτων, να εμποδιστούν χειρότερα μέτρα. Με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ο λαός να εκδηλώσει τη δύναμή του για τη δική του έξοδο από την κρίση με βάση τα δικά του συμφέροντα. Επιζητούμε τη γνώμη, την πρόταση, τη μικρότερη ή μεγαλύτερη πείρα του καθενός και της καθεμίας, ώστε να γίνουμε πιο ικανοί και δυνατοί μαζί, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην αναγέννηση ενός ισχυρού εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τη μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα των κλάδων και τόπων δουλειάς, στους μαζικούς φορείς, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους αγώνες, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Καλούμε σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να συμβάλουμε όλοι να σηκώσει ανάστημα ο λαός, να βάλει τέρμα στα βάσανα που γεννούν η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους.

Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο νέο δίπολο που διαμορφώνεται με πυρήνα, από τη μια μεριά τη ΝΔ και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με τις όποιες συμμαχίες και κυβερνήσεις προωθούν. Και οι δύο δε δίνουν φιλολαϊκή λύση απέναντι στην κρίση. Τον έναν πόλο τον γνώρισες, τον δεύτερο, έχεις πείρα να καταλάβεις ότι δεν αποτελεί λύση υπέρ του λαού.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αποφασιστικά. Είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος. Με τις θέσεις και τη δράση της, τον αντικομμουνισμό, ανεξάρτητα από τη δημαγωγία της, υπηρετεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και στηρίζεται από αυτούς. Με μοχλό το μεταναστευτικό και αξιοποιώντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, επιδιώκει να τσακίσει το κίνημα, να διαβρώσει τις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις με το ναζισμό και το ρατσισμό, για να μένει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία. Αποτελεί και άλλοθι της κυβέρνησης, για να δικαιολογηθεί το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Σήμερα, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ο λαός έχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους ότι η δική τους προοπτική δε βρίσκεται σε λύσεις «εντός των τειχών», των μονοπωλίων, της ΕΕ, των αστικών κομμάτων, στις μεταμφιέσεις του πολιτικού συστήματος με την αναμόρφωσή του, στην επιλογή του ενός ή του άλλου διαχειριστή του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, στο ανεβοκατέβασμα αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Η συσπείρωση με το ΚΚΕ έχει αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο, με επίκεντρο την πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, τη διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού, την πάλη για να ανήκει στο λαό ο πλούτος που παράγει με την εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδηλώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ενταγμένες στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΚΚΕ, για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από νέα πλήγματα, είναι οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και κορυφώνονται τις επόμενες μέρες με τις ακόλουθες:

-- Αύριο Δευτέρα, στο Ιλιον, πλατεία Αγ. Φανουρίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Κηπούπολης, με ομιλητή τον Γ. Τασιούλα, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τετάρτη, στο Μπραχάμι, πλατεία Ηρώων, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε Καναδά και ΗΠΑ

Το ΚΚΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, βρίσκεται ήδη στον Καναδά και τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στις ΗΠΑ. Χτες, ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο Μόντρεαλ του Καναδά, ενώ σήμερα, Κυριακή, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Τορόντο, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Παμμακεδονικής (406 Danforth Av. Toronto). Την Πέμπτη 6/6, θα είναι ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, στις 7 μ.μ., στην «Αίθουσα του Ζήνωνα» (34-10 31 ave, Αστόρια).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ