ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Απρίλη 2019
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κλιμακώνουν τη μάχη ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Με συγκεντρώσεις στη Ρόδο στις 3 και 4 Απρίλη απαντούν στα σχέδια των εργατοπατέρων για συνέδριο με νόθους και εργοδότες

Με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς στη Ρόδο, τα συνδικάτα ενημερώνουν πλατιά τους εργαζόμενους του νησιού
Με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς στη Ρόδο, τα συνδικάτα ενημερώνουν πλατιά τους εργαζόμενους του νησιού
Αγωνιστική απάντηση στη νέα απόπειρα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει συνέδριο με νόθους και εργοδότες, στη Ρόδο στις 4 Απρίλη, δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συνελεύσεις και συσκέψεις, σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στο νησί της Ρόδου, κλιμακώνεται η προσπάθεια να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου η πάλη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Κορύφωση αυτής της αγωνιστικής δραστηριότητας θα αποτελέσουν η εργατική συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Ρόδου αύριο Τετάρτη, καθώς και η συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου («Ρόδος Παλλάς») την Πέμπτη 4/4. Στις κινητοποιήσεις, μαζί με τους δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, θα συμμετάσχουν επίσης πλήθος συνδικαλιστών από συνδικάτα όλης της χώρας, ενώ καθημερινά απευθύνεται κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους και το λαό της Ρόδου.

Ταυτόχρονα, και στην Αθήνα, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης στο Πεδίον του Αρεως, η αυριανή μαζική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ αντικειμενικά γίνεται μέρος της σημαντικής αυτής μάχης ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις εργατοπατέρων και εργοδοσίας σε βάρος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Να ξεφορτωθούμε από τα συνδικάτα τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της!

Το περιεχόμενο και η σημασία αυτής της μάχης, όπως και οι παραπάνω αγωνιστικές πρωτοβουλίες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες στη Ρόδο το ΠΑΜΕ για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι πλέον «μια ηγεσία που για τους πραγματικούς αντιπροσώπους, που εκλέγονται από υπαρκτά σωματεία, είναι έκπτωτη από τις 24 Μάρτη. Γι' αυτό συνδικαλιστικά στελέχη αυτές τις μέρες πραγματοποιούν περιοδείες, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς».

Ενημερώνοντας για τις συγκεντρώσεις στις 3 Απρίλη στην πόλη της Ρόδου και στις 4 Απρίλη στο ξενοδοχείο, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ (...) έχουμε καταγγείλει από την αρχή και θέλουμε και από εδώ να ενημερώσουμε την εργατική τάξη ότι: Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης (...) Από αυτό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Δίνουμε τη συνέντευξη αυτή γιατί θέλουμε να καταγγείλουμε μια πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ), που συκοφαντεί το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ' αυτά. Που διώχνει τους εργαζόμενους από την οργάνωση και τη συμμετοχή στους αγώνες για τη ζωή τους. Απευθύνθηκαν στα κόμματα των μνημονίων για να μας καταδικάσουν. Ακόμα και στην κυβέρνηση για να τους διαθέσει δυνάμεις καταστολής. Δεν τόλμησαν να απευθυνθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακόμη και σε αυτές που ελέγχουν. Υπάρχει έντονος προβληματισμός ακόμη και στους αντιπροσώπους τους.

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στη Ρόδο
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στη Ρόδο
(...) Βρωμίζουν τα συνδικάτα, τη συλλογική πάλη (...) Πρόκειται για έναν μηχανισμό που μπολιάζει και προωθεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους μέσα στο εργατικό κίνημα, αλλοτριώνοντάς το. Μπροστά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτή η αλλοτρίωση εκδηλώνεται με τον πιο ωμό και εξόφθαλμο τρόπο, με την απευθείας είσοδο της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.

(...) Για να προστατέψουν τις νοθείες τους και όλα όσα κάνουν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, βάζουν μπροστά τις δυνάμεις καταστολής, ασφαλίτες και ΜΑΤ, έξω και μέσα στα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων.

Για τη νομιμοποίηση της απροσχημάτιστης εργοδοτικής παρουσίας στα συνδικάτα, της νοθείας και της κατασκευής εργοδοτικών σωματείων και συσχετισμών δυνάμεων, έχουν αναλάβει μερίδιο της ευθύνης - με το αζημίωτο - δικηγόροι εταιρειών. Για όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωθεί με επιστολές μας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, οι δικηγόροι που θα διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Και κατέληξε: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεσμευόμαστε απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλύψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, την αλλοτρίωση και τη σήψη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και να παλέψουμε για τον απεγκλωβισμό του εργατικού κινήματος από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του.

(...) Εμείς λέμε καθαρά, και παλεύουμε γι' αυτό στην πράξη: Οι άνθρωποι της εργοδοσίας και του κράτους της, που υπονομεύουν τα εργατικά συμφέροντα, πρέπει να πεταχτούν από το σβέρκο της εργατικής τάξης, σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το εργατικό κίνημα».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του ΠΑΜΕ, παρουσιάστηκαν για μια ακόμα φορά χαρακτηριστικά δείγματα των οργίων νοθείας που έχουν οργανώσει οι εργατοπατέρες, καθώς και της απροκάλυπτης παρέμβασης της εργοδοσίας στα συνδικάτα.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς για την ενημέρωση των εργαζομένων της Ρόδου

Από το περασμένο Σάββατο, κλιμάκια συνδικαλιστών του νησιού, μαζί με στελέχη Ομοσπονδιών και συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συζητούν με τους εργαζόμενους στη Ρόδο, με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, αποκαλύπτοντας τον αντεργατικό ρόλο και δράση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.

Το Σάββατο 30/3, πολυμελής αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ μαζί με τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τον Νίκο Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, και τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, περιόδευσαν σε εργοτάξια ανέγερσης και ανακαίνισης ξενοδοχείων και στα έργα του αεροδρομίου. Την Κυριακή έγιναν περιοδείες σε οικοδομικές κατασκευές. Χτες οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν στο αεροδρόμιο, όπου πολλοί ξεκινούσαν για πρώτη μέρα ως εποχικοί εργαζόμενοι, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Ρόδου και στην εταιρεία «Στήριξις», που έχει αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας του νησιού. Σήμερα αναμένεται να γίνουν περιοδείες στον ΟΤΕ και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, ενώ αύριο στο Νοσοκομείο και στην Πυροσβεστική.

Στις μέχρι τώρα περιοδείες έγινε συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, έγινε εκτενής ενημέρωση για την κατάσταση του εργατικού κινήματος και την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών, μαζικοποίησης των συνδικάτων. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, «το γεγονός ότι Κυριακή όλα τα εργοτάξια ήταν γεμάτα εργαζόμενους δείχνει το βαθμό εκμετάλλευσης και εντατικοποίησης στο νησί».

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Παρεμβάσεις ενάντια στην καταστρατήγηση κάθε διαδικασίας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Υπομνήματα σε Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Στις σοβαρότατες παραβιάσεις του καταστατικού της ΓΣΕΕ και των σχετικών διατάξεων του νόμου από την πλειοψηφία της διοίκησής της, καθώς και στη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί για να εκφραστεί γνήσια η βούληση των εργαζομένων, αναφέρεται η ΔΑΣ σε υπομνήματα που κατέθεσε προς την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.

Στο υπόμνημα προς την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «αποσκοπεί στη συμμετοχή στο συνέδριό της "αντιπροσώπων" που έχουν "εκλεγεί" με νοθείες (...) αλλά και στη συμμετοχή "αντιπροσώπων" που φέρουν αδιαμφισβήτητα την εργοδοτική ιδιότητα».

Για τα όσα έχουν ήδη συμβεί, επισημαίνει πως η ίδια ομάδα «καταστρατήγησε συνειδητά όλες τις καταστατικές διαδικασίες, προκειμένου να χορηγήσει κάρτα αντιπροσώπου σε όλους όσοι έχουν "εκλεγεί" κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού. Το αποκορύφωμα της παράνομης και αντικαταστατικής στάσης της ήταν τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το 37ο Συνέδριό της, να διανέμονται με πρωτοφανείς τρόπους κάρτες αντιπροσώπων και ενώ για τη συμμετοχή πολλών από αυτούς εκκρεμούσαν ενστάσεις».

Οπως υπογραμμίζει η ΔΑΣ, το συνέδριο «έπρεπε να συγκροτηθεί καταρχάς από τους αντιπροσώπους, για την εκλογή και συμμετοχή των οποίων δεν είχε υποβληθεί αντίρρηση - ένσταση και οι οποίοι και μόνον αυτοί καλούνταν να αποφασίσουν, ως το καταρχάς Σώμα του συνεδρίου, για τη συμμετοχή στο συνέδριο των αντιπροσώπων για τους οποίους είχαν υποβληθεί ενστάσεις. Αυτονοήτως, οι τελευταίοι δεν έπρεπε να λάβουν κάρτα αντιπροσώπου, ούτε βεβαίως να συμπεριληφθούν στο μητρώο μελών, πριν τη σχετική απόφαση επί της συμμετοχής τους ή μη στο συνέδριο από το ίδιο το Σώμα του συνεδρίου».

Στη συνέχεια η ΔΑΣ τονίζει πως «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ζητούσαμε επίμονα, κατ' εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων, τη σύγκληση των αρμοδίων οργάνων της ΓΣΕΕ για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και τη χορήγηση από τα αρμόδια όργανα κάρτας αντιπροσώπου σε όσους νόμιμα και καταστατικά το δικαιούνταν, κατόπιν βεβαίως ελέγχου ταυτοπροσωπίας τους και εφόσον δεν είχαν υποβληθεί ενστάσεις για τη συμμετοχή τους».

Στο αντίστοιχο υπόμνημα της ΔΑΣ στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου σημειώνεται: «Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα διατασσόμενα από το νόμο και το καταστατικό και βεβαίως να απέχουν από κάθε πράξη ή παράλειψη που θα συνιστά, θα αφήνει υπόνοιες ή έστω θα γεννά ερωτηματικά για τυχόν μεροληπτική στάση τους σε θέσεις και απόψεις παρατάξεων, "παραγόντων" κ.λπ., και οπωσδήποτε να μην έλκουν οποιουδήποτε είδους άμεσο ή έμμεσο συμφέρον των ίδιων ή εντολέων τους κ.λπ. από την έκβαση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τις εν γένει αποφάσεις του. Για το βάσιμο των ανησυχιών μας, σας γνωρίζουμε την περίπτωση του δικηγόρου που διορίστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ως δικαστικός αντιπρόσωπος για την πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου στην Καλαμάτα, ο οποίος τυγχάνει σύζυγος μίας εκ των γραμματέων του προέδρου της ΓΣΕΕ».

  • Η ΔΑΣ έστειλε επίσης επιστολή στο δήμο Ρόδου, στον δήμαρχο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο πέρα και μακριά από τις αγωνίες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα ζητήματα που τους απασχολούν (...) Κατανοούμε πλήρως τα ζητήματα που αυτήν την περίοδο απασχολούν το νησί σας, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του και θέλουμε να γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτά, όπως και σε όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους στη χώρα μας. Επομένως, έχουμε ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που μας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στη ΓΣΕΕ να αξιώσουμε τη διεξαγωγή ενός πραγματικού συνεδρίου, χωρίς την παρουσία εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων».
Γελάνε και... οι φοίνικες της Ρόδου!

Μια μικρή άποψη του 5άστερου ξενοδοχείου «Rodos Palace», αφιερωμένη στους εργατοπατέρες που το επέλεξαν για να «ασκήσουν τα δικαιώματά τους» με τα λεφτά των εργαζομένων...
Μια μικρή άποψη του 5άστερου ξενοδοχείου «Rodos Palace», αφιερωμένη στους εργατοπατέρες που το επέλεξαν για να «ασκήσουν τα δικαιώματά τους» με τα λεφτά των εργαζομένων...
«Την Πρωταπριλιά επέλεξε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για να ξεκινήσει "καμπάνια αλήθειας". Γελάνε και οι ...φοίνικες της Ρόδου!».

Με τον παραπάνω τρόπο σχολιάζει το ΠΑΜΕ την... «ενημερωτική καμπάνια», με τίτλο «Τέρμα πια στα ψέματα - Μόνον αλήθειες», που επέλεξε να παρουσιάσει στην πιο ταιριαστή μέρα του χρόνου η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επιχειρώντας να κουκουλώσει τις αθλιότητές της που ξεσκεπάζονται σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Και για να δείξει πόσο πολύ τιμά τα έθιμα της μέρας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μέσα από τα σχετικά διαδικτυακά σποτάκια που λανσάρει, φρόντισε να μας φλομώσει στο ψέμα!

Μεταξύ άλλων:

-- Παλεύει να πείσει τους εργαζόμενους για το... «πολύ χαμηλό βεβαίως κόστος» των 5άστερων ξενοδοχείων στα τουριστικά θέρετρα της Καλαμάτας και της Ρόδου. Η «αλήθεια», λένε, δεν είναι ότι οι εργατοπατέρες το κάνουν για να πάνε διακοπές, αλλά... «για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα». Ετσι αντιλαμβάνονται και έτσι θέλουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτό πάνε και να κάνουν και μεθαύριο στη Ρόδο: Να στήσουν μια κάλπη αποκλειστικά για τις καρέκλες τους, έτη φωτός μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Ακόμα κι έτσι, όμως, τους εργατοπατέρες τούς «χαλάει» να πάνε το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που διαθέτει δωρεάν όλες τις υποδομές, γι' αυτό και καταψήφισαν ομόφωνα την πρόταση των ταξικών δυνάμεων. Το «εκλογικό τους δικαίωμα» εμπνέεται μόνο από 5άστερα, πισίνες - λιμνοθάλασσες, φοίνικες... και φυσικά μόνο όσο πιο μακριά βρίσκονται από τα μεγάλα εργατικά κέντρα!

-- Συνεχίζοντας τα πρωταπριλιάτικα «αστειάκια», η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας εργοδότης στα σωματεία και στους αντιπροσώπους. Οι πρόεδροι Ανωνύμων Εταιρειών, τα μέλη ΔΣ τραπεζών, οι ιδιοκτήτες εταιρειών είναι, λέει, ...«εκπρόσωποι εργαζομένων σε ΔΣ οργανισμών κυρίως κοινής ωφέλειας»! Αντίστοιχα, τα εκατοντάδες διευθυντικά στελέχη που κατεβάζουν με το έτσι θέλω εργαζόμενους να ψηφίζουν σε «σωματεία» - μηχανισμούς της εργοδοσίας, τα επιτελικά διευθυντικά στελέχη της εργοδοσίας που φτάνουν στο σημείο να ψηφίζουν και να εκλέγονται «αντιπρόσωποι» από τέτοια σωματεία... είναι, λέει, «προϊστάμενοι τυριών και αλλαντικών», καθώς και «άνδρες και γυναίκες που συνδικαλίζονται και έχουν εξελιχθεί στη δουλειά τους»!!!

Μπράβο στη συνδικαλιστική μαφία που τιμάει τις παραδόσεις, αλλά το θέμα γι' αυτούς είναι ότι... με Πρωταπριλιά ή χωρίς, είναι καθημερινά όλο και περισσότεροι οι εργαζόμενοι που τους παίρνουν χαμπάρι!

ΚΕΡΚΥΡΑ
Επιστρατεύουν και τον ΟΑΕΔ για να στηρίξουν την εργοδοτική ομάδα στο Εργατικό Κέντρο!

Την αξιοποίηση του ΟΑΕΔ ως ενός ακόμα δεκανικιού στήριξης της εργοδοτικής ομάδας που λυμαίνεται το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που στάλθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΟΑΕΔ εγκαλούνται τα ταξικά σωματεία - μέλη του ΕΚ Κέρκυρας πως έχουν «προχωρήσει παράνομα σε αλλαγή κλειδαριάς της κεντρικής εισόδου του κτιρίου» του Εργατικού Κέντρου. Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει σε ευθεία απειλή αναφέροντας ότι «η αλλαγή κλειδαριάς σε ξένη ιδιοκτησία είναι παράνομη πράξη», απαιτώντας «την άμεση αποκατάστασή της».

Απαντώντας στην εξέλιξη αυτή, σήμερα, Τρίτη, τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Οικοδόμων και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία («Sandy», «Mediterraneo», «Sunshine», «La Grotta», «Pelekas», IKOS και «Bolentaco») οργανώνουν συγκέντρωση - συναυλία, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

«Επί της ουσίας δηλαδή εγκαλούν τα ταξικά σωματεία γιατί βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο και γιατί τον περιφρουρούν!», τονίζει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι η ξεπουλημένη εργοδοτική ομάδα, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν, έχει εξαφανιστεί από το Εργατικό Κέντρο μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου για 19 αντιπροσώπους που έχουν αναδειχθεί με νόθες, παράτυπες διαδικασίες ή με την εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση. Τα σωματεία προχώρησαν στην αλλαγή κλειδαριάς, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του ΕΚΚ, με σκοπό να διασφαλίσουν το κτίριο, ενώ εργαζόμενοι - μέλη τους περιφρουρούν σε 24ωρη βάση το Εργατικό Κέντρο. Οπως υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο είναι «λειτουργικό και ανοιχτό, πιο προσβάσιμο στους εργαζόμενους από ποτέ, με δεκάδες δραστηριότητες», σε αντίθεση με τα σχέδια της εργοδοτικής ομάδας, «που το ήθελε κλειστό για τους εργαζόμενους - ένα πραγματικό κτίριο φάντασμα!».

Η παρέμβαση του ΟΑΕΔ έρχεται να προστεθεί στον μηχανισμό που έχει κινητοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για να στηρίξει την εργοδοτική ομάδα της απερχόμενης ηγεσίας: Ο δήμος Κέρκυρας επιδόθηκε σε «σαφάρι» αφισών των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ανακάλεσε αυθαίρετα δικηγόρο από τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, το ΚΙΝΑΛ ενοχλήθηκε για τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και έκρινε ότι «δεν τηρούν τους όρους της πολιτικής συμπεριφοράς».

Κάλεσμα στα συνδικάτα της Ρόδου

Κάλεσμα στο Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της Ρόδου να πάρουν θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις για συνέδριο με νόθους και εργοδότες απευθύνει η ΔΑΣ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, θέλουμε να γίνει πραγματικό συνέδριο, με ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Θέλουμε να γίνει συνέδριο εργαζομένων, με αντιπροσώπους εκλεγμένους μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες, χωρίς την παρουσία εργοδοτών και νόθων "αντιπροσώπων".

Αυτό επιδιώκουμε και απαιτούμε, με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζόμενους, που μας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στη ΓΣΕΕ.

Για όλα αυτά καλούμε κάθε σωματείο που είναι υπαρκτό, παλεύει και λειτουργεί με τις απαιτούμενες συλλογικές διαδικασίες, κάθε τίμιο και ειλικρινή συνδικαλιστή που θέλει τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία των εργατικών συνδικάτων, να πάρει θέση.

Εχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα. Από τη θέση που παίρνουμε σε τέτοια σοβαρά ζητήματα για τα εργατικά συνδικάτα, κρινόμαστε όλοι!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ