Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9945

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτική πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και πάλης για τη λαϊκή εξουσία

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι πρόταση πάλης γύρω από ώριμους άμεσους στόχους και αιτήματα, πρόταση συσπείρωσης σε επιμέρους μέτωπα πάλης, που στην πορεία να μετατραπούν στα ρυάκια που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου. Είναι πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και πάλης για τη λαϊκή εξουσία, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία της σε ειδική εκδήλωση στον Περισσό με φίλους και συνεργαζόμενους του Κόμματος.


ΣΕΛ.  15   -   18

Ενιαίος ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων

Τα προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα του «διαλόγου» της απάτης, η στρατηγική στήριξη στα κυβερνητικά σχέδια από ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και από την τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών, καθιστούν αναγκαίο όσο ποτέ τον πανεργατικό ξεσηκωμό, με σταθμό της πάλης την απεργία στις 12 Δεκέμβρη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Η οργανωμένη επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων θέτει επιτακτικά το καθήκον της πανεργατικής - παλλαϊκής συντονισμένης πάλης, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να διεκδικηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Καθώς η ολομέτωπη αντιασφαλιστική επίθεση βάζει στο στόχαστρο τα όρια ηλικίας, τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τις αναπηρικές και άλλες συντάξεις, ακόμα και το δικαίωμα στη μητρότητα, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ εντείνουν την πάλη τους για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, που θα διοργανώσουν σε όλη τη χώρα, για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Ενός αγώνα που πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά, με επιθετικούς στόχους και αιτήματα, και τη διαμόρφωση κοινού μετώπου πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων κατά της στρατηγικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - κεφαλαίου.


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Τοξική «βόμβα» στα υπόγεια νερά

Μελέτη - φωτιά του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», σύμφωνα με την οποία τα υπόγεια νερά της Ανατολικής Αττικής έχουν ρυπανθεί από βαρέα μέταλλα.

Ο υδροφόρος ορίζοντας της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας έχει μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τη Δημόσια Υγεία, κυρίως από την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων με την ανοχή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αρθρο ειδικού συνεργάτη του «Ρ» για την περίπτωση της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Β. Μ. προσφέρει 3.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, χαιρετίζοντας τα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και τα 90χρονα του ΚΚΕ.
  • Για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, ο αντιστασιακός Παν. Βαζούρας έδωσε στο ΚΚΕ σαν ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ 1.000 ευρώ.
  • Ο Βασίλης Κανακάκης προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 1.000 ευρώ για τα 90 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.
  • Σύντροφοι και αντιστασιακοί φίλοι του ΚΚΕ, οι οποίοι ζουν στο Τορόντο του Καναδά, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων, 700 δολάρια προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ και της Οχτωβριανής Επανάστασης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ