ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του για να αποκρούσει τα χειρότερα. Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό
Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του για να αποκρούσει τα χειρότερα. Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό
Μεγάλη συγκέντρωση, με το σύνθημα «Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός πιο αποφασιστικά», διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλο το λαό στη μεγάλη συγκέντρωση και τονίζει:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα. Καλεί σε συμπόρευση, ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αποτύχουν τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ.

Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά:

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.

Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, να αξιοποιήσει τις εκλογές, για να αποδυναμώσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες.

Αυτός είναι ο δρόμος, για να εμποδίσει τα χειρότερα που θα του φέρουν, καθώς η κρίση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη βαθαίνει και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του, για να αποκρούσει τα χειρότερα. Να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, τα ιδεολογήματα, τα διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα.

Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.

Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας απ' την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους».

Εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ
  • Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 2/11 η Κομματική Οργάνωση Ε' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Ε΄ Κοινοτικού Διαμερίσματος Πειραιά (οδός Καλλέργη 142 - 1ος όροφος). Θα μιλήσει η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
  • Σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 2/11, στις 6 μ.μ., η ΚΟ Αμφιάλης του ΚΚΕ. Η σύσκεψη θα γίνει στο Γ' ΚΑΠΗ Κερατσινίου (Διον. Αρεοπαγίτου 16 και Τσαλδάρη). Θα μιλήσει ο Ν. Μαυροκέφαλος, γραμματέας της ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ.
  • Αύριο Πέμπτη 3/11, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Αύριο Πέμπτη 03/11, στις 10 π.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας (οδός Αριστοτέλους) θα μιλήσει ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.
  • Συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» διοργανώνουν στο Ηράκλειο της Κρήτης από κοινού η ΚΟΒ ΑΕΙ - ΤΕΙ και η ΤΟ Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ την Πέμπτη 3/11, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα 1 του φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες με ομιλητή τον Σ. Βασιλειάδη, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος.
  • Την Κυριακή 6/11, στις 11.30 π.μ., στο Δημαρχείο Πεύκης (αίθουσα Μ. Αναγνωστάκη) η ΚΟΒ Πεύκης της ΝΟ Βόρειου Τομέα διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα: «Η προοπτική του λαϊκού κινήματος και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο γραμματέας της ΝΟ Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής, Π. Παπαγεωργόπουλος.
  • Συζήτηση με εργαζόμενους στην Πρόνοια και την ειδική αγωγή διοργανώνει η ΚΟΒ Πρόνοιας του ΚΚΕ την Κυριακή, 6/11, στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΚΟ Αθήνας (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια, 6ος όροφος).
  • Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, διοργανώνουν η ΝΕ Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Τούμπας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Κυριακή 6/11, στις 10.30 το πρωί στο κέντρο πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Κομματική συγκέντρωση διοργανώνει η ΚΟ Μαλεβιζίου του ΚΚΕ την Τετάρτη 9/11, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Γάζι με ομιλητή τον Στ. Ορφανό, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Ηρακλείου του ΚΚΕ.
Δραστηριότητες με μέλη του ΠΓ της ΚΕ
  • Εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση με θέμα «Αναλύοντας την καπιταλιστική κρίση μέσα από τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής"» διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Ο περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην Πιερία, σήμερα Τετάρτη 2 Νοέμβρη. Στις 9 π.μ., θα επισκεφθούν το Αιγίνιο, όπου εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια είναι εγκαταλελειμμένοι ακάλυπτοι σωροί φωσφογύψου. Στις 10 π.μ., θα συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον δημαρχεύοντα του Δήμου Δίου - Ολύμπου και στη 1.30 μ.μ., θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΟ Πιερίας του ΚΚΕ.
  • Σε σύσκεψη - συζήτηση της Αχτίδας Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οικονομική κρίση, πολιτικές εξελίξεις, η προοπτική του λαϊκού κινήματος και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητα τα πλοία των ΝΑΤΟικών

Τον ελλιμενισμό στο λιμάνι της Κέρκυρας του αμερικανικού εμπορικού πλοίου «ROY WHEAT», που είναι επιφορτισμένο με τη μεταφορά πολεμικών υλικών των ιμπεριαλιστών, καθώς και ενός δεύτερου πολεμικού σκάφους, καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Η στάθμευση των αμερικανικών πλοίων τη δεδομένη στιγμή δημιουργεί σαφέστατα ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης και των ΝΑΤΟικών γερακιών, να μετατρέψουν το λιμάνι της Κέρκυρας σε χώρο ελλιμενισμού των πολεμικών τους πλοίων, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που μεγαλώνουν οι κίνδυνοι των πολεμικών συγκρούσεων».

Το ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στη μετατροπή του λιμανιού σε χώρο «ξεκούρασης» και ανεφοδιασμού της πολεμικής μηχανής των φονιάδων ιμπεριαλιστών της Λιβύης σήμερα, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Παλαιστίνης χθες. Να καταδικάσει την απόφαση του δήμου να δεχθεί την επίσκεψη των ιμπεριαλιστών, ενέργεια που προσπαθεί να ακυρώσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων, η οποία και χαρακτηρίζει ανεπιθύμητα τα πολεμικά ΝΑΤΟικά πλοία στο λιμάνι της Κέρκυρας.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δε βρίσκετε το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα έχουν καθοριστεί για τις 5.30 το απόγευμα στους παρακάτω τόπους:

  • Στην πλατεία Ομόνοιας: ΝΟ Βιομηχανίας και Αχτιδικές Οργανώσεις Κατασκευών, Μεταφορών, Υπηρεσιών, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Υγείας - Πρόνοιας, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, ΑΕΙ - ΤΕΙ, Εκπαιδευτικών, ΕΒΕ και Καλλιτεχνών.
  • Στους Στύλους Ολυμπίου Διός: ΝΟ Νότιου Τομέα και Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών.
  • Στην πλατεία Κάνιγγος: ΝΟ Δυτικού, Κεντρικού και Βόρειου Τομέα και Αχτίδες Θριασίου - Μεγαρίδας και Μεσογείων - Λαυρεωτικής.
  • Στο Μοναστηράκι: ΝΟ Πειραιά.
Η Αλέκα Παπαρήγα στο «MEGA»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «MEGA», σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ