ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Επιτυχημένο ξεκίνημα χτες για τη μεγάλη μάχη

Πανηγυρικό το κλίμα στα νέα γραφεία της ΚΟ Αττικής
Πανηγυρικό το κλίμα στα νέα γραφεία της ΚΟ Αττικής
Επίσημη «πρώτη» ήταν η χτεσινή μέρα για τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Ετσι, χτες, σε πανηγυρικό κλίμα, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ έδωσαν από νωρίς το «παρών» στα γραφεία, προσφέροντας εισφορές και κόκκινα μεροκάματα, αλλά και τα ποσά που συγκέντρωσαν απευθυνόμενοι με το κουπόνι σε εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες.

Το χτεσινό, πρώτο «κλείσιμο» συνδυάστηκε με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ΤΟ Βόρειας Αθήνας του ΚΚΕ, που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το Λεύκωμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα η «Σύγχρονη Εποχή» για τα 100χρονα του Κόμματος.

Κάθε κομματικό γραφείο και μια μικρή γιορτή, με κεράσματα, που συνεισέφεραν μέλη και φίλοι του Κόμματος, με συνθήματα για τον «έναν αιώνα αγώνα και θυσίας» του ΚΚΕ. Στα «πηγαδάκια» η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την εμπειρία των πρώτων ημερών της Οικονομικής Εξόρμησης, την ανάγκη να είναι πολύ περισσότεροι όσοι θα ενισχύσουν φέτος το Κόμμα, να είναι πάρα πολλοί εκείνοι που για πρώτη φορά δίνουν έστω και δύο ευρώ, αναγνωρίζοντας τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης.

Τέτοιο είναι και το κλίμα που επικρατεί στα νέα γραφεία όπου εδρεύει πλέον η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην Αχαρνών. Η ΚΟ Αττικής έπιασε χτες, στο πρώτο κλείσιμο το 26,65% του πλάνου της.

Συζητώντας για τη μάχη στο γραφείο της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών
Συζητώντας για τη μάχη στο γραφείο της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών
Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού έφτασε στο πρώτο κλείσιμο στο εντυπωσιακό 49%, η ΤΟ Κατασκευών στο 29%, ενώ η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών, γιορτάζοντας το πρώτο «κλείσιμο», έφτασε στο 34,71% του συνολικού πλάνου. Η Ιωάννα Υφαντή, στέλεχος της Οργάνωσης, εργαζόμενη στον ΟΤΕ, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι ο στόχος να ξεπεραστεί το 30% επιτεύχθηκε και ότι τα πλάνα για κάθε σύντροφο και φίλο είναι πολύ φιλόδοξα, καθώς «έτσι αρμόζει στα 100 χρόνια του Κόμματός μας». Οσο για τη γιορτή που στήθηκε στα γραφεία, μας λέει: «Κόσμος έρχεται να συμμετάσχει στο γλέντι αυτό που έχουμε στήσει συνεισφέροντας, πέρα από τα κόκκινα μεροκάματα και τις εισφορές στο Κόμμα, με ποτά, αναψυκτικά και φαγητά έτσι ώστε να πλαισιωθεί ακόμη περισσότερο το γιορτινό μας κλίμα. Στο πλευρό μας βέβαια βρίσκονται και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ που με τόλμη μπαίνουν μπροστά, κυνηγώντας τις άμιλλες που έχουν τεθεί».

Ο Ανδριανός Μπούκουρης, μέλος της ίδιας Οργάνωσης, συνταξιούχος του ΟΤΕ, προσθέτει: «Ερχόμαστε σήμερα εδώ ύστερα από ένα πλατύ άνοιγμα, άνθρωπο τον άνθρωπο, θαρρετά χωρίς προκαταλήψεις, βάζοντας μπροστά το κουπόνι ενίσχυσης και το 4σέλιδο του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις μας. Δε ζητάμε απλά οικονομική ενίσχυση, αλλά προβάλλουμε στον εργατόκοσμο την ανάγκη στήριξης του Κόμματος, και οικονομικά, ως μια σημαντική πλευρά της αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική, που κατακρεουργεί τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων, τις λαϊκές οικογένειες». Ο Ανδριανός ξεχωρίζει ως σημαντικό στοιχείο για το καλό ξεκίνημα που σημείωσε η ΤΟ την «κινητοποίηση φίλων και οπαδών του Κόμματός μας. Συζητώντας αναλυτικά για τον χαρακτήρα ειδικά της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης, που συμπίπτει με τα 100χρονα του Κόμματός μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε δισταγμούς και βγήκαμε ανοιχτά, όλοι μαζί στη μάχη. Αυτό είναι που αποτελεί και την ισχυρότερη απάντηση στον αντικομμουνισμό, στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και στη λογική τού "δεν αλλάζει τίποτα". Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στους υψηλούς μας στόχους. Δρώντας λοιπόν με πρόγραμμα και μεθοδικότητα ο καθένας μας θα μεριμνήσει για την κάλυψη του πλάνου του τομέα του και έτσι θα φτάσουμε να μιλάμε για την υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου του Κόμματος».

Το πρώτο «κλείσιμο» στην Καλλιθέα
Το πρώτο «κλείσιμο» στην Καλλιθέα
Παρόμοιο είναι και το κλίμα στην Καλλιθέα, στο «κλείσιμο» του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ, που έφτασε στο 27,56%. Στα γραφεία της Οργάνωσης το «παρών» δίνουν πολλοί οπαδοί του Κόμματος, που εφοδιασμένοι με το κουπόνι δίνουν τη μάχη στο πλάι της Οργάνωσης. Η Μαριλένα Χαχάμη, στέλεχος της ΤΟ, σημειώνει ότι μετά το καλό «άνοιγμα» στη μάχη, μπαίνουν ξεχωριστοί στόχοι κλιμάκωσης, μέχρι τις 17 Νοέμβρη, που είναι η μέρα της 100ής επετείου του Κόμματος. «Το ξεχωριστό στοιχείο μέχρι τώρα είναι ότι είναι αρκετοί εκείνοι που για πρώτη φορά κόβουν κουπόνι ενισχύοντας το Κόμμα μας. Αυτό μας δίνει θάρρος να πάμε ακόμα πιο αποφασιστικά», σημειώνει.

  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» θα δημοσιευτούν τα ποσοστά κάλυψης όλων των Κομματικών Οργανώσεων.
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή το δρόμο μάς δείχνει».

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, στάση μετρό «Κεραμεικός»), θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 5 έως τις 30 Νοέμβρη 2018.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση στη Γερμανία για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος, στο κτίριο όπου διεξάχθηκε το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το Δεκέμβρη του 1973, στο Σορφχάιντε, βόρεια του Βερολίνου, αύριο, Σάββατο 3 Νοέμβρη και ώρα 5 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γραμματέας της ΤΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, Κώστας Γκουτζηγιάννης, και ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), Χανς - Πέτερ Μπρένερ. Ακόμα, θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφιών και ιστορικών τεκμηρίων από τη ζωή και τη δράση των Ελλήνων κομμουνιστών στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και την ΟΔ Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Βερολίνο, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί χώρους ιστορικής σημασίας για το ΚΚΕ και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί αύριο Σάββατο 3 Νοέμβρη: Την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ράιχσταγκ, το σοβιετικό μνημείο Τιεργκάρτεν, το Checkpoint Charlie (πρώην συνοριακό σταθμό μεταξύ της ΓΛΔ και του Δυτικού Βερολίνου), την Μπέμπελπλατς (όπου οι ναζί έκαψαν τα βιβλία το 1933), το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ και άλλα ιστορικά σημεία του Βερολίνου.

Την Κυριακή 4 Νοέμβρη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνια: Στο μνημείο των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος Λούξεμπουργκ, Λίμπκνεχτ, Πικ και άλλων. Στο μνημείο Μπελογιάννη (στο χώρο της πρώην Ανώτατης Σχολής Οικονομίας της ΓΛΔ) και στο σοβιετικό μνημείο στο Τρεπτόουερ Παρκ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org