ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Απρίλη 2019
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αθώα η δημοτική αρχή για τον σκουπιδότοπο που έκανε πάρκο

«Το πάρκο ανήκει στο λαό», βροντοφώναξαν σύσσωμοι ο πατραϊκός λαός, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία

Αθώοι κρίθηκαν χτες το πρωί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Χρήστος Κορδάς, αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Εργου, για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνταν για το «κατ' εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου». Ενός χώρου που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του, γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελώντας εστία μόλυνσης για την πόλη.

Εξω από τα δικαστήρια, την ώρα της δίκης πραγματοποιήθηκε μαζική, μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους δύο διωκόμενους, την οποία είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην οποία συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων του δήμου με στάση εργασίας που κήρυξαν, καθώς και εργατικά σωματεία, φορείς, αλλά και πλήθος κόσμου. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί δυναμική πορεία από το δημαρχείο προς τα δικαστήρια.

Με τα συνθήματα «Το πάρκο ανήκει στο λαό» και «Η Πάτρα έχει δήμαρχο» υποδέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι, που είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από τα δικαστήρια, καθώς και τους Κ. Πελετίδη και Χρ. Κορδά ενώ έβγαιναν από τη δικαστική αίθουσα.

Να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να βάζουν εμπόδια στις ανάσες ανακούφισης του λαού μας

Ο Κ. Πελετίδης απευθύνεται στους συγκεντρωμένους μετά τη δίκη
Ο Κ. Πελετίδης απευθύνεται στους συγκεντρωμένους μετά τη δίκη
«Αποδεικνύεται σήμερα ότι όταν αγωνίζεσαι για την προκοπή ενός τόπου, της πόλης μας, αυτό θα επιβεβαιωθεί», τόνισε ο δήμαρχος μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Και αφού ευχαρίστησε το λαό για τη συμπαράσταση, έκανε ξεχωριστή αναφορά «σε αυτούς που έφτιαξαν το πάρκο. Κι αυτοί που έφτιαξαν το πάρκο είναι οι εργαζόμενοι του δήμου με την ψυχή και την καρδιά τους». Θύμισε συγκινημένος ότι δεν είναι ανάμεσά τους ο Γιάννης Ζέρβας, ένας αγωνιστής εργαζόμενος που χάθηκε πρόωρα από τη ζωή πριν ένα χρόνο, εξηγώντας ότι ήταν ένας άνθρωπος που πρωτοστάτησε για να γίνει αυτό το πάρκο. «Σ' αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Σε λίγο θα έρθει και η ώρα του Ανατολικού Πάρκου. Θα είναι το μπαλκόνι της Πάτρας, θα είναι δικό μας. Το δικαιούμαστε, όπως και τόσα άλλα. Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικάμε και να ξεπερνάμε τα εμπόδια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ηταν ένας χώρος με βρωμιά και δυσωδία και έγινε ένα πάρκο δίπλα στη θάλασσα για όλους. Αυτός ο χώρος έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και του πατραϊκού λαού, που καθημερινά τον επισκέπτονται. Το έργο αυτό είναι των εργαζομένων του δήμου, που απέδειξαν ότι με την ψυχή και τις δυνάμεις τους μπορούν να κάνουν τα πάντα. Είναι έργο που μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Με τον ίδιο τρόπο θα τελειώσουμε και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε προγραμματίσει, όπως το Ανατολικό Πάρκο στον Ριγανόκαμπο, για το καλό της πόλης μας και του λαού της. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό από τους κυβερνώντες ότι δεν πρέπει να φτάνουμε σ' αυτό το σημείο. Πρέπει να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια σε ό,τι δημιουργούμε και δίνει ανάσα στα παιδιά μας, αλλά και σ' εμάς τους ίδιους».

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς δήλωσε: «Θα ήμασταν ένοχοι αν δεν κάναμε το πάρκο όπως το κάναμε. Δώσαμε στον πατραϊκό λαό μια δυνατότητα που δεν είχε πριν. Ηταν μια επιτυχία όλων μας και κυρίως των εργαζομένων μας, είχαμε τη συμπαράσταση των πάντων, εκτός από κάποια συμφέροντα που λυμαίνονταν, λυμαίνονται και θα λυμαίνονται τέτοιους χώρους».

Τον δήμαρχο στήριξαν με ανακοινώσεις τους και ήταν παρόντες χτες στα δικαστήρια το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου, το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών του δήμου, ο Σύλλογος Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και λοιπών Εργατοϋπαλλήλων του δήμου, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και πλήθος λαού και νεολαίας.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η παρουσίαση των υποψηφίων

Αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην Πάτρα, στην αίθουσα του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40), θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και βουλευτής Αχαΐας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στην Ικαρία

Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών:

-- Την Τετάρτη 3 Απρίλη στον Χριστό Ραχών (αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου), στις 8 μ.μ.

-- Την Πέμπτη 4 Απρίλη στον Εύδηλο (αίθουσα Κατσούλειο), στις 8 μ.μ.

Θα μιλήσουν ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Νίκος Λαρδάς, αντιδήμαρχος, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.

Θα παρουσιαστεί επίσης μέρος των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ικαρίας και στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ενώ προγραμματίζονται και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, καθώς και συσκέψεις με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, φορείς, σωματεία και συνδικάτα του νησιού.

Περιοδεία στο Νότιο Πάρκο

Μία μέρα πριν τη δίκη, την περασμένη Κυριακή, υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Κ. Γεροπαναγιώτη, την Τ. Τογιοπούλου, την Β. Σαμούρη και την Φ. Συριώτη - Κυπραίου, περιόδευσαν στο Νότιο Πάρκο. Εκεί συνομίλησαν με επισκέπτες του πάρκου και τους ενημέρωσαν για τη δίωξη σε βάρος του δημάρχου, εισπράττοντας την απορία των παρευρισκόμενων: «Πώς είναι δυνατόν να δικάζεται ο δήμαρχος για τη δημιουργία αυτού του υπέροχου πάρκου;».

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της περιοδείας ήταν όταν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκαν στο χώρο που μια οικογένεια διοργάνωνε παιδικό πάρτι για τα γενέθλια του παιδιού της. Χρώματα, χαρά, παιδικές φωνές, εκεί που κάποτε ήταν σκουπιδότοπος!

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Καθημερινές συγκεντρώσεις με ομιλίες υποψηφίων

Ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης, θα μιλήσει στο Σαραβάλι την Τρίτη 2 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο καφενείο «Παρεάκι» (Αγίου Νικολάου 34).

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι περιοδείες υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε γειτονιές της Πάτρας.

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στο Κεντρικό Διαμέρισμα στα Προσφυγικά θα περιοδεύσει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αν. Αθανασόπουλος.

-- Στο Ανατολικό Διαμέρισμα στο ΚΕΤΧ θα περιοδεύσει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χ. Κορδάς.

-- Στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στην πλατεία Παναχαϊκής θα περιοδεύσει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Π. Στάμος.

-- Στο Κεντρικό Διαμέρισμα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας θα περιοδεύσει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Β. Θωμόπουλος.

-- Στο Νότιο Διαμέρισμα, στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα θα περιοδεύσει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Π. Μελάς.

-- Ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ. Πελεκούδας θα μιλήσει σε καφενείο στη Θέα στις 19.00.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αύριο η παρουσίαση των υποψηφίων

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του μεγαλύτερου μέρους των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη 3 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις υποψηφίων.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org