ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
Σελ. /28
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Πλατύ άνοιγμα στον λαό με μεγάλη ανταπόκριση

Μια μεγάλη πανεξόρμηση είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και άρχισαν να φτάνουν στις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Το θέμα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ είναι: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - καρδιά - οργανωτής της εργατικής λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό».

Ηδη έχουν διακινηθεί περισσότερα από 65.000 φύλλα σε όλη τη χώρα, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή με ενθουσιασμό στη μάχη της διάδοσης των Θέσεων. Αλλωστε, με πυρετώδεις ρυθμούς, το προηγούμενο διάστημα, σχεδίαζαν την πανεξόρμηση, έβαζαν στόχους, έκλειναν ραντεβού, προκειμένου να ενημερώσουν για την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας. Και από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι εφημερίδες ξεκίνησε η διακίνηση: Χώροι δουλειάς, συνοικίες, πάρκα και άλλοι χώροι βρέθηκαν στο επίκεντρο της μεγάλης εξόρμησης.

Το πλατύ αυτό και μαχητικό πολιτικό άνοιγμα συνδυάζεται με τα μέτωπα πάλης όπου ήδη πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως της Εκπαίδευσης, της Υγείας, των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς κ.λπ. Εκτός από διάδοση της εφημερίδας και των σημαντικών ντοκουμέντων του Συνεδρίου είναι και ένα κάλεσμα συστράτευσης και πάλης για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της κρίσης και της πανδημίας, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ στις σύνθετες μάχες που έχει μπροστά του.

Το πρώτο κείμενο των Θέσεων που κυκλοφορεί έχει τίτλο: «Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο».

Υπενθυμίζουμε ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμα κείμενα Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο.

Συγκεκριμένα το δεύτερο κείμενο με θέμα: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα» θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Φλεβάρη.

Ενώ το τρίτο κείμενο των Θέσεων για το Συνέδριο έχει ως θέμα: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ» και θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Φλεβάρη.


Σε κάθε γωνιά της Αττικής με την εφημερίδα στο χέρι

Στα καράβια
Στα καράβια
Εργοστάσια και γιαπιά, μεγάλα εμπορικά καταστήματα και νοσοκομεία, γραφεία και άλλες υπηρεσίες, Μέσα Μεταφοράς, καράβια και εκατοντάδες άλλοι χώροι δουλειάς, συνοικίες, δρόμοι, πάρκα και σε πολλά ακόμα σημεία της Αττικής φτάνει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις της ΚΕ.

Η αρχή για τη μεγάλη αυτή εξόρμηση, με τις Οργανώσεις να έχουν διακινήσει μέχρι χτες το απόγευμα πάνω από το 92% του πλάνου τους και τα υπόλοιπα φύλλα να είναι «κρατημένα» για φίλους και οπαδούς, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν το «πολύτιμο φορτίο» έφτασε στα κατά τόπους γραφεία του Κόμματος. Γρήγορα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, τα φύλλα φορτώθηκαν στα αυτοκίνητα και άρχισε η χρέωση στα μέλη και τους φίλους, με τη διακίνηση «σπίτι - σπίτι» να ξεκινά.

Μέσα σε μόλις μία μέρα, οι περισσότερες ΤΟ προσέγγιζαν τους στόχους τους, ενώ δεν ήταν λίγες οι ΚΟΒ που έψαχναν επιπλέον φύλλα, αφού πολλοί οπαδοί που είχαν παραγγείλει τον «Ριζοσπάστη» τους, τελικά ζητούσαν δύο και τρεις εφημερίδες παραπάνω, για να κουβεντιάσουν με φίλους και συναδέλφους τους. Από το Σάββατο το πρωί σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μέγαρα, για παράδειγμα, τα φύλλα είχαν εξαντληθεί, ενώ μια σειρά ΚΟΒ όπως της Α' Αθήνας και του Γαλατσίου αναπροσάρμοζαν τους στόχους τους προς τα πάνω. «Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον από κόσμο είναι πολύ μεγάλο, μάλιστα δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που κόσμος ζητάει και επιπλέον φύλλα για να διακινήσει. Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και νέους που όλο αυτό το διάστημα βιώνουν στο πετσί τους και εν μέσω πανδημίας, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, ώστε να ενημερωθούν για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», λένε τα μέλη του Κόμματος, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα της εξόρμησης στο κέντρο της Αθήνας.

Πειραιάς
Πειραιάς
Το Σάββατο το πρωί, μέλη της ΤΟ Μεταφορών, μαζί με φίλους του Κόμματος «όργωναν» πλοία και πιάτσες ναυτεργατών, προβλήτες και στέκια λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Πιάνουν τη συζήτηση στα μηχανοστάσια, στα καταστρώματα, με τον προβληματισμό να φουντώνει για την κατάσταση αλλά και γύρω από τη διέξοδο προς όφελος των εργατών, τη στρατηγική του ΚΚΕ. Το πρωί της Δευτέρας το πλάνο της Οργάνωσης είχε σχεδόν υπερκαλυφθεί, σαν μια ακόμα επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών του Κόμματος με τους ναυτεργάτες και τους λιμενεργάτες.

Χιλιάδες φύλλα διακινήθηκαν ακόμα σε βιομηχανικούς κλάδους, όπως στην Ενέργεια, σε εργολαβικούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, σε διυλιστήρια, σε βιομηχανίες φαρμάκου και φαρμακαποθήκες, σε εργοστάσια τροφίμων κ.ά. Ξεχωρίζει, επίσης, η προσπάθεια για διακίνηση των Θέσεων σε εργοστάσια και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς στη βιομηχανική ζώνη της Δυτικής Αττικής που με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι στο κόκκινο της πανδημίας, και οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για μέτρα προστασίας. Ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις και η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής μπήκαν σε δεκάδες τέτοιους χώρους δουλειάς, τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο τη συζήτηση γύρω από την ανάγκη έντασης της πάλης για μέτρα προστασίας.

Δραπετσώνα: Με περιοδεία στα «Λιπάσματα» συνδυάστηκε η εξόρμηση
Δραπετσώνα: Με περιοδεία στα «Λιπάσματα» συνδυάστηκε η εξόρμηση
Στο πόδι παραμένουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος στον Πειραιά, με την πανεξόρμηση σε κάθε γειτονιά να συνεχίζεται χωρίς σταματημό, αφού η ΤΟ Πειραιά είχε το μεγαλύτερο πλάνο σε ολόκληρη την ΚΟ Αττικής. Στο πλαίσιο της εξόρμηση, στον χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα περιόδευσε την Κυριακή η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ, συζητώντας με εργατόκοσμο, λαϊκές οικογένειες που βγαίνουν στην περιοχή να ξεσκάσουν. Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, δηλαδή σε λίγο παραπάνω από 24 ώρες είχε διακινηθεί πάνω από το 85% του πλάνου της ΤΟ (πάνω από 3.000 φύλλα), ενώ το σύνολο των ΚΟΒ δήλωναν αποφασισμένες να μην επιστραφεί «ούτε φύλλο», κάτι που χτες φαινόταν ότι γίνεται πράξη.

Μία από τις πιο επιτυχημένες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκε στις Νότιες Συνοικίες της Αττικής, όπου το βράδυ της Κυριακής είχαν ήδη διακινηθεί πάνω από 2.300 φύλλα, από τους μεγαλύτερους αριθμούς των τελευταίων ετών. Οι Οργανώσεις από το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωναν τις άμιλλες ανάμεσά τους, κάτι που βοήθησε στο μαχητικό κλίμα, στο «να φτάσουμε στον έναν ακόμα» με την εφημερίδα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Ετσι η ΚΟΒ Μοσχάτου, για παράδειγμα, ανανέωσε την άμιλλά της με την ΚΟΒ Π. Φαλήρου για τριψήφιο αριθμό φύλλων, αφού το πλάνο και των δύο αποδείχτηκε ...μικρό. Αντίστοιχη «μάχη» δόθηκε και ανάμεσα στις ΚΟΒ Μπραχαμίου και Καλλιθέας, γειτονιές που έτσι κι αλλιώς είχαν ντυθεί στα «κόκκινα» για να προϋπαντήσουν τις Θέσεις.

Π. Φάληρο
Π. Φάληρο
Με μαχητικότητα και ενθουσιασμό δίνεται στην Ανατολική Αττική, από το Γραμματικό και τον Μαραθώνα έως την εργατούπολη του Λαυρίου. Επίσης, στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας, στις Ανατολικές Συνοικίες και στα Βόρεια, σε μια μάχη που αφήνει παρακαταθήκη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.

Στη μάχη της διακίνησης των Θέσεων ρίχτηκαν και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αθήνας. Μια εξόρμηση που βρίσκει τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να πρωτοστατούν για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Μέχρι και χτες, αν και οι σχολές παραμένουν κλειστές, εκατοντάδες ήταν οι φοιτητές που προμηθεύτηκαν τις Θέσεις, μαζί με το κάλεσμα σε κάθε νέο που αγωνιά να βρει αποκούμπι στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ: «Για την κοινωνία και το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη σήμερα».


Δυτική Αθήνα: Εξόρμηση στο πάρκο Τρίτση
Δυτική Αθήνα: Εξόρμηση στο πάρκο Τρίτση

Με αισιοδοξία η μάχη της διακίνησης στην Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Με αισιοδοξία και παρακαταθήκη τους αγωνιστικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν με επιτυχία τη μάχη για την κάλυψη του μεγάλου πλάνου διακίνησης του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος, ξεπερνώντας τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Μπήκαν στη μάχη ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής. Με το που έφτασε ο «Ριζοσπάστης» στα γραφεία των Οργανώσεων, τα κομματικά μέλη παρέλαβαν τις χρεώσεις τους και ξεκίνησαν την εξόρμηση.

Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη η χρέωση ξεκίνησε από την εργατογειτονιά του Φοίνικα, με κάποια κομματικά μέλη να χρεώνονται μέχρι και 25 φύλλα. Πολλοί ήταν μάλιστα οι φίλοι και οι οπαδοί που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν τις Θέσεις από το ίδιο βράδυ.

Και από το επόμενο πρωί, πιο μαζικά οι κομματικές δυνάμεις μπήκαν οργανωμένα στη μάχη. Υπήρξαν Οργανώσεις που ήδη από τις πρώτες ώρες κάλυψαν το πλάνο τους όπως οι ΚΟΒ Κορδελιού και Αγίου Παύλου.

Μέχρι χτες το πρωί είχαν ήδη πιάσει τους στόχους τους οι ΤΟ Εκπαιδευτικών, Λαγκαδά, ΕΒΕ, Πέλλας, Ημαθίας ενώ και όλες οι υπόλοιπες ήταν πολύ κοντά στην κάλυψη, και θεωρούνταν βέβαιο ότι θα εξαντλούσαν τα φύλλα.

Χτες από το πρωί, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, σε δεκάδες βιομηχανίες, τροφίμων, μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, κ.α., σε αποθήκες σούπερ μάρκετ, σε νοσοκομεία, στον ΟΑΣΘ, κ.ά. Ενδεικτική ήταν η περίπτωση νοσοκομείου όπου σε δύο κλινικές δόθηκαν 20 φύλλα. Αλλά και η περίπτωση της ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού που οργάνωσε σύσκεψη με τους εργαζόμενους της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ για τη διακίνηση των Θέσεων. Σε αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην πρωινή βάρδια διακινήθηκαν αρκετές εφημερίδες, αλλά και σε εργοστάσιο τροφίμων στη ΒΙΠΕ Σίνδου όπου δόθηκαν 20 φύλλα.

Από τη σύσκεψη με εργαζόμενους της Λέσχης του ΑΠΘ
Από τη σύσκεψη με εργαζόμενους της Λέσχης του ΑΠΘ
Μέσα από την απήχηση που βρήκε το κάλεσμα του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι δεσμοί που έχει αναπτύξει με τους εργαζόμενους, με πολλούς από τους οποίους συναντήθηκε για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα σε κοινούς αγώνες, καθώς και το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για τις προβλέψεις, τις αναλύσεις και την πρόταση του Κόμματος, για να βγουν από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.

Με ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους, προετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη και τα επόμενα Σαββατοκύριακα.


Στο «πόδι» οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Από την Παρασκευή το απόγευμα, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη Θεσσαλία, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό ξεκίνησαν την υλοποίηση του σχεδιασμού για τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ. Στα κομματικά γραφεία, μέλη και φίλοι του Κόμματος παραλαμβάνουν τα φύλλα που είχαν παραγγείλει, κουβεντιάζουν λίγο μεταξύ τους, υπενθυμίζουν τις «άμιλλες» και αφού κάνουν τον καταμερισμό των χώρων που «αναλαμβάνει» ο καθένας, ώστε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος απ' τον περίγυρο των ΚΟΒ που να μην πάρει την εφημερίδα, φεύγουν, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο μεσημέρι ώστε να δουν ποιες ΚΟΒ είναι μπροστά. Στόχος είναι να «πιαστούν» τα πλάνα τις δύο πρώτες μέρες.

Τη Δευτέρα, και αφού είχαν μείνει λιγοστά φύλλα, σειρά είχαν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε δημαρχεία και σχολεία. Και εκεί η ανταπόκριση είναι θετική, πολλοί δίνουν και οικονομική ενίσχυση, ενώ ανοίγουν και οι πρώτες συζητήσεις.

Το βράδυ, στο τελευταίο πανηγυρικό «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, τα φύλλα έχουν εξαντληθεί. Οι ΚΟΒ κλείνουν τις ενισχύσεις που μαζεύτηκαν αυτές τις μέρες και περιμένουν με αγωνία την άμιλλα.

Με μπούσουλα την καλή οργάνωση της δουλειάς, την ανταπόκριση του κόσμου, οι Κομματικές Οργανώσεις στη Θεσσαλία συζητάνε, προετοιμάζονται, κάνουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε και τα επόμενα δύο κείμενα να φτάσουν σε χιλιάδες ανθρώπους.

21 πανό προς τιμήν των 21 Συνεδρίων του ΚΚΕ

Ξάνθη
Ξάνθη
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο πόδι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Ιδιαίτερη ήταν η πρωτοβουλία της ΤΟ Κοζάνης και των Οργανώσεων Βάσης Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ, οι οποίες προχώρησαν σε «στολισμό» της περιοχής με 21 πανό προς τιμήν των 21 Συνεδρίων του Κόμματος, με συνθήματα όπως «21ο Συνέδριο ΚΚΕ: Ο Σοσιαλισμός απάντηση των καιρών στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» σε μαζικούς χώρους δουλειάς, έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής, σε σημεία που συχνάζει η νεολαία και σε κεντρικούς δρόμους, στέλνοντας το μήνυμα του Συνεδρίου σε όλο τον λαό της περιοχής.

Εφοδιασμένοι αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό από την άμιλλα με τους συντρόφους τους, τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξορμήσεις μέχρι την Ορεστιάδα και το Κάτω Νευροκόπι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στη Δυτική Μακεδονία, διακίνησαν τις Θέσεις μέχρι και σε χωριά όπως η Ακρινή και το Τρανόβαλτο.

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες ήταν τα φύλλα που διακίνησαν τα μέλη της ΚΝΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Από την πρώτη στιγμή που τα φύλλα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, σύντροφοι της ΠΟ Σπουδάζουσας άρχισαν να «οργώνουν» τα αμφιθέατρα, μάχη που συνέχισαν και χτες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά και η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων της ΚΝΕ για τη διακίνηση των Θέσεων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας:

Η ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 90% προηγείται της ΟΠ Κρήτης, που βρισκόταν στο 71% της κάλυψης του πλάνου της. Ωστόσο, βρίσκεται πίσω με μικρή διαφορά στην άμιλλα με την ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έφτασε στο 92% της κάλυψης του πλάνου της.

Γιάννενα
Γιάννενα
Η ΤΟ Κοζάνης, με 95,4%, φαίνεται πως κερδίζει τον πρώτο αυτό «γύρο» της άμιλλας με την ΤΟ Ημαθίας, καθώς η δεύτερη βρισκόταν στο 68%, αλλά βρίσκεται πίσω στη δεύτερη άμιλλα που συμμετέχει, αφού η ΤΟ Ροδόπης κατάφερε το 100%. Στο 100% έφτασε και η ΟΒ Αρχιτεκτονικής Ξάνθης, αφήνοντας πολύ πίσω την ΟΒ Καστοριάς, που την προσκάλεσε σε άμιλλα, όμως έχει καλύψει το 52,5% του πλάνου της.

Στη «μάχη» της άμιλλας έχουν ριχτεί και οι Οργανώσεις της Θεσσαλίας, όπου η ΤΟ Λάρισας έκανε ένα βήμα προς το έπαθλο του πίνακα του Τσε με 71%, ενώ η ΤΟ Πιερίας βρέθηκε τη Δευτέρα στο 62,5% της κάλυψης του πλάνου. Αν και βρέθηκε στα ίδια επίπεδα διακίνησης, με 72%, η ΤΟ Βόλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ΤΟ Καβάλας που κάλυψε το 89% του πλάνου της.

Τέλος, στα περίπου ίδια επίπεδα κάλυψης του πλάνου είναι οι Εδαφικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται μεταξύ τους σε άμιλλα: Πρώτη είναι η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης με 65,6%, ενώ μια «ανάσα» πίσω της η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με 65% και ακολουθεί η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης με 60,7%.

Ηπειρος - Κέρκυρα - Λευκάδα

Με τη μεγάλη ανταπόκριση εργατόκοσμου, που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τις Θέσεις του Κόμματος, συνεχίζεται η πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» και στην ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Το Σάββατο και την Κυριακή, με οργανωμένες εξορμήσεις σε γειτονίες και χωριά, το 1ο κείμενο των Θέσεων του 21ου Συνεδρίου μπήκε σε σπίτια από την Κόνιτσα και το Μέτσοβο μέχρι το Νυδρί και τη Λευκίμμη. Χτες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ η διακίνηση των Θέσεων συνεχίζεται με εξορμήσεις έξω από της βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής τις επόμενες μέρες.

Η εξόρμηση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, με τις Οργανώσεις του Κόμματος να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα επόμενα σαββατοκυριακάτικα φύλλα με τα κείμενα των Θέσεων που ακολουθούν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ