ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στον αέρα ξανά από χτες το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ

Στον αέρα βρίσκεται από χτες ξανά το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, το οποίο ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμά του, με εκπομπές από συνδικάτα διαφορετικών κλάδων, θεματικά αφιερώματα για ζητήματα που απασχολούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, αλλά και εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου.

Η χτεσινή επίσημη έναρξη του webradio έλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς τα γραφεία του ΠΑΜΕ γέμισαν από εργαζόμενους, προέδρους και εκλεγμένους στα Διοικητικά Συμβούλια, μέλη των σωματείων που θα στελεχώσουν τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές. Με ευχές για καλή αρχή στο νέο εγχείρημα, εκπρόσωποι των σωματείων πέρασαν από το ραδιοφωνικό στούντιο, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το περιεχόμενο των εκπομπών που έχουν αναλάβει να επιμελούνται και να παρουσιάζουν.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από το βήμα του webradio θα αναδεικνύουν τις δράσεις τους, τις παρεμβάσεις τους στους χώρους δουλειάς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που προτάσσουν οι ταξικές δυνάμεις.

Με τις σύντομες παρεμβάσεις τους στην εναρκτήρια εκπομπή, τα σωματεία επιβεβαίωσαν την ανάγκη της επαναλειτουργίας του webradio, ως εργαλείο και όπλο στην προσπάθεια να φτάνει η φωνή τους σε περισσότερους εργαζόμενους. Τα σωματεία που δεν έχουν πάρει ακόμα τη θέση τους στο πρόγραμμα δεσμεύτηκαν να πλαισιώσουν σύντομα τη λειτουργία του ραδιοφώνου και με τη δική τους εκπομπή, ενώ δεν έλειψαν και οι στόχοι σωματείων για πιο συχνές ραδιοφωνικές συναντήσεις.

Πώς ακούμε το webradio του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή επίσημη επανέναρξη της λειτουργίας του webradio
Από τη χτεσινή επίσημη επανέναρξη της λειτουργίας του webradio
Η φωνή των εργαζομένων θα ακούγεται καθημερινά μέσα από το webradio, στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ. Ο σύνδεσμος στον οποίο μπορούν να μπαίνουν οι επισκέπτες και μέσω της αρχικής σελίδας, είναι http://www.pamehellas.gr/modules/mod_radioplayerjoomla-free/pame_radio2.php.

Αντίστοιχα, δυνατότητα ακρόασης υπάρχει και μέσω εφαρμογής για κινητά. Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει το ΠΑΜΕ, για κινητά και τάμπλετ με λειτουργικό σύστημα android και για windows phones, χρειάζεται η εφαρμογή «ΤuneΙn», την οποία μπορεί να «κατεβάσει» κανείς δωρεάν από το Playstore. Ακολούθως, στο πεδίο της αναζήτησης γράφοντας τη λέξη «pame» θα εμφανιστεί στην οθόνη το λογότυπο του webradio και από εκεί είναι δυνατή η ακρόαση των εκπομπών.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα ακρόασης των εκπομπών οποιαδήποτε στιγμή (οn demand), καθώς και αποθήκευσής τους στον υπολογιστή, στο κινητό ή σε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής αρχείων ήχου.

Οι εκπομπές του προγράμματος θα μεταδίδονται ζωντανά όλες τις καθημερινές, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., και σε επανάληψη την επόμενη μέρα, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ.

Ολες τις υπόλοιπες ώρες, το ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ θα μεταδίδει μουσικές επιλογές.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Παρασκευή 2/3

6 μ.μ. - 7 μ.μ.: Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων

7 μ.μ. - 8 μ.μ.: Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

8 μ.μ. - 9 μ.μ.: Metal Is Coming

Δευτέρα 5/3

6 μ.μ. - 7 μ.μ.: Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού

7 μ.μ. - 8 μ.μ.: Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

8 μ.μ. - 9 μ.μ.: Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά

Τρίτη 6/3

6 μ.μ. - 7 μ.μ.: Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ)

7 μ.μ. - 8 μ.μ.: Λόγος είναι η μουσική (κλασική μουσική, έντεχνο και βιβλίο)

8 μ.μ. - 9 μ.μ.: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Τετάρτη 7/3

6 μ.μ. - 7 μ.μ.: ΟΓΕ

7 μ.μ. - 8 μ.μ.: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

8 μ.μ. - 9 μ.μ.: Εκπομπή για το λαϊκό τραγούδι

Πέμπτη 8/3

6 μ.μ. - 7 μ.μ.: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

7 μ.μ. - 8 μ.μ.: Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ)

8 μ.μ. - 9 μ.μ.: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Στο δρόμο την Πέμπτη οι συνταξιούχοι της Αττικής

Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων, την Πέμπτη 8/3, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας). Οι συνταξιούχοι θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

«Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η Υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στον επανυπολογισμό των συντάξεων, στις περικοπές της «προσωπικής διαφοράς» και των οικογενειακών επιδομάτων, στην αύξηση της φορολογίας. «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων», σημειώνουν.

Υπογραμμίζουν ακόμα την ανάγκη οι συνταξιούχοι να κλείσουν τα αυτιά τους «στην παραπληροφόρηση, στον αποπροσανατολισμό και τις μισές αλήθειες» που διαχέουν μερίδα των ΜΜΕ, δικηγορικά γραφεία, νομικοί και άλλοι «ειδικοί». «Μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία», σημειώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις. Οσον αφορά το ζήτημα των αυθαίρετων παρακρατήσεων στις συντάξεις, εξηγούν πως δεν αρκεί η αίτηση αλλά χρειάζεται προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια, διαδικασίες χρονοβόρες, αφού η δικάσιμος που θα οριστεί στην Αττική θα είναι μετά από επτά και πλέον χρόνια, και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η απαίτηση που αντιτάσσουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις είναι «η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ., χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την Υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στη μεταθανάτια ζωή!».

Την ίδια στιγμή, στέλνουν μήνυμα πως δεν αποπροσανατολίζονται από τις μάχες που έχουν μπροστά τους: «Σε λίγο έρχονται νέος σφαγιασμός και καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν «να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε ξανά το καρβέλι».

Ο

ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ψηφίζουν στους χώρους δουλειάς έως τις 13/3, και στα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος όροφος) από τις 3 έως τις 11 Μάρτη (11 π.μ. - 7 μ.μ.). Να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους καλεί τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Στη διακήρυξή της, η ΔΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις εκλογές «με στόχο ένα πιο ισχυρό και πιο μαζικό Συνδικάτο, συσπειρωμένο στις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας».

ΠΑΓΝΗ: Σε δίωρη στάση εργασίας (1 - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με αφορμή την απληρωσιά των εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες.

ΕΥΔΑΠ: Κινητοποίηση στην ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ι. Μπενίση, τονίζοντας ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ προέβαλε αιτήματα για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των ελαστικών και προσωρινών μορφών εργασίας (ορισμένου χρόνου, «ενοικιαζόμενοι», εργολαβικοί κ.ά.), μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται με αυτές τις μορφές στην ΕΥΔΑΠ. Ο διευθύνων σύμβουλος επικαλέστηκε το αντεργατικό νομικό πλαίσιο για να πει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι...

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση

Σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Λογιστών (5ος όροφος), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων οργανώνουν ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση ΑμεΑ, χρονίως πασχόντων και γονέων, καθώς και συνέντευξη Τύπου, με θέμα τη συνεχιζόμενη «σφαγή» στα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) και την πάλη ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - κουαρτέτου, για τη γενίκευση των περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, με τη δρομολόγηση της «μνημονιακής» επιταγής για μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 50%.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ομάδα για τις αιτήσεις συμβασιούχων

Ομάδα συναδέλφων που, με τη στήριξη νομικών θα βοηθήσει, χωρίς κανένα κόστος, όσους συμβασιούχους θέλουν να συντάξουν αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, δημιούργησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η ομάδα ξεκίνησε να λειτουργεί από χτες, ενώ στο εξής το πρόγραμμα λειτουργίας είναι: Τρίτη και Πέμπτη, 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Σάββατο, 10 π.μ. - 2 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Ηλιούπολη, Χρυσάφη 10, πλησίον στάσης Μετρό).

Το Συνδικάτο αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Τρία χρόνια τώρα δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα για το δικαίωμα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Το Συνδικάτο ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, αποτελεί την απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να διασπάσει την ενότητα της τάξης μας. Με αυτόν τον προσανατολισμό οργανώσαμε και μπήκαμε μπροστά στον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων. Συνεχίζουμε, παλεύουμε για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org