ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάη 2012
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καλεί σε κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων στο Μέταλλο

Να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για το συντονισμό και την οργάνωση της κοινής πάλης των εργαζομένων όλων των ναυπηγείων, των εργοστασίων του κλάδου του Μετάλλου και κύρια με τους χαλυβουργούς για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης που έχει εξαπολυθεί στους χώρους δουλειάς από τους εργοδότες, το πολιτικό τους προσωπικό και τη βάρβαρη πολιτική τους, που έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, την καταδίκη των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην πείνα και την εξαθλίωση.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) ενταγμένη στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία που χτες μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς «έκλεισαν» 11 μέρες απεργία, το κοινό μέτωπο των εργαζομένων «στο Μέταλλο», είναι η κατάλληλη απάντηση στα σχέδια και της εργοδοσίας των Ναυπηγείων και συγκεκριμένα των αραβογερμανικών μονοπωλίων που αξιώνουν να επιβάλουν εκ περιτροπής εργασία με μια μέρα δουλειά τη βδομάδα, 4 μεροκάματα το μήνα.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε προχτές Δευτέρα στο ναυπηγείο, οι εργαζόμενοι απέρριψαν ως απαράδεκτη την επιστολή που τους δόθηκε από το υπουργείο Αμυνας, με την οποία ακυρώνεται επί της ουσίας η προφορική δέσμευση που είχαν αποσπάσει οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή ότι θα αναλάβει το υπουργείο την πληρωμή τους από «τα διαθέσιμα ποσά των δόσεων της σύμβασης» για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στην επιστολή αναφέρεται ότι θα «διερευνηθεί» αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Η ΕΕΝΣ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να αποσυρθεί τώρα η εκ περιτροπής εργασία, να μη γίνει καμία μείωση μισθών, καμία απόλυση, για επαναφορά στο ναυπηγείο του τμήματος τροχαίου υλικού και να πληρωθούν οι επί τρία χρόνια απλήρωτοι, 160 εργαζόμενοι σε αυτό, να ανοίξει τώρα το εμπορικό τμήμα του ναυπηγείου που έχει κλείσει με απόφαση της ΕΕ. Καταλήγει ότι ο αγώνας πρέπει να έχει προοπτική «κοινωνικοποιημένα ναυπηγεία που θα είναι η βάση για ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας» στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, που θα έχει ως γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.

ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απεργιακή απάντηση μέσα στο Μάη

Σε άμεσες συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο και τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών και το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Αττικής με αφορμή τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για τις απλήρωτες εφημερίες.

Επίσης, καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με επισχέσεις εργασίας όλων των γιατρών, ειδικευόμενων και ειδικευμένων κόντρα σε διασπαστικές λογικές και με προετοιμασία από τα κάτω για να δώσουν απεργιακή απάντηση μέσα στο Μάη. Τις μέρες των κινητοποιήσεων θα γίνεται κάλυψη των εφημεριών με προσωπικό ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, καλούν σε πλατιά ενημέρωση των ασθενών για την κατάσταση, κάλεσμα για συμπόρευση με κλείσιμο ταμείων και δωρεάν εξέταση. «Εμείς δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε να εργαστούμε απλήρωτοι ούτε μία ώρα. Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δε θα γίνουμε. Προειδοποιούμε ότι θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες να στρέψουν τους ασθενείς απέναντι στους αγωνιζόμενους γιατρούς. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία - Πρόνοια οικοδομούμε την λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Παλεύουμε για:

  • Αμεση καταβολή όλων των εφημεριών. Δε δεχόμαστε να δουλέψουμε ούτε μία ώρα απλήρωτοι.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας με 5ήμερο, 6ώρο, 30ώρο. Μία εφημερία την εβδομάδα με άδεια ανάπαυσης την επόμενη μέρα.
  • Βασικό μισθό 2.000 ευρώ μεικτά στους νεοπροσλαμβανόμενους ειδικευόμενους γιατρούς με προσαύξηση ανάλογα με την προϋπηρεσία. Οχι στο ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο.
  • Οχι στο σφαγείο της αξιολόγησης! Οσοι διευθυντές πρωτοστατήσουν ή συνεργήσουν δεν έχουν καμία θέση στα σωματεία και στον κλάδο.
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «PHONE MARKETING»
Δίνουν παλικαρίσια μάχη

Την 6η βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων διανύουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Phone marketing» (τηλεφωνικό κέντρο) στη Ν. Ιωνία που δίνουν μια σκληρή μάχη κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση του ενός 8ωρου τη βδομάδα και μισθούς από 120 έως 160 ευρώ το μήνα. Στην αποφασιστικότητα των απεργών προσκρούουν και οι νέες προσπάθειες της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, προκειμένου να χτυπήσει τον αγώνα τους.

«Οπλα» στα χέρια τους για τη συνέχιση του αγώνα οι εργαζόμενοι (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) έχουν το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Παράλληλα, στο πλευρό των απεργών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, οι φορείς που συσπειρώνονται σε αυτή, ενώ πλήθος σωματείων και άλλων φορέων έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. Στη μάχη μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «PRS» (εισπρακτική εταιρεία) που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο καθώς παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι. Οπως αποφάσισαν στην προχτεσινή γενική τους συνέλευση προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αύριο Πέμπτη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Την απεργία προκήρυξαν το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό και το ΣΕΤΗΠ.

Προβοκάτσιας συνέχεια...

Συνέχισε τη βρώμικη δουλειά με νέα προσπάθεια προβοκάτσιας η γνωστή ομάδα των ανθρώπων του Μάνεση. Αποδεικνύοντας ότι ο ξεπεσμός δεν έχει όρια, εμφανίστηκαν τις περασμένες ημέρες σε πόλεις του Θριασίου μοιράζοντας χαρτιά γραμμένα γεμάτα με λάσπη ενάντια στο ΠΑΜΕ, κάνοντας μάλιστα και κακόγουστο λογοπαίγνιο με τα αρχικά του. Στο κείμενο αναμασούν όλα τα γνωστά ιδεολογήματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των υπολοίπων παρατρεχάμενων τους ότι το ΠΑΜΕ οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο και ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία και μάλιστα σε μια απεργία χωρίς στόχους και διεκδικήσεις! Είναι όλα αυτά που οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου διαλαλούν κάθε φορά που γίνεται κινητοποίηση. Και η λύση που προτείνουν στους εργαζόμενους δεν είναι άλλη από την πλήρη υποταγή στην εξαθλίωσή τους, προκειμένου να σωθούν και να προστατευθεί έτσι η «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, κάτι που φυσικά οδηγεί συχνά και σε «λουκέτα» ή απολύσεις.

Ομολογούν και με αυτόν τον τρόπο πόσο τους ανησυχεί και ο αγώνας των χαλυβουργών και η δράση των ταξικών δυνάμεων που αποκαλύπτουν ότι τα συμφέροντα των εργατών και του κεφαλαίου είναι ασυμβίβαστα. Μάλιστα, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία (το φυλλάδιο μοιράζεται ανυπόγραφο) αλλά δε μπορούν, οι εργάτες τους έχουν μάθει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ