ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Συνεχίζεται η παραβίαση των μέτρων για την προστασία από πυρκαγιά στο Αλσος

Τη συνεχιζόμενη παραβίαση των μέτρων για την πυρασφάλεια στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Συγκεκριμένα, στις 17 Αυγούστου στον χώρο του Αλσους υπήρχαν για μια ακόμα φορά παράνομα σταθμευμένα οχήματα ενώ φορτηγά μπαινοέβγαιναν, τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, διέλευσης ή παραμονής σε άλση για λόγους πυρασφάλειας, με βάση σχετική ΠΝΠ. Ετσι, το Αλσος παραμένει κλειστό για τον λαό, ορθάνοιχτο όμως για τα κρουστικά και σκαπτικά μηχανήματα που από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι κατεδάφιζαν αυθαίρετα κτίσματα του πρώην ζωολογικού κήπου, προκαλώντας αυξημένες θερμοκρασίες.

Μια μέρα νωρίτερα είχε προηγηθεί καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την παράνομη παρουσία εργοταξιακών οχημάτων εντός της δασικής έκτασης και σε κρίσιμο για την πυρασφάλεια σημείο, καθώς ο ίδιος ο δήμος παραβιάζει την ΠΝΠ και πραγματοποιεί εργασίες στο Αλσος τη στιγμή που απαγορεύονται η πρόσβαση σε δάση και άλση και η εκτέλεση εργασιών που προκαλούν υπερθέρμανση σε όλη την επικράτεια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σερετάκης, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μ. Κουτσάκη, ο δεύτερος ομολόγησε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται παρά τη ρητή απαγόρευση, εν γνώσει της δημοτικής αρχής. Τα επικίνδυνα παιχνίδια συνεχίζονται με ευθύνη της δημοτικής αρχής ΝΔ - ΚΙΝΑΛ και του δημάρχου, Γ. Βούρου, που ενδιαφέρονται για το Αλσος μόνο από τη σκοπιά της επιχειρηματικής του αξιοποίησης. Την ίδια στιγμή, σε μια σειρά από σημεία κορμοί και δέντρα που έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία «Μήδεια» τον περασμένο χειμώνα, ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί, παρά το γεγονός ότι αποτελούν επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

«Αναμένουμε τις ενέργειες των υπευθύνων για τα τεκταινόμενα στο Αλσος μας, ενώ περιμένουμε ακόμα την επίσημη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής για τα μηχανήματα έργου άνευ πινακίδων που καταγράφηκαν σταθμευμένα εντός της δασικής έκτασης του Αλσους», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΚΡΗΤΗ
«Παιχνίδια» με τα φασιστοειδή που επιτέθηκαν σε μετανάστες

Στην προκλητική ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης 7 φασιστοειδών που είχαν ταυτοποιηθεί για την άγρια δολοφονική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες εργάτες γης στο Λασίθι προχώρησαν οι δικαστικές αρχές. Οπως έγινε γνωστό, ενώ η δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου στην Εισαγγελία Λασιθίου, είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, είχε καταλήξει στην ανακρίτρια και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ξαφνικά «ανακαλύφθηκε» ότι στη δικογραφία δεν είχαν συμπεριληφθεί οι προανακριτικές απολογίες των 7 δραστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δικογραφία να επιστρέψει στο εισαγγελικό γραφείο και η υπόθεση να καταλήξει στο Δικαστικό Συμβούλιο που αποφάσισε να κηρύξει απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των 7 δραστών λόγω έλλειψης της αναγκαίας προδικασίας. Μετά την εξέλιξη αυτή τα εντάλματα σύλληψης ανακλήθηκαν. Τελικά σχηματίστηκε νέα δικογραφία με την οποία σε 24 ώρες ασκήθηκε και πάλι ποινική δίωξη σε βάρος των 7 φασιστοειδών και ακολούθησε η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από την ομάδα των Ελλήνων έγινε σε βάρος 8 Πακιστανών εργατών, τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, τους απείλησαν με όπλα και τους λήστεψαν. Μεταξύ των τραυματιών κι ένας ανήλικος, ενώ ένας άλλος μετανάστης τραυματίστηκε πηδώντας από το μπαλκόνι στην προσπάθειά του να διαφύγει και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Οι δράστες κατηγορούνται για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στη δικογραφία για τον ρατσιστικό χαρακτήρα της άγριας επίθεσης. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν να μπει τέλος στη δράση αυτών των τραμπούκων, που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ν. Χαρδαλιάς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη νοσηλεία του στην Καρδιολογική Κλινική καθώς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Οι γιατροί τού συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι για λίγες μέρες.

Σε ανακοίνωση η διοίκηση του Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων αναφέρει: «Σήμερα 18/08/2021 και ώρα 13.30 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, εξήλθε από την Καρδιολογική Κλινική μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία 48 ωρών λόγω οξέος ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου, το οποίο αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς με αγγειοπλαστική. Εκτοτε παραμένει ασυμπτωματικός, αιμοδυναμικά σταθερός και εξέρχεται σε άριστη κατάσταση με οδηγίες για ολιγοήμερη παραμονή κατ' οίκον».

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Καλεί σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των προνοιακών δομών

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, μετά τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε στις 11 Αυγούστου στο υπουργείο Εργασίας, καλεί η «Αγωνιστική Ενότητα» Εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο των ελάχιστων δημόσιων προνοιακών δομών, παραδίδοντας ακόμα κι αυτόν τον ευαίσθητο προνοιακό τομέα σε ιδιώτες και ΜΚΟ.

Το Κέντρο Βρεφών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά των εργαζομένων, θα κλείσει από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ηδη, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Ενότητα», τα παιδιά που φιλοξενεί έχουν περιοριστεί σε 50 ενώ μόλις πέρυσι ο αριθμός τους έφτανε τα 80. «Πού έχει ανατεθεί η ευθύνη της προστασίας τους; Ποιοι και πού έκαναν την έρευνα για το ποια είναι η οικογένεια, οι άνθρωποι που θα ενταχθούν/αναλάβουν τα παιδιά; Πώς έγινε η προσαρμογή; Ποιος παρακολουθεί την πορεία τους; Ποιος τους ελέγχει;», είναι τα ερωτήματα που θέτει. Οπως εξηγεί, η ένταξη ενός παιδιού σε μια οικογένεια είναι «μια πολύ σύνθετη διαδικασία», η οποία παραδίδεται στα χέρια ιδιωτών. Στο έδαφος αυτό, καλεί το Σωματείο να προετοιμάσει Γενική Συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν αγωνιστικό σχέδιο δράσης.

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Ενότητα» επαναλαμβάνει τη θέση της υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στοχοποίηση των εργαζομένων, το καθεστώς αναστολής και τον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη γιγάντωση της πανδημίας.

Βλάβη σε πλοίο της γραμμής Μύρινα - Καβάλα

Βλάβη στον κεντρικό καταπέλτη παρουσίασε χτες το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Star», με αποτέλεσμα να παραμένει για κάποιες ώρες στο λιμάνι της Μύρινας, στη Λήμνο.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 12.30 μ.μ. για Καβάλα, μεταφέροντας 516 επιβάτες και 164 οχήματα. Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης προκειμένου το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το ίδιο πλοίο, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο - Αγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα, είχε παρουσιάσει το περασμένο Σάββατο βλάβη σε μία από τις μηχανές του εκτελώντας αντίστροφο δρομολόγιο προς Λαύριο.

Αστυνομικός διώκεται για φόνευση ζώου

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε με περίστροφο και σκότωσε οικόσιτο σκύλο στην ταράτσα πολυκατοικίας διώκεται ποινικά για κακούργημα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου. Αστυνομικοί κλήθηκαν να μεταβούν σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι, έπειτα από καταγγελία μιας ενοίκου λόγω αντιδικίας με ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας, ο οποίος είχε δύο σκυλιά. Ο αστυνομικός στην απολογία του υποστήριξε ότι το σκυλί τού επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο ίδιος έβγαλε το περίστροφο και πυροβόλησε το πιτ μπουλ για να αμυνθεί.

Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών στη συνέχεια κατήγγειλαν τον αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται για φόνευση ζώου σε βαθμό κακουργήματος. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου κατέθεσαν διαφορετική εκδοχή σχετικά με το πώς διαδραματίστηκε το συμβάν, λέγοντας πως όταν το σκυλί είδε τους αστυνομικούς έτρεξε προς εκείνους με διάθεση για παιχνίδι, κουνούσε την ουρά του και ουδεμία πρόθεση είχε να κάνει κακό.

Σύλληψη 14χρονου για εμπρησμούς

Ενας 14χρονος προσήχθη χτες στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης ως υπεύθυνος για τις πυρκαγιές στην περιοχή του Θεολόγου. Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του. Στην οικογένειά του ασκείται δίωξη για αμέλεια ανηλίκου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ