ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στους μαθητές για τις εκλογές μαθητικών συμβουλίων

Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών και 15μελών συμβουλίων

Μπροστά στις μαθητικές εκλογές για 5μελή και 15μελή συμβούλια, η ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές με την εξής ανακοίνωση:

«Μαθητή, μαθήτρια,

Και τη νέα σχολική χρονιά σε αναγκάζουν να στερείσαι τα βασικά στο σπίτι και στο σχολείο. Οι θυσίες οι δικές σου και της οικογένειάς σου, δεν είναι "για να σωθεί η χώρα" όπως λένε, αλλά για να πληρώσει ο λαός τα πλούτη μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών.

Γι' αυτό, όλο το σύστημα, τα αφεντικά, η κυβέρνηση, το υπουργείο, οι διορισμένοι διευθυντές και κάποιοι καθηγητές και όλοι αυτοί που τάχα νοιάζονται για τα προβλήματά σου, προσπαθούν να σε πείσουν ότι δε γίνεται αλλιώς, ότι πρέπει να έχεις σκυμμένο το κεφάλι για μια ζωή. Σου λένε ότι με τους αγώνες δε βγαίνει τίποτα. Οτι τάχα ατομικά μπορείς να βρεις λύση. Σε θέλουν μόνο σου, ανίσχυρο. Να μην παλεύεις, να μη διεκδικείς μια καλύτερη ζωή. Θέλουν στα σχολεία, όπως και στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές να μην "κουνιέται φύλλο". Γι' αυτό σε θέλουν ανοργάνωτο. Να εξαντλείται η οργή σου σε ανώδυνα ξεσπάσματα.

Αυτή η λογική έχει κυριαρχήσει χρόνια τώρα στα σχολεία. Είναι η λογική που θέλει και τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια "γλάστρες" των διευθυντών, του Υπουργείου, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνδέσμους για να κάνουν μπίζνες τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ακόμα και οι έμποροι ναρκωτικών.

Θέλουν τις εκλογές των 5μελών και 15μελών εθιμοτυπική κι ανούσια διαδικασία. Να μη συζητούν οι μαθητές τίποτα για τα προβλήματα και την κατάσταση που ζουν, για το τι μπορούν να κάνουν γι' αυτά.

Την ανοργανωσιά, τη διάλυση, τον εκφυλισμό τα δοκίμασες. Τους βολεύει! Ετσι συνεχώς σου επιβάλλουν καινούριες θυσίες.

Ως εδώ! Η μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη δράση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας παντού για μια καλύτερη ζωή! Ολοι για έναν και ένας για όλους!

Αυτό το μήνυμα μεταφέρουν τα μέλη της ΚΝΕ και άλλοι αγωνιστές μαθητές από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα σχολεία! Κάθε σχολείο και τάξη να γίνει ένας πυρήνας αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική! Στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26/9, οι χιλιάδες μαθητές που βγήκαν στο δρόμο έδειξαν ότι μπορούν!

Πάρε θέση!

Μπροστά στα προβλήματα του σήμερα που το σάπιο σύστημά τους σου προσφέρει. Μπροστά στα αδιέξοδα του αύριο... Τι θα κάνεις εσύ; Θα ανεχτείς να μην έχεις θέρμανση στο σχολείο, να κατεβάζουν από τα λεωφορεία μαθητές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, να μην μπορούν να πάνε σχολείο χιλιάδες μαθητές και όλα αυτά για να σωθεί η κερδοφορία τους και το σύστημά τους;

Αυτήν την ευκαιρία μην την αφήσεις να πάει χαμένη! Η εκλογή 5μελών και 15μελών είναι ένα όπλο στον πόλεμο που σου έχουν ανοίξει... Παρ' το στα χέρια σου!

Θέλεις 5μελή και 15μελή στα χέρια των μαθητών και των αναγκών τους ή να κάνουν κουμάντο οι διευθυντές και τα τσιράκια τους;

Θέλεις 5μελή και 15μελή που θα εξασφαλίζουν ζωντανές, μαζικές γενικές συνελεύσεις και θα συζητούν σταθερά όλη τη χρονιά για τα προβλήματα στο σπίτι και στο σχολείο ή συμβούλια που δε θα σηκώνουν κεφάλι;

Θέλεις εκλεγμένους που θα βοηθάνε να οργανωθεί συλλογικά η ζωή σου μέσα και έξω απ' το σχολείο με αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες πρωτοβουλίες, που θα αμφισβητούν τα ψέματα και τις ανακρίβειες που προσπαθούν να σου μάθουν απ' τα βιβλία ή εκλεγμένους που θα τα τσεπώνουν από συναλλαγές με ταξιδιωτικά γραφεία και νυχτερινά κέντρα;

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!

Εκλέγουμε αγωνιστές μαθητές!

  • Παίρνουμε στα χέρια μας τη διεξαγωγή των εκλογών των μαθητικών συμβουλίων. Παραμερίζουμε διευθυντές και καθηγητές που μας κάνουν μαθήματα συμβιβασμού, που βάζουν εμπόδια στην οργάνωσή μας.
  • Κάνουμε γενικές συνελεύσεις, συζητάμε για την κατάσταση στο σπίτι και στο σχολείο, για τον αγώνα μας, για το τι 5μελή και 15μελή έχουμε ανάγκη.
  • Συντονίζουμε τη δράση μας με τα υπόλοιπα σχολεία της γειτονιάς και του δήμου. Συμμετέχουμε στα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων!
  • Οργανώνουμε την πάλη μας. Μαζί με τους φοιτητές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές σε κάθε σχολείο.

Ελα μαζί μας! Οργάνωσε την πάλη σου! Ψήφισε πρωτοπόρους μαθητές!».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι μαθητές οργανώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα

Από το μάζεμα των μαθητών του Συντονιστικού της Λάρισας
Από το μάζεμα των μαθητών του Συντονιστικού της Λάρισας
Τα επόμενα βήματά τους με κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο και γειτονιά, ενάντια στα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού που καταστρέφουν το σχολείο και τη ζωή τους συζήτησαν οι μαθητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι του ΣΑΣΛ, σημείωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα οργανωθούν με Γενικές Συνελεύσεις, μαζέματα περσινών εκλεγμένων, συνελεύσεις τάξεων, υπογραφές καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων κ.ά. Σε ό,τι αφορά τις ερχόμενες μαθητικές εκλογές, κάλεσαν στην ανάδειξη αγωνιστών μαθητών σε 5μελή και 15μελή, αυτών που μπήκαν στην τάξη να ενημερώσουν, τους πρωτοπόρους στον αγώνα για μόρφωση - δουλειά - ζωή, αυτούς που δε σκύβουν το κεφάλι στην τρομοκρατία, αυτούς που θα είναι η φωνή του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας.

Μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για επιχείρηση αμαύρωσης των μαθητικών αγώνων και αναφέρθηκαν σε όσους επιχειρούν «να τσουβαλιάσουν το οργανωμένο μαθητικό κίνημα με σπασίματα, χουλιγκανισμούς, ζημιές στα σχολεία, ανοίγοντας το δρόμο στην καταστολή, όπως για παράδειγμα στο 10ο Γυμνάσιο, όπου η αστυνομία προχώρησε ακόμα και σε συλλήψεις», σημειώνοντας ότι «από τα γεγονότα που συνέβησαν στο 10ο, στο 7ο ΕΠΑΛ και σε άλλα σχολεία πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Πρέπει να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας»!

«Το μυστικό του κάστρου του Υμηττού»

Κυνήγι θησαυρού για μαθητές Γυμνασίου διοργανώνει η ΚΝΕ, την Κυριακή στο πάρκο «Α. Τρίτσης»

Στο πλαίσιο της πολύμορφης παρέμβασης της ΚΝΕ μπροστά στην 28η Οκτώβρη, η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει ένα «κυνήγι χαμένου θησαυρού» με θέμα: «Το μυστικό του Κάστρου του Υμηττού».

Το πρωτότυπο αυτό ταξίδι στην Ιστορία απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και θα γίνει την Κυριακή, 7 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στο πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον.

Αλλο ένα ειδικό σχολείο εκτός λειτουργίας

«Ηδη στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων μαθητών και παιδιών μας, προστέθηκε, δυστυχώς, και η ξαφνική διακοπή της μεταφοράς τους στο σχολείο», καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων και Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωφών & Βαρήκοων Λυκόβρυσης - Πεύκης, με κοινή ανακοίνωσή τους. «Το διδακτικό προσωπικό που κάθεται μέσα σε άδειες αίθουσες, περιμένοντας πότε θα λυθεί το θέμα για να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους, οι γονείς που περιμένουμε ένα μήνα με τα παιδιά μας στο σπίτι χωρίς αποτέλεσμα», απαιτούν από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση λύση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ειδικών σχολείων και δομών που δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μια μέρα τη φετινή σχολική χρονιά, είτε λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων από και προς το σχολείο, είτε λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Εδώ και 15 χρόνια - με όλες τις κυβερνήσεις - τα ειδικά σχολεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ανοίγουν στην ώρα τους, αλλά και εκείνα που ανοίγουν υπολειτουργούν στη μεγαλύτερη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Η δε μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία έχει αφεθεί στις ορέξεις των ιδιωτών, με το γνωστό παιχνίδι μεταξύ επιχειρηματιών, νομαρχών και κυβέρνησης.

Τα ΑμεΑ, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ