ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«Το ημερολόγιο ενός Αθηναίου Δημοσιογράφου»

«Το ημερολόγιο ενός Αθηναίου Δημοσιογράφου», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιάννη Καιροφύλα, που κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Στρατή Φιλιππότη». Πρόκειται για την ιστορία μιας ζωής, όπως αυτή ξετυλίγεται μέσα στα πενήντα χρόνια της δημοσιογραφικής δουλιάς του συγγραφέα. Μια δουλιά πολύ σκληρή σε ημερήσιες πρωινές και απογευματινές εφημερίδες, σε εβδομαδιαία και άλλα περιοδικά, στο ραδιόφωνο της εποχής, σε ποικιλώνυμα γραφεία Τύπου υπουργείων και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων.

Είναι η ιστορία μιας ζωής ενός συντάκτη, που ξεκίνησε από πολύ νέος -σχεδόν παιδί- να ερωτοτροπεί με τη δημοσιογραφία, μαγεμένος κυριολεκτικά από την ανυπέρβλητη γοητεία της και έμεινε πιστός και αιχμάλωτος αυτής της γοητείας μέχρι τα 75 του χρόνια.

Ο Γιάννης Καιροφύλας περιγράφει στις σελίδες του «Ημερολογίου ενός Αθηναίου Δημοσιογράφου» περιστατικά που έζησε ο ίδιος και παράλληλα συγκρίνει το Χτες με το Σήμερα που όσο φεύγουν τα χρόνια απομακρύνονται όλο και περισσότερο και το χάσμα που ανοίγει ανάμεσά τους γίνεται όλο και πιο μεγάλο. Η αναφορά του κυρίως στα πρόσωπα με τα οποία είναι δεμένα τα μεγάλα γεγονότα γίνεται με τρόπο αντικειμενικό και προδίδουν την προσήλωση των σωστών λειτουργών του Τύπου στην εκτέλεση του μεγάλου καθήκοντος, δηλαδή για την αποκατάσταση της αληθείας. Με ιδιαίτερα συναισθηματική φόρτιση, ο συγγραφέας αναφέρεται και στους συναδέλφους του, με τους οποίους έζησε τις δύσκολες, αλλά και ευτυχισμένες στιγμές της δημοσιογραφικής δουλιάς. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα διαβαστεί από όλους τους δημοσιογράφους και όχι μόνον.


Μικρές σελίδες

Υπάρχουν πολλοί που τις λατρεύουν, άλλοι που τις αντιπαθούν μα ελάχιστοι είναι εκείνοι που αδιαφορούν για τις γάτες. Εμείς ανήκουμε στους φίλους της γάτας και με περισσή υπερηφάνεια θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα τις πιο σπάνιες γάτες του πλανήτη μας που η τιμή τους ξεκινάει από 600 λίρες Αγγλίας - κάντε μόνοι σας τις πράξεις - και φτάνει τις 1.000 λίρες. Ομως, δυστυχώς, οι φωτογραφίες χάθηκαν στο δρόμο και έτσι περιοριστείτε στο να τις φανταστείτε. Θα μας πείτε τόσα χρήματα για ένα γατί; Μα εδώ είναι το θέμα, εμείς δε θα σας είχαμε ποτέ προτείνει να το αγοράσετε, απλώς να το θαυμάσετε, όπως κάναμε και εμείς άλλωστε. Διότι αν αγαπάτε το είδος και ο κεραμιδόγατος είναι ένας ιδανικός, ανεξάρτητος και αξιοπρεπής σύντροφος. Και μπορεί μεν να μην είναι σπάνιος, αλλά είναι κάτι περισσότερο: Είναι μοναδικός. Στη φωτογραφία μας πέντε πανέμορφα γατάκια, το ένα πιο όμορφο από το άλλο και αν γίνονταν καλλιστεία γατιών όλα και τα πέντε θα ισοψηφούσαν... Με λίγα λόγια, φάτε μάτια γάτες και τα λοιπά και τα λοιπά...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ