ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούνη 2009
Σελ. /48
ΩΡΩΠΟΣ
Το θέμα του νερού μπορεί να λυθεί εδώ και τώρα με ισχυρούς αγώνες

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού

Τον πολύπαθο Ωρωπό, που υποφέρει πολλά χρόνια από τις συνέπειες της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλεί η ασύδοτη δράση των βιομηχανιών της ευρύτερης περιοχής, επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησε περιοδεία στα καταστήματα της παραλιακής οδού και συνομίλησε με εργαζόμενους ενώ στη συνέχεια μίλησε σε κατοίκους της περιοχής στο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού.

Στο επίκεντρο της ομιλίας της βρέθηκαν τα προβλήματα του περιβάλλοντος: Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος αλλά και η τουριστική ανάπτυξη με γνώμονα το κέρδος, που επιτάσσει την ιδιωτικοποίηση των παραλιών. Τα παραπάνω, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, αποτελούν απόρροια της αντιμετώπισης της γης και του περιβάλλοντος εν γένει ως εμπόρευμα.

Για το ΚΚΕ, σημείωσε, η πάλη για το φυσικό περιβάλλον είναι δεμένη με την πάλη για το εργασιακό περιβάλλον. Η πάλη για διακοπές και αναψυχή είναι δεμένη με την πάλη για δουλειά και μεροκάματα. Το ΚΚΕ, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, ενδιαφέρεται για τα καθημερινά προβλήματα και δεν παραπέμπει τη λύση τους στο σοσιαλισμό. Το θέμα του νερού, λοιπόν, μπορεί να λυθεί εδώ και τώρα, σημείωσε, με ισχυρούς αγώνες.

Σχολιάζοντας την πολιτική της ΕΕ, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι όλα τα ΚΠΣ που δόθηκαν στη χώρα πήγαν για έργα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, και τόνισε ότι η ΕΕ είναι δέσμευση υπέρ του κεφαλαίου, όχι υπέρ των λαών.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό στην κάλπη των ευρωεκλογών να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και να αφαιρέσει πολιτική και εκλογική δύναμη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία. Αν στις 8 του μήνα το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό, είπε χαρακτηριστικά, τότε θα είναι και το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε καλύτερη θέση για να αντιπαλέψει τα νέα αντιλαϊκά σχέδια.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εκστρατεία προβοκάτσιας ενάντια στο ΚΚΕ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ποτέ δεν υπέκυψε σε πιέσεις του κεφαλαίου, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μας ασκείται κριτική από το λαό, αλλά δε δεχόμαστε να μας πολεμάνε με ανέντιμα μέσα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ