ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάη 2012
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πανίσχυρο ΚΚΕ και ετοιμοπόλεμος λαός στις 7 του Μάη

Σε συγκέντρωση στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) μίλησε το Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συγκέντρωση στο Μπραχάμι
Από τη συγκέντρωση στο Μπραχάμι
Σε συγκέντρωση στη λαϊκή γειτονιά του Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι), σε καφενείο στην οδό Πολυνείκους, μίλησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εμείς προειδοποιούμε το λαό ότι δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τη μια και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Αλλωστε, αυτό που λέμε, μια πολιτική συντηρητική άγρια και μια συντηρητική πολιτική με το μαλακό, τα έχει ζήσει. Και τώρα δεν είμαστε ούτε στη δεκαετία του '70, ούτε στη δεκαετία του '80.

Κάποτε, σε αυτά τα χρόνια που ανέφερα, μπορούσες με κινητοποιήσεις να κερδίσεις κάτι, κάποιες αυξήσεις... Τώρα ο καπιταλισμός τα παίρνει όλα, δεν αφήνει τίποτα από αυτά που έχει δώσει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Είναι άλλη κατάσταση. Ο καπιταλισμός έχει περάσει σε πλήρη αντιδραστικοποίηση και επομένως μην περιμένετε με την άλφα ή βήτα κυβέρνηση να ανακουφιστεί η θέση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, είναι ουτοπία.

Τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ; Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα πάλης για την εξουσία, για την εργατική εξουσία και αυτά δεν πρόκειται να τα απεμπολήσει και να μην τα αναλύσει στο λαό, σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο. Το ΚΚΕ θεωρεί πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την εκλογική μάχη συζητήθηκε το πολιτικό σύστημα της αστικής τάξης και βάλαμε εμείς στη συζήτηση το πολιτικό σύστημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Ταυτόχρονα όμως, εμείς δεν είμαστε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι μπορεί να υπάρξει μια αριστερή κυβέρνηση φιλολαϊκή στις 7 του Μάη. Στις 7 του Μάη δεν πρόκειται να προκύψει καμία φιλολαϊκή κυβέρνηση. Οχι γιατί δεν το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί δεν έχει προετοιμαστεί το έδαφος. Γιατί, για να υπήρχε μια φιλεργατική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί στην κοινωνία πολύ πιο σημαντικοί αγώνες και συγκρούσεις. Δεν μπορεί να προετοιμάσει ένας λαός μια τέτοια λύση όταν π.χ. το 20% μόνο των εργαζομένων συνδικαλίζονται.

Και αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα θα είχε λυγίσει 100%. Επομένως, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε για το λαό ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, αλλά χωρίς να είναι τα μυαλά μας πάνω από το κεφάλι μας και να πούμε στο λαό ψέματα, προκειμένου να του τονώσουμε το κουράγιο. Εμείς δίνουμε κουράγιο στο λαό λέγοντάς του πως εσύ έχεις δύναμη που δεν την έχεις χρησιμοποιήσει. Στις 7 του Μάη πρέπει ο λαός να είναι ετοιμοπόλεμος.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει, ή η όποια παραλλαγή της, το κίνημα πρέπει να εξαπολύσει μια πίεση πιο αποτελεσματική, μια αντεπίθεση, να παρεμποδίσει τα χειρότερα και να ανοίξει το δρόμο έστω κάποιων μέτρων ανακούφισης για το λαό. Αλλά το κίνημα πρέπει να γίνει πολλαπλάσια ισχυρό από ό,τι ήταν ως τώρα. Επειδή σε λίγες μέρες μεσολαβεί η κάλπη, αυτό που μπορούμε να πούμε στο λαό είναι να βγει ένα πανίσχυρο ΚΚΕ και μάλιστα με εργατικούς ψήφους, ψήφους των ιδιοκτητών μικρομάγαζων, της φτωχής αγροτιάς που πρέπει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αυτό είναι το κυριότερο. Και αυτό είναι που θα τρομάξει την κυρίαρχη τάξη και την Ευρώπη».

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Νέες υπογραφές στο κάλεσμα για στήριξη του Κόμματος

Τους 41 έφτασαν οι εκλεγμένοι σε σωματεία του κλάδου που καλούν σε υπερψήφιση του ΚΚΕ στις 6 Μάη

Νέες υπογραφές προστέθηκαν στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ, στις εκλογές στις 6 Μάη, που απευθύνουν στους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα ξενοδοχεία, συνολικά, πλέον, 41 συνδικαλιστές του κλάδου. Στο κάλεσμα που υπογράφουν, σημειώνουν, μεταξύ άλλων:

«Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ολους εμάς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μας γνωρίζεις.

Δεν υπήρξε αγώνας που να κερδήθηκε χωρίς και τη δική μας αποφασιστική δράση και συμμετοχή.

Είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ, είτε φίλοι και υποστηρικτές του, πρωτοστατήσαμε, μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για να μην περάσουν τα μέτρα, να μην εφαρμοστούν μέσα στους χώρους δουλειάς. Το ΚΚΕ ήταν που έγκαιρα σε προειδοποίησε για τη θύελλα που ήρθε. Το ΚΚΕ υπήρξε ο πιο πολύτιμος στυλοβάτης στους αγώνες του κλάδου μας για να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ, για να μην ψηφιστούν και να μην εφαρμοστούν όλα τα αντεργατικά βάρβαρα μέτρα. Αυτό ήταν το όπλο μας, η δύναμή μας, το αποκούμπι μας.

Ολα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να σε κοιτάμε στα μάτια και να σου ζητάμε στις 6 του Μάη να ψηφίσεις ΚΚΕ.

Την επομένη των εκλογών έχουμε ανάγκη από όσο το δυνατόν πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς τα ξενοδοχεία, τα κέτερινγκ, τα επισιτιστικά είναι άδεια ντουβάρια.

Το ΚΚΕ έχει την πείρα και την ικανότητα να μετατρέπει τη δύναμη και το θυμό σου σε οργάνωση και δράση. Να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις επιθέσεις της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, τις απειλές και τις προβοκάτσιες.

Τώρα είναι η ώρα να τρομοκρατήσεις αυτούς που σε τρομοκρατούν, σε εκβιάζουν, σε απειλούν, τσακίζουν τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου.

Μόνο το ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών θα είναι στο πλευρό σου. Ολοι οι υπόλοιποι θα εξαργυρώσουν την ψήφο σου με συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα ή για την στήριξη κυβερνήσεων που θα αποφασίσουν νέα, χειρότερα, μέτρα.

Μη σκορπίσεις την ψήφο σου δεξιά και αριστερά. Τώρα ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Τώρα πανίσχυρο ΚΚΕ, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Κατσώτης Χρήστος, Ξενοδοχοϋπάλληλος, γραμματέας στο ΕΚΑ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος, Τάκας Νίκος, γενικός γραμματέας και μέλος ΔΣ επιχειρησιακού σωματείου στο Καζίνo της Πάρνηθας.

Παραρτήματα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων: Μάγδα Χαλτσωτάκη, πρόεδρος Νοτίων, Δράκος Παναγιώτης, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Νοτίων, Μούχος Γιώργος, πρόεδρος Βορείων, Μπάμπης Βασιλειάδης, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Βορείων, Ααρών Σάντρα, πρόεδρος Πειραιά.

Επιχειρησιακά σωματεία:

«METROPOLITAN»

Καρατζάς Βαγγέλης, πρόεδρος, Χατζούδας Γιώργος γενικός γραμματέας, Αγγελοπούλου Κατερίνα, αντιπρόεδρος, Νικολαΐδου Ιουλία, ταμίας, Ολγα Αυγούλα πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων.

«INTERCONTINENTAL»

Κουκουμάκης Μιχάλης, πρόεδρος, Ιωαννίδης Κώστας, έφορος.

«HILTON»

Παστός Κώστας, μέλος ΔΣ, Καρδούλιας Φώτης, μέλος ΔΣ, Δασκαλοπούλου Μαρία, μέλος ΔΣ, Τουρτσινάκη Ελένη, μέλος του συμβουλίου εργαζομένων.

«LEDRA MARRIOTT»

Ντότσικας Μπάμπης, μέλος ΔΣ, Λέγγας Κώστας, μέλος ΔΣ, Αγγελοπούλου Ξένια, μέλος ΔΣ.

«DIVANI CARAVEL»

Ποπρέλκας Γιώργος, πρόεδρος, Στάμου Στάμος, γενικός γραμματέας, Κολλιόπουλος Ηλίας, μέλος ΔΣ, Πανταζή Ζωή ταμίας.

«ΣΕΝΤ ΤΖΟΡΤΖ ΛΥΚΑΜΠΕΤΟΥΣ»

Πετρίδης Ευάγγελος, πρόεδρος, Μαύρος Κυριάκος, μέλος ΔΣ.

«ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ»

Τσουραπάς Μένιος, πρόεδρος, Μιχαλάκης Λεωνίδας, αναπληρωτής γραμματέας, Τσόλκας Νίκος, μέλος ΔΣ.

«STANLEY»

Φιλίππου Φίλιππος, πρόεδρος, Μπαλαδήμα Ευτυχία, γενική γραμματέας.

«CROWNE PLAZA»

Πατσούρος Φώτης, πρόεδρος, Σιέμος Σταύρος, αντιπρόεδρος.

«NOVOTEL»

Χάλακα Νίκη, πρόεδρος.

«ROYAL OLYMPIC»

Ρούστας Νίκος, πρόεδρος.

«GRAND RESORT LAGONISSI»

Λιάτσιου Φανή, πρόεδρος.

«ATHENS PLAZA»

Τσάμης Ηλίας, μέλος ΔΣ.

«ΤΙΤΑΝΙΑ»

Γερολυμάτος Νίκος, πρόεδρος.

«ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ»

Καρασούλης Νίκος, πρόεδρος, Συλλαϊδής Παναγιώτης, αντιπρόεδρος, Μαρκουλίνος Αντώνης μέλος ΔΣ, Αλεξάς Γιώργος, μέλος ΔΣ, Πατινιώτης Γιάννης, μέλος ΔΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κατέβασε πανό του ΚΚΕ

Με εντολή του δημάρχου Λάρισας, Κ. Τζανακούλη, εκλεγμένου με τη ΝΔ, «κατέβηκαν» τα προεκλογικά πανό του ΚΚΕ που υπήρχαν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μάλιστα, η βιασύνη του δημάρχου ήταν τέτοια, που κατέβασε και τα πανό με τα οποία το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλούσαν στη χτεσινή πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση. Αυτά καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Τζανακούλης και το κόμμα του «είναι συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια και την εξαθλίωση που απλόχερα χαρίζουν στις λαρισαϊκές λαϊκές οικογένειες. Είναι συμμέτοχος στα χαράτσια και τη φορολογία, υπηρετεί αταλάντευτα την πολιτική που στέλνει μαζικά κόσμο στην ανεργία, ενώ ταυτόχρονα επί των ημερών του έχουν θησαυρίσει οι μεγάλοι επιχειρηματίες (...) Αξίζει, λοιπόν, με ψήφο στο ΚΚΕ, στις 6 Μάη, να καταδικαστεί μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΕΕ και τα κόμματά της, γιατί μαζί κορόιδεψαν το λαό με υποσχέσεις για ανάπτυξη και ευημερία».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ