ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοιχτή συστράτευση στον πόλεμο κατά του λαού

Δεν υπάρχει μέτρο της κυβέρνησης, που να μην στηρίζει με τυμπανοκρουσίες ή διακριτικά την εφαρμογή του

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αμετακίνητη στοχοπροσήλωση στους στόχους του «μεσοπρόθεσμου» και του μνημονίου, ρητή δέσμευση ότι θα εφαρμόσει όλους τους νόμους της κυβέρνησης και θα προσθέσει στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, κάλεσμα στο λαό να συμμορφωθεί και να πληρώσει αγόγγυστα όλα τα χαράτσια και ταυτόχρονη αποκήρυξη της οργανωμένης άρνησης πληρωμής τους, ανοικτή καταδίκη των διαδηλώσεων και πρωτοβουλία για απαγόρευσή τους διά νόμου...

Η στήριξη και η συστράτευση της ΝΔ στην προώθηση των άγριων μέτρων είναι πολύμορφη, ουσιαστική και εφ' όλης της ύλης. Οι ψηφοθηρικές κορόνες και τα άσφαιρα φραστικά πυρά για τη δήθεν «αναποτελεσματικότητα» και τις «παλινωδίες» της κυβέρνησης, δεν μπορούν να αποκρύψουν τις γερές πλάτες που βάζει για να εφαρμοστούν τα μέτρα που χρεοκοπούν και εξαθλιώνουν το λαό για να διασώσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Ενδεικτικό της έμπρακτης στήριξης που προσφέρει στην κυβέρνηση και την τρόικα η ηγεσία της ΝΔ, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση, δεν είχε αρθρώσει ούτε μία λέξη (!) εδώ και δύο βδομάδες για τα άγρια μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος και οι βουλευτές του κόμματος είχαν αναλάβει το διακριτικό σιγοντάρισμά τους. Δεν πρόκειται βέβαια για τυχαία «παράλειψη», αλλά για σαφέστατο μήνυμα στήριξης των μέτρων και ενθάρρυνσης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση «των συμφωνηθέντων» με την τρόικα.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε μια δήλωση, δίχως όμως να πει τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τα μέτρα, αλλά για να διαπιστώσει υποκριτικά ότι «δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος»! Φυσικά η ηγεσία της ΝΔ δεν μένει στις συμβολικές, όμως μεστές πολιτικού νοήματος κινήσεις, αλλά συμμετέχει καθημερινά και με όλες τις δυνάμεις της στον πόλεμο που διεξάγει η πλουτοκρατία κατά του λαού.

Στοχοπροσηλωμένη αντιλαϊκά

Ιδού πώς:

  • Επικροτεί, σε όλους τους τόνους, τους στόχους της εφαρμοζόμενης πολιτικής, επιχειρώντας να ενισχύσει στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων την αντίληψη ότι είναι «μονόδρομος». Δεν διακηρύσσει μόνο το σεβασμό στους στόχους του μνημονίου και του «μεσοπρόθεσμου», αλλά προπαγανδίζει ένθερμα υπέρ των «εργαλείων» που απαιτούνται για να γίνουν πράξη.

«Χρειάζεται, το ταχύτερο, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός! Χρειάζεται, πάνω απ' όλα, μικρότερο κράτος, περιστολή της σπατάλης και μείωση των φορολογικών συντελεστών για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας», αποφάνθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα άγρια μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών. Η μόνη επιφύλαξη που διατυπώνει, είναι «αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί ή θέλει να περιορίσει τις δαπάνες κτυπώντας τη σπατάλη του κράτους», προφανώς για να προβάλει τον εαυτό της ως καλύτερο διαχειριστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

  • Δεσμεύεται ξεκάθαρα στο κεφάλαιο και τους δανειστές ότι ακόμα και για λόγους ψηφοθηρίας δεν πρόκειται να καταργήσει κανέναν από τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί - εξάλλου έχει ψηφίσει τους περισσότερους με το ΠΑΣΟΚ - ούτε να πάρει πίσω κανένα από τα άγρια μέτρα και χαράτσια. Επιβεβαιώνει δηλαδή περίτρανα ότι οι διαφωνίες που στα λόγια έχει εκφράσει για ορισμένα από αυτά (π.χ. χαράτσι για τα ακίνητα), είναι υποκριτικές, προσχηματικές και καθαρά ψηφοθηρικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος νόμος που έχει δηλώσει ο Αντ. Σαμαράς ότι θα καταργήσει, είναι ο νόμος για τη μεταναστευτική πολιτική.
  • Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει κανέναν από τους δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν, με ή χωρίς εργασιακή εφεδρεία. Επιπλέον, αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση στην υλοποίηση του μέτρου. «Εμείς είπαμε ότι αν προχωρήσει η κυβέρνηση (εμείς δεν συμφωνούμε στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας) θα ελέγξουμε την εφαρμογή αυτού που αποφασίσει η κυβέρνηση» (!), δήλωσε χαρακτηριστικά (στην ΕΡΑ) ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Δ. Σταμάτης.

Ταυτόχρονα, όμως, επιχειρεί με ξεδιάντροπο τρόπο να θέσει σε πολιτική ομηρεία τους δημοσίους υπαλλήλους, μοιράζοντας απατηλές υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης της εργασιακής εφεδρείας με την τρόικα, ενώ πουλάει «προστασία» διαβεβαιώνοντας ότι «όλοι οι εργαζόμενοι θύματα της μνημονιακής πολιτικής θα έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της ΝΔ».

  • Διαγκωνίζεται την κυβέρνηση για το ποιος από τους δύο έχει την καλύτερη πρόταση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών. Επαίρεται μάλιστα ότι η δική της πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία είναι «πιο αποτελεσματική» από αυτήν της κυβέρνησης, γιατί μέσα σε πέντε χρόνια μειώνει τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο κατά 230.000, εκ των οποίων 100.000 μέσω της υπαγωγής τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Επιπλέον, η μείωση αυτή θα γίνει με «πιο οικονομικό» τρόπο γιατί δεν θα δοθούν αποζημιώσεις για τις απολύσεις! Επίσης, όπως ειπώθηκε από τα στελέχη της ΝΔ την περασμένη Πέμπτη, «η εφεδρεία που προτείνουμε εμείς μπορεί να απορροφήσει περισσότερους στα πρώτα δύο χρόνια και έτσι να επισπεύσει τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου με ομαλό τρόπο»! Ομολογούν δηλαδή, έμμεσα πλην σαφώς, ότι είναι συνειδητό ψέμα ο ισχυρισμός τους ότι τάχα η δική τους πρόταση δεν οδηγεί σε απολύσεις.

Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο επίσης ότι η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί πλήρως με την άγρια σφαγή των μισθών και των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, πλειοδοτώντας στην επίτευξη του στόχου για μείωση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους». Την ίδια στιγμή, βέβαια, μάχεται για να μειωθούν στο 15% οι φορολογικοί συντελεστές για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, για επιπλέον ρευστότητα και κίνητρα στα μονοπώλια με έμφαση στον τουρισμό και τη ναυτιλία.

  • Αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε ιδέα και πράξη οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και μη εφαρμογής των νόμων. Είναι τόσο αφοσιωμένος θεματοφύλακας στην υλοποίηση των άγριων μέτρων, που έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τον Θ. Πάγκαλο ότι «προσχώρησε στο κίνημα τού δεν πληρώνω» (!), με αφορμή τις αστείες δηλώσεις του αντιπροέδρου ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα... Το μήνυμα βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω από την είσπραξη του χαρατσιού, με το οποίο κατά τ' άλλα, υποκριτικά, δηλώνει ότι διαφωνεί.
  • Μπαίνει στην πρώτη γραμμή για την υπονόμευση των λαϊκών - ταξικών αγώνων, υπερακοντίζοντας στη λήψη μέτρων καταστολής. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η ηγεσία της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση, διά στόματος της υπεύθυνης του τομέα τουριστικής ανάπτυξης Ο. Κεφαλογιάννη, να προχωρήσει στην ψήφιση νόμου που ουσιαστικά θα καταργεί τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, στο όνομα της προστασίας των συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών. Ηδη, εδώ και δύο χρόνια ο Αντ. Σαμαράς ζητά επίμονα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν χάνει ευκαιρία που να μην επιτεθεί, με συκοφαντικό και άθλιο τρόπο, στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στον τουρισμό και τη ναυτιλία.

Είναι ολοφάνερο ότι η ΝΔ διεκδικεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δική της ή την ίδια επικεφαλής στη συγκυβέρνηση που θα επιβάλει στο λαό τη χρεοκοπία. Τίποτα διαφορετικό δεν προτείνει απ' ό,τι υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συνεργασία της ΕΕ, εκτός από την επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή τους. Ο λαός πρέπει να πάρει ισχυρή απόφαση να ξεμπερδεύει με τα αστικά κόμματα και την εξουσία της πλουτοκρατίας. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να εμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να βάλει πλώρη για τη λαϊκή εξουσία.


Π. Κ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ