ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ συζητούν αυτή την περίοδο Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, διοργανώνοντας συσκέψεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές σε φίλους του Κόμματος, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και θέλει να ανιχνεύσει έναν διαφορετικό δρόμο, να ακούσει τι προτείνει το ΚΚΕ, να καταθέσει τις σκέψεις του. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα, Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει η Σούλα Βλησίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Κυριακή, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις 11 π.μ. Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικκαίων, στις 11 π.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Κυριακή, στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, στις 11 το πρωί. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Κυριακή, στο Δημαρχείο Υμηττού, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Τούλα Μητσέα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Αύριο, Κυριακή, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) από τις ΚΟ Εξαρχείων, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 4/2, στα γραφεία Εθνικής Αντίστασης στη Γλυφάδα (Σμύρνης 37), στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Τρίτη 5/2, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 6/2, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμφισσας, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παναγής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 6/2, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής (πλατεία Βικτωρίας), από την Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 7/2 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ από την Αχτίδα Εκπαιδευτικών. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 7/2, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 9/2, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΝΑ (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου), από τις ΚΟΒ και ΟΒ Γκύζη, στις 7 μ.μ.

-- Την Κυριακή 10/2 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (πλ. Μητροπόλεως), από τις Κομματικές Οργανώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επερώτηση για τις συνεταιριστικές οργανώσεις

Εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ στην Ξάνθη σε παλιότερη κινητοποίησή τους έξω από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας
Εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ στην Ξάνθη σε παλιότερη κινητοποίησή τους έξω από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας
Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή Επερώτηση για τις συνεταιριστικές οργανώσεις προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών. Στην Επερώτηση υπογραμμίζεται:

«Η αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζεται στα πλαίσια της ΚΑΠ, εκτός των άλλων, είχε σαν αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση, τη χρεοκοπία, το κλείσιμο και το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο πολλών και βασικών συνεταιριστικών οργανώσεων όπως ΚΥΔΕΠ, ΣΥΝΕΛ, "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ", ΣΠΕ, ΣΠΕΚΑ ΑΣΠΡΟ, "ΑΓΝΟ", "ΟΛΥΜΠΟΣ" κ.ά. με συνέπεια να ενισχυθεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Συνεχίζοντας αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις να κλείσει και να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τις συνεταιριστικές εταιρείες της Αγροτικής Τράπεζας, που ασχολούνται με τη μεταποίηση και την εμπορία ορισμένων αγροτικών προϊόντων.

Τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "ΡΟΔΟΠΗ" η διοίκηση της ΑΤΕ και η κυβέρνηση την ξεπουλάει στους ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία είναι κερδοφόρα και τα κέρδη της το πρώτο εννιάμηνο του 2007 έφθασαν στα 300.000 ευρώ.

Το ξεπούλημα της "ΡΟΔΟΠΗΣ" σχετίζεται άμεσα με την ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής βιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ" που υλοποιείται με την απόφαση της ΑΤΕ να την εισαγάγει στο χρηματιστήριο. Η αγορά από την ΑΤΕ των μετοχών των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αρτας και Πρέβεζας στη "ΔΩΔΩΝΗ" εξυπηρετούσε αυτόν το στόχο επειδή με την αγορά αυτή η ΑΤΕ συγκέντρωσε το απαιτούμενο πακέτο μετοχών (67%) για να παίρνει από μόνη της τέτοιες αποφάσεις. Γι' αυτό οι Διοικήσεις των ΕΑΣ Αρτας και Πρέβεζας, που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι συνένοχες στο έγκλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Από παλιότερη επίσκεψη του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους

Πέτροβας Σπύρος

Από παλιότερη επίσκεψη του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους
Την ιδιωτικοποίηση της "ΔΩΔΩΝΗΣ" διά μέσου του χρηματιστηρίου υπηρετεί και η πώληση στη "ΔΩΔΩΝΗ" του εργοστασίου ζωοτροφών της ΕΛΒΙΖ στα Γιάννενα που συζητείται αυτή την περίοδο. Και αυτό γιατί με την πώληση αυτή η διοίκηση της ΑΤΕ μεγαλώνει την προίκα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" και την κάνει ελκυστικότερη στους θεσμικούς αετονύχηδες του χρηματιστηρίου, ταυτόχρονα ιδιωτικοποιεί ένα σημαντικό κομμάτι της ΕΛΒΙΖ στην οποία η ΑΤΕ είναι μεγαλομέτοχος.

Η ιδιωτικοποίηση δύο ακόμη συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ιδιωτικοποιήσεων, όπως της "ΑΓΝΟ", της "ΟΛΥΜΠΟΣ" και άλλων που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ενισχύσει τα γνωστά καρτέλ που δημιούργησαν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και λυμαίνονται τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας. Γι' αυτό η αντίθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ύπαρξη και λειτουργία του καρτέλ γάλακτος είναι υποκριτική και η παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μαζί με τα ασήμαντα πρόστιμα, τα οποία σε τελευταία ανάλυση δεν πληρώνονται, έχουν στόχο την παραπλάνηση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.

Στις άλλες συνεταιριστικές εταιρείες ΣΕΚΑΠ, ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τη Διοίκηση της ΑΤΕ εφαρμόζει μια πολιτική που τις οδηγεί συνειδητά στη χρεοκοπία, στην περιθωριοποίηση και στο κλείσιμο. Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη νέα ΚΑΠ, που αποδεκάτισε την καπνοκαλλιέργεια που παράγει την πρώτη ύλη της ΣΕΚΑΠ και απειλεί με δραστική μείωση την καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας που παράγει την πρώτη ύλη για τη ΣΕΒΑΘ.

Στη ΣΕΚΑΠ η διοίκηση της ΑΤΕ, που είναι μεγαλομέτοχος, αρνείται να τη χρηματοδοτήσει για επενδύσεις που θα εκσυγχρονίσουν τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, αλλά της επιβάλλει το λίζινγκ που την επιβαρύνει με μεγάλο επενδυτικό κόστος το οποίο ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ. Αρνείται να τη χρηματοδοτήσει με τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης, αλλά της ζητάει να προκαταβάλει τον αυξημένο ειδικό φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση στα φθηνά τσιγάρα, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα πολυεθνικών του κλάδου και ταυτόχρονα εκποιεί περιουσιακά της στοιχεία για την εξόφληση παλαιών της χρεών. Ολα τα παραπάνω μέτρα της ΑΤΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν ξεκάθαρο στόχο το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ, για να καρπωθούν το μερίδιό της που ανέρχεται στο 11,5% συγκεκριμένες πολυεθνικές του κλάδου.

Την ίδια τακτική με τον ίδιο στόχο εφαρμόζει η ΑΤΕ και η κυβέρνηση και στη ΣΕΒΑΘ. Η Διοίκηση της ΑΤΕ αρνείται να τη χρηματοδοτήσει, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται τεχνολογικά η εταιρεία και να μην πληρώνει έγκαιρα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες. Ταυτόχρονα κλείνει κερδοφόρα τμήματα όπως των κατεψυγμένων, βάζει σε κίνδυνο το τυπογραφείο επειδή του στερεί ένα σημαντικό πελάτη όπως η ΣΕΚΑΠ και προβαίνει σε συνδικαλιστικές - πολιτικές διώξεις εργαζομένων, συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην πολιτική της.

Στη ΣΕΠΕΚ, που είναι η μοναδική καθετοποιημένη συνεταιριστική βιομηχανία παραγωγής κρέατος και αλλαντικών, η κυβέρνηση της ΝΔ με όργανο την ΑΤΕ συνεχίζει την ίδια αντισυνεταιριστική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και τη δραστική συρρίκνωση της οργάνωσης, με συνέπεια το ζωικό της κεφάλαιο να έχει μειωθεί στο 1/3 περίπου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων να περισώσουν την οργάνωση».

Ολέθριες οι συνέπειες της πολιτικής του δικομματισμού

Και το κείμενο της Επερώτησης συνεχίζει: «Η πολιτική του κλεισίματος και του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν ολέθριες συνέπειες στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους καταναλωτές και στη συνολικότερη οικονομία των περιοχών που βρίσκονται οι συνεταιριστικές βιομηχανίες (Θράκη, Ηπειρος κ.α.). Εγιναν και θα γίνουν μαζικές απολύσεις και αφαιρούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μειώθηκαν και θα μειωθούν πιο πολύ οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και θα αυξηθούν οι τιμές στους καταναλωτές. Το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή, που είναι τετραπλάσιο στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, σχετίζεται άμεσα με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών.

Ομως η αντισυνεταιριστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο χαμένους που είναι τα λαϊκά στρώματα. Εχει και κερδισμένους που είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο, οι εμποροβιομήχανοι και οι πολυεθνικές τροφίμων, οι οποίες με το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών αποκτούν κυρίαρχη θέση στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων που τους δίνει τη δυνατότητα να αγοράζουν κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα και να τα μεταπωλούν αυτούσια ή μεταποιημένα σε πολλαπλάσιες τιμές στους καταναλωτές. Η πολιτική στήριξης των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιείται μόνο με τη συρρίκνωση, το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών. Η κατάργηση των τιμών παρέμβασης σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα, που ψήφισαν στην ΕΕ οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την περιθωριοποίηση των συνεταιρισμών ενισχύουν την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των καταναλωτών.

Την ίδια περίοδο που κλείνουν τη στρόφιγγα χρηματοδότησης των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών, με διάφορα προγράμματα δίνουν άφθονο και δωρεάν χρήμα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Τα κίνητρα συγχωνεύσεων και εξαγορών που έδωσαν στις βιομηχανίες τροφίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά καρτέλ, όχι μόνο στο γάλα, αλλά σε όλους τους επισιτιστικούς κλάδους, όπως επίσης και η κατανομή των επενδυτικών κινήτρων του προγράμματος «ίδρυσης, εκσυγχρονισμού και μετεγκατάστασης μεταποιητικών βιομηχανιών» του Γ΄ ΚΠΣ, όπου το ιδιωτικό κεφάλαιο πήρε το 81,5% και οι συνεταιρισμοί μόνο το 16,5% αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν στην πράξη και όχι στα λόγια ποιον ωφελεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αντιστέκονται οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες, διεκδικώντας το άμεσο σταμάτημα του κλεισίματος και των ιδιωτικοποιήσεων με οποιαδήποτε μορφή των συνεταιριστικών εταιρειών και την ευνοϊκή χρηματοδότησή τους, όπως άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμα.

Η αντίσταση αυτή θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αν εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης πρότασης για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με κύρια χαρακτηριστικά: Την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας, θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και στον κρατικό τομέα της αγροτικής οικονομίας και όχι στους εμποροβιομήχανους και τις πολυεθνικές.

Την αντίσταση αυτή κάνει λάθος η κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να την καταστείλει με τα αγροτοδικεία, που τα συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και τις διώξεις των συνδικαλιστών που επιβεβαιώνουν ότι ο αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση γιατί με την πολιτική της συρρικνώνει, κλείνει και ξεπουλάει τις συνεταιριστικές εταιρείες της ΑΤΕ, γιγαντώνει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, ενισχύει την κερδοσκοπία σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των καταναλωτών και καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό την ύπαιθρο.

Οι επερωτώντες βουλευτές: Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Σοφία Καλαντίδου, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Δήμος Κουμπούρης, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά, Νίκος Μωραΐτης, Βέρα Νικολαΐδου, Ελπίδα Παντελάκη, Γιάννης Πρωτούλης, Σταύρος Σκοπελίτης, Τάκης Τσιόγκας, Μπάμπης Χαραλάμπους».


ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΚΚΕ
Σύσκεψη για τη σωτηρία του νοσοκομείου Κρεστένων

Σε ενεργοποίηση και αγώνα των κατοίκων του Δήμου Σκιλλούντος για να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου Κρεστένων, ώστε να παρέχει στον εργαζόμενο λαό της περιοχής υπηρεσίες πλήρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - πρόληψης και μερικώς Δευτεροβάθμιας, για να μην πεθαίνει κανείς ασθενής στο δρόμο για το άγνωστο, καλεί με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Ηλείας του ΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Σκιλλούντος.

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η διατήρηση και αναβάθμιση του νοσοκομείου Κρεστένων για την πυρόπληκτη επαρχία Ολυμπίας. Μη σας γονατίζει η κυβερνητική πολιτική της προγραμματισμένης φθοράς και εγκατάλειψής του», επισημαίνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Και καλεί τους κατοίκους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους «σερβίρουν» τα ιδεολογήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι τάχα φταίνε οι βολεμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ότι είναι αντιοικονομικό και γι' αυτό πρέπει να κλείσει κ.ά.

Ο φταίχτης είναι ένας και μοναδικός, η πολιτική των γαλάζιων μεταρρυθμίσεων και των πράσινων αλλαγών στον τομέα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Οι επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή - υπογραμμίζει - και οι μέχρι τώρα αγώνες σας ανέδειξαν το πρόβλημα, ανάγκασαν την κυβέρνηση να παίζει «κρυφτούλι» με τις ευθύνες της, ενώ στοχεύει να υποβαθμίσει το νοσοκομείο σε περιφερειακό ιατρείο.

Ετσι, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και κατοίκους, για να σωθεί το νοσοκομείο και να αναβαθμιστεί, να εγκαταλείψουν ομαδικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να προσπεράσουν το ΣΥΝ και το ΛΑ.Ο.Σ. που τους βοηθάνε, να συνταχθούν με το ΚΚΕ και σ' αυτή την κατεύθυνση να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη της Τετάρτης.


Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Σάββατο πολιτική συγκέντρωση στο δημαρχείο Κατούνας του νομού Αιτωλοκαρνανίας, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης.
  • Σήμερα Σάββατο στην Κάτω Κόνιτσα θα περιοδεύσει, στις 6 μ.μ., κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Αποστόλη Τασούλα.
  • Σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., η συνεστίαση της ΚΟ Δυτικής Υπαίθρου της ΚΟΘ στο κέντρο «Δειλινά», στα Κουφάλια. Θα μιλήσει η Σοφία Καλαντίδου.
  • Σήμερα Σάββατο συνεστίαση της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, στην Ορμύλια.
  • Σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., η συνεστίαση της ΚΟ Νάουσας στο κέντρο «Κιόσκι».
  • Σήμερα Σάββατο η ΚΟ Ελάτειας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Αρένα Σέντερ» στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
  • Σήμερα Σάββατο η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ διοργανώνει γιορταστική εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στην ταβέρνα Philoxenia, στην οδό Ravnsborggade 16, στο Nrrebro. Θα χαιρετίσει ο Θανάσης Ζήκας.
  • Σήμερα Σάββατο η ΚΟ Αννόβερο του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Μεντής.
  • Αύριο Κυριακή στο Μέτσοβο θα περιοδεύσει, στις 11 π.μ., ο Κώστας Αλυσανδράκης.
  • Αύριο Κυριακή στο Ροδοτόπι (καφενείο Κληματαριά), στις 11.30 π.μ., θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου.
  • Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συνεστίαση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στις 19.30, στο Κέντρο «Ντούφας» στα Κρέστενα. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας.
  • Αύριο Κυριακή η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, στις 11 π.μ., στο Αμφιθέατρο των Λυκείων του Ταύρου (Αγ. Σοφίας και Χρ. Σμύρνης), στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το θεατρικό «Μυστήριο ΜΠΟΥΦ» του Μαγιακόφσκι από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
  • Τη Δευτέρα, 4/2, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στο χωριό Κεραμίδι των Τρικάλων (καφενείο Κόττη), για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα προβλήματα της αγροτιάς, θα μιλήσει ο Αχ. Κανταρτζής.
  • Την Τρίτη 5/2, στις 8 π.μ., αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουμπούρη, θα περιοδεύσει στα «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
  • Την Τετάρτη 6/2, στις 9.30 π.μ., τα δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας θα επισκεφτεί ο Γ. Πρωτούλης.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ