ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2015 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /32
Πατριδογνωμόνιο
Το άρωμα και η βρώμα του...

Το ακριβό το άρωμα θέλει μικρό μπουκάλι. Και η μεγάλη μπόχα που αναδίδει σαπίλα του συστήματος, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, θέλει μεγάλη μπόμπα για να κρυφτεί. Κι έτσι έγινε και σ' αυτές τις εκλογές. Με ξένα και ντόπια υλικά φτιάχτηκαν τα απαραίτητα σκάνδαλα της τελευταίας στιγμής και οι πονηρές σφουγγαρίστρες της χρυσαυγής που τάχα μου δήθεν έχει μετατραπεί σε κόμμα μέσα στο κώμα των ημερών. Λεφτά πολλά πέσανε στην πιάτσα. Εκεί που σπάζοντας πολλά μικρά μπουκάλια ακριβού αρώματος με ετικέτες όπως «νιότη», «νέο», «καθαρό», «αναγνωρισμένο λάθος», «έγκλημα λαϊκού πάθους», «ουράνιο τόξο διαπλοκής» κ.λπ. μπορεί να βρεις τον πνιγμένο, το φοβισμένο, τον απελπισμένο, τον απογοητευμένο, τον ξεμοναχιασμένο, τον και αποκαλούμενο γενικώς αναποφάσιστο ψηφοφόρο. Αυτόν που μπροστά στην κάλπη θα βολευτεί με μια σταγόνα άρωμα στα ρουθούνια που δε λένε τ' άτιμα να αγνοήσουν τη βρώμα.

Ο καπιταλισμός με πολλά νομίσματα - κόμματα, πολύχρωμος και πανηγυρικός σέρνει τα θύματά του στις εκλογές για να μπορεί την επομένη να υψώσει τους κορμούς και την κορμάρα του και να υποκλίνεται στη σοφία των ψηφοφόρων.

Κι εδώ έρχονται οι κομμουνιστές. Μαζί και μ' άλλους πολλούς που θ' ανταποκριθούν και σήμερα και αύριο στο κάλεσμα για έναν καλύτερο κόσμο. Εκεί που ευωδιάζει ο κόπος των ανθρώπων της εργασίας, η ομορφιά της επιστήμης και της τέχνης, η προσφορά στην κοινωνία χωρίς κέρδος κι ο πλούτος που γυρίζει στα χέρια αυτών που τον παράγουν. Χωρίς φρου-φρου κι αρώματα, χωρίς μπιχλιμπίδια για ταξίματα και παγκάρια του τρόμου, που στήνονται για να πας με νόμισμα την υπομονή να ψωνίσεις ανοχή στη φτώχεια, υποχώρηση στη διεκδίκηση, υποτίμηση μισθών, συντάξεων κ.λπ. για το καλό της αστικής τάξης. Το ΚΚΕ μένει ορθό στον αγώνα. Εδώ και τώρα. Για τον παράδεισο που η δύναμη του λαού μπορεί να χτίσει κι όχι να αγοράσει με ψεύτικα λόγια μεγάλα και συγχωροχάρτια ιερά.

ΚΚΕ δυνατό λοιπόν, κι αυτή την Κυριακή και σ' αυτή τη βουλή, αλλά δυναμωμένο και την επόμενη μέρα, αύριο, κι ώσπου η λαϊκή εξουσία να θέσει το ταξικό της πρόσημο στη νίκη. Γιατί όποιος ψηφίσει ΚΚΕ δεν θα είναι απών ακόμα κι όταν θα βρεθεί ανήμπορος στις μάχες που θα απαιτηθούν τώρα, που οι ταξικοί αντίπαλοι προαναγγέλλουν ότι θα ενωθούν εναντίον όλων όσοι θέλουν να ζουν και ν' αναπνέουν ελεύθεροι, χωρίς παλιά κι ακριβά αρώματα να σκεπάζουν την καινούργια βρώμα.

Τώρα που δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα κι όλοι, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη σχισμή της κάλπης, για να ορθώσει ο λαός τη δύναμη στα δικά του μέτρα απέναντι σ' αυτά που όλο του παίρνουν, ώσπου το εργατικό κίνημα να κοιμηθεί και να ονειρεύεται πως θα ξεκουραστεί με την υποταγή. Ψήφος στο ΚΚΕ! Σημαίνει πως δε θα γίνεις ένας απ' τα λύτρα, μία απ' τα λύτρα που σου ζητούν να καταβάλεις για να κυβερνηθείς. Είναι ψήφος που φέρνει την εξουσία στα χέρια σου! Μη γελαστείς. Το άρωμά τους βρωμάει.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ