Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11422

Η κοινή ανακοίνωση - Διακήρυξη της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Βηρυτό

ΣΕΛ.  8  -  9
Ο ρόλος του παιδαγωγού στη διαμόρφωση της νεανικής προσωπικότητας

ΣΕΛ.  16   -   17

ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το ΠΑΜΕ απαιτεί και παλεύει όχι μόνο για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν από τις μειώσεις αλλά και για αυξήσεις των μισθών και βελτίωση συνολικά της θέσης των εργαζομένων

Ενώ προωθείται η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού προβλέπεται ο καθορισμός του κατώτερου να γίνεται από την κυβέρνηση με νόμο, το ΠΑΜΕ προβάλλει συγκεκριμένους άξονες για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα να την κάνουν δική τους υπόθεση πάλης. Ταυτόχρονα με το ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς, πρέπει να διεκδικηθούν αιτήματα που θα αποκαθιστούν το σταθερό χρόνο εργασίας, θα εξασφαλίζουν στην εργατική οικογένεια όσο γίνεται καλύτερες δωρεάν δημόσιες παροχές σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, θα στηρίζουν τον άνεργο, τον άστεγο, τη νέα οικογένεια κ.λπ.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σφιχτή θηλιά στο λαιμό του λαού

Η κατάργηση του γενικού αφορολόγητου όσο και του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών, η κατάργηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους από τις προβλεπόμενες ελαφρύνσεις που έχουν απομείνει, το δυνάμωμα της φοροληστείας απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, συγκαταλέγονται στις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης.


ΣΕΛ.  7

Προσφορές

Η Ευσταθία Χαλάτση πρόσφερε 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του συζύγου και συντρόφου της Δημήτρη Χαλάτση.

Ο σ. Λευτέρης Τσέλιος πρόσφερε το ποσό των 1.000 ευρώ.



ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πώς με το Γιούρογκρουπ σακατεύουν το λαό

ΣΕΛ.  6
ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη

ΣΕΛ.  19
ΜΑΣ ΤΕΙ
Κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  15
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Εργαλείο της καπιταλιστικής ανάπτυξης

ΣΕΛ.  18  -  19
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ενταση της δράσης αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  14
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενίσχυση της στρατιωτικοποίησής της

Την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, με ενίσχυση των «επιχειρησιακών δυνατοτήτων» της και επέκταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων εκτός και εντός των συνόρων της, σχεδιάζουν τα επιτελεία των «27». Στις 22/11/2012, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε δύο εκθέσεις που σκιαγραφούν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ να εξελιχθεί σε δύναμη με επιχειρησιακές δυνατότητες συμπληρωματικές ή και ανταγωνιστικές με αυτές του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  10  -  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ