Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Μάη 2004 - αριθ. φύλλου: 8866

ΣΤΙΣ 9 ΜΑΗ Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης

Κορυφώνονται την εβδομάδα αυτή οι φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ. Από αύριο γίνονται εκδηλώσεις - συζητήσεις για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τις Ενοπλες Δυνάμεις. Από την Πέμπτη αρχίζει το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ την Κυριακή οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


ΣΕΛ.  8  -  10

Ο «Ρ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της αμερικανικής πρεσβείας

Διοργάνωσε σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής(!) με... προσκεκλημένους τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων!!!

Η συμπεριφορά των ΗΠΑ ως επικυρίαρχου σε βάρος της χώρας μας - με την ανοχή και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - δεν εκδηλώνεται μόνο σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα, αλλά επεκτείνεται ακόμα και σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, δηλαδή την καθημερινότητά μας.

Με μια ωμή και προκλητική παρέμβαση η αμερικανική πρεσβεία, διοργάνωσε σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής! Κάλεσε μάλιστα, με κάθε επισημότητα, τους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων να συμμετάσχουν - και τελικά συμμετείχαν - σε έναν «ανεπίσημο εθνικό διάλογο» για τη διαχείριση των απορριμμάτων κατά την περίοδο των Αγώνων, αλλά και... μετά από αυτούς!

Οι Αμερικανοί επιχειρούν να χαράξουν την «εθνική μας» πολιτική ακόμα και για τα σκουπίδια, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις.


ΣΕΛ.  5

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Αντίσταση στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό

Μαζική και δυναμική η χτεσινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (φωτό) έστειλε το μήνυμα της τόσο αναγκαίας στις σημερινές συνθήκες ενίσχυσης της ταξικής συσπείρωσης και αγώνα της εργατικής τάξης. Κάλεσμα συμπαράταξης και κοινής δράσης από το ΠΑΜΕ προς τα άλλα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα


ΣΕΛ.  3ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Μάαστριχτ - ΟΝΕ - Διεύρυνση

Μια ενδιαφέρουσα, και πάντα επίκαιρη, αναδρομή στις Συνθήκες, η εφαρμογή των οποίων βασανίζει χρόνια τώρα τους εργαζόμενους όλων των χωρών - μελών, καθώς δέκα ακομη ευρωπαϊκοι λαοι στρουγκιάχθηκαν απο χθες στον ευρω-συνεταιρισμό του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  15   -   17,    22


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org