ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάη 2012
Σελ. /40
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συγκέντρωση - μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας

Μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος στο Νομό, και ο Αντώνης Σκυλλάκος, υποψήφιος Επικρατείας

Μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στην οποία μίλησαν ο Β. Μπούτας, υποψήφιος του Κόμματος στο Νομό και ο Αντ. Σκυλλάκος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αναφερόμενος σ' αυτούς που, ενώ στήριξαν τη στρατηγική της ΕΕ για ν' αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τώρα κάνουν, τάχα, αυτοκριτική και ζητούν «συγνώμη», ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι «μ' αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να ξεγελάσουν, για μια ακόμα φορά, τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο, τον αγρότη, τον άνεργο, το συνταξιούχο, το νέο, τη γυναίκα και να υφαρπάξουν την ψήφο του». Και συνέχισε: «Μάλιστα, ορισμένοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δε διστάζουν ν' αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, για να "ψαρεύουν στα θολά νερά" ψήφους»...

Ειδική αναφορά έκανε στα προβλήματα που δημιουργεί στη μικρομεσαία αγροτιά η ΚΑΠ της ΕΕ κι αναλύοντας την πρόταση του ΚΚΕ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, επισήμανε ότι αυτή θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, την κοινωνικοποίηση της γης και των βασικών μέσων παραγωγής, στη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών και θα στοχεύει, πρώτα και κύρια, στην ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

Καταλήγοντας τόνισε: «Η Καρδίτσα της δουλειάς, της ανεργίας, της φτώχειας πρέπει να ψηφίσει το ΚΚΕ για να είμαστε στις 7 Μάη πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες».

Ο Αντ. Σκυλλάκος, αφού ανέλυσε τις επώδυνες, έως και εγκληματικές για το λαό, πολιτικές που εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αναφέρθηκε στα διλήμματα εκφοβισμού, για να υπογραμμίσει: «Κρύβουν από το λαό, ότι με τα καθημερινά μέτρα που παίρνουν τον πτωχεύουν συνεχώς και μας οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα με μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Είναι ρεαλιστικό να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας και μέσα και έξω από τη Βουλή. Αλλες θα είναι δυνατότητες αντίστασης στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται τον Ιούνη, άλλες οι δυνατότητες απόκρουσής τους, εάν το ΚΚΕ έχει πολύ περισσότερους βουλευτές στη Βουλή και εάν μπορεί να κινητοποιεί πολλαπλάσιες δυνάμεις απέναντι στην καινούργια επίθεση κατά του λαού, που ετοιμάζουν. Γι' αυτό ζητάμε την ψήφο από τον ελληνικό λαό. Για να αντισταθούμε στη νέα καταιγίδα που έρχεται, για να αναγκάσουμε τους όποιους κυβερνώντες να «κάνουν πίσω», για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία και ο παραγόμενος πλούτος θα διατίθεται για τη λαϊκή ευημερία».

ΤΡΙΚΑΛΑ
Ο λαός μπορεί να γίνει αφέντης στον τόπο του

Στην κεντρική συγκέντρωση μίλησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής και χαιρέτισαν οι Πέτρος Τσίγκας και Ειρήνη Πετράκη, υποψήφιοι βουλευτές στο νομό

Mαζική, με παλμό κι αγωνιστικό πάθος ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» των Τρικάλων, στην οποία μίλησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι Πέτρος Τσίγκας και Ειρήνη Πετράκη.

Αναφερόμενος στον εκβιασμό που ακούγεται ότι «δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις», ο Αχ. Κανταρτζής, σημείωσε πως λένε ψέματα και εξήγησε: «Από τους φόρους που έχουν μαζέψει καλύπτουν και μισθούς και συντάξεις και τις άλλες δαπάνες για Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, το λένε τα επίσημα στοιχεία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. `Η μήπως είναι η ΕΕ που μας τα δίνει; Μας τα παίρνουν, δεν μας ταΐζουν. Για κάθε ένα ευρώ που μας δίνουν τα παίρνουν στο πολλαπλάσιο πίσω, όπως δείχνουν, επίσης, τα επίσημα στοιχεία. Από τα δάνεια της τρόικας και τη νέα δανειακή σύμβαση ούτε ένα ευρώ δε θα πάει στο λαό. Θα το πάρουν οι τράπεζες και οι δανειστές. Πάει πολύ να μας προκαλούν και να μας εκβιάζουν αυτοί που ρήμαξαν τη ζωή μας».

Ο ομιλητής επεσήμανε: «Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό έχει θυσίες. Θυσίες, όμως, που οδηγούν στο ξέφωτο. Ας βάλει ο λαός στη ζυγαριά τι είναι προτιμότερο: οι ανώφελες θυσίες για την πλουτοκρατία που δεν έχουν τελειωμό, ή οι θυσίες για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, κυρίαρχος στον πλούτο του; Οσες θυσίες και αν έχει αυτός ο δρόμος είναι ασύγκριτα λιγότερες από εκείνες που υφίσταται και θα υποστεί να δεν βάλει ο ίδιος τέλος στην εξουσία του κεφαλαίου».

Συνέχισε, υπογραμμίζοντας: «Δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρουμε ότι το ζήτημα της Λαϊκής Εξουσίας δεν κρίνεται στις εκλογές και πολύ περισσότερο σε αυτές. Μακάρι να ήταν ο λαός έτοιμος να δώσει τη λύση και τότε και το ΚΚΕ να αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες με το λαό στην εξουσία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στις λίγες μέρες που έμειναν για τις εκλογές».

Και τόνισε: «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα που μέχρι τώρα ακολουθούσαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να τους πούμε. Εσείς είστε οι ρυθμιστές των εξελίξεων για τις 7 Μάη. Αν θέλετε να ξανανιώσετε την ελπίδα να αναπτερώνεται, αν θέλετε να μην αισθάνεστε προδομένοι, αν θέλετε να μη νιώθετε ότι χρησιμοποίησαν την ψήφο σας τότε με ασφάλεια και σιγουριά μπορείτε να ρίξετε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας».

ΝΑΟΥΣΑ
«Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε»

Στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ημαθία μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας

«Οποια κυβέρνηση κι αν βγει, δεξιά, κεντροδεξιά, κεντρώα, κεντροαριστερά, ή αριστερά, από τις πρώτες μέρες θα πάρει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στη Νάουσα, το περασμένο Σάββατο.

«Το ΚΚΕ - υπογράμμισε - με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα των εκλογών, στο νέο γύρο του πολέμου που θα φέρει, καλεί το λαό να είναι ετοιμοπόλεμος. Να οργανωθεί, να δώσει δύναμη στον αγώνα του που έρχεται, να φοβίσει τους αντιπάλους τους, τους βιομηχάνους και τα κόμματά τους, την ΕΕ. Να ψηφίσει ΚΚΕ. Τη μόνη δύναμη που δεν μπορούν να τη βάλουν στο χέρι, τη μόνη που μπορεί να τους φοβίσει πραγματικά γιατί τους αμφισβητεί πραγματικά». Για να σημειώσει: «Και σ' αυτόν το αγώνα πρέπει να πάμε μ' ανοιγμένα και όχι κατεβασμένα τα φτερά, δεν πάμε για ήττα αλλά να παρεμποδίσουμε, να ανακόψουμε, να αναστείλουμε τα νέα μέτρα που έρχονται. Πάμε να φοβίσουμε αντί να φοβηθούμε. Πάμε να δώσουμε πίστη στις δυνάμεις μας ότι μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο για ανάπτυξη που θα ωφελεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και όχι τους κεφαλαιούχους».

Απαντώντας στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «κυβέρνηση αριστεράς», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμπειρία των εργατών της πόλης από την περίπτωση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας: «Κρίνετε από την πρόσφατη ιστορία των εργατών της Νάουσας, των εργατών του Λαναρά. Ποιος τους υποσχόταν ότι αν αγωνιστούν να πάρει τα δάνεια ο Λαναράς θα εξασφαλίσουν τις θέσεις δουλειάς και τα δεδουλευμένα τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΣΕΕ και ο ίδιος ο Λαναράς. Ο Λαναράς τα δάνεια τα πήρε. Εμεινε κανένα εργοστάσιο ανοικτό; Γύρισε κανείς εργάτης στη δουλειά; Πληρώθηκε κανείς τα χρωστούμενα μεροκάματα; Μόνο η επιχείρηση έκανε τη δουλειά της με τον αγώνα των εργατών. Αυτή είναι η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ