ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Να ματαιώσουμε τα νέα χαράτσια

Κοινή συνέντευξη Τύπου ενάντια στη φοροεπιδρομή που ληστεύει το λαό

Από τη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου
Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε για να αυγατίσει τα κέρδη της η πλουτοκρατία. Δε χρωστάμε, μας χρωστάνε. Χρέη και ελλείμματα είναι δικά τους.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, μπροστά στη νέα φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση. Αυτό έκαναν καθαρό ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, καλώντας τη λαϊκή οικογένεια να αντισταθεί, να αρνηθεί να πληρώσει τα νέα χαράτσια. Ταυτόχρονα προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μην τολμήσει να πάρει μέτρα εναντίων όσων δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια. «Το λέμε με κάθε ευθύνη - υπογράμμισε ο Γιώργος Πέρρος - θα σταθούμε απέναντι σε όποιους προσπαθήσουν στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής να στερήσουν από το λαό τις βασικές του ανάγκες». Και κάλεσε: «Με συλλογικές μορφές ανυπακοής να αντισταθούμε, να οργανώσουμε τον αγώνα και να ματαιώσουμε τα νέα φορολογικά χαράτσια, τα χειρότερα ακόμη που ετοιμάζουν σε βάρος μας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν, να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν τη ζωή του λαού και να την κάνουν γράσο στις μηχανές της κερδοφορίας των μονοπωλίων».

Σε λίγες ημέρες, σημείωσε στην κοινή εισήγηση ο Γ. Πέρρος, «θα αρχίσουν να έρχονται τα μπιλιέτα. Οταν έρθουν αυτά τα χαρτιά και δεν έχουμε να πληρώσουμε, τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε χωρίς φως, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό; Θα χάσουμε το σπίτι μας; Θα μείνουμε έρμαια στα νύχια τους; Είναι καιρός η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πουν: Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Δεν θα φορτώσουν τα βάρη στο λαό. Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας

Παρουσιάζοντας τους νέους φόρους στο εργατικό εισόδημα, τον κεφαλικό φόρο στους αυτοαπασχολούμενους, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, την αύξηση του ΦΠΑ, τα χαράτσια στα τέλη κυκλοφορίας, τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών, την εκ περιτροπής απασχόληση, την ελαστικοποίηση όλων των εργασιακών σχέσεων, το στέλεχος του ΠΑΜΕ έκανε λόγο για ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Αλλά, όπως είπε, «αυτά που μας ληστεύουν τα δίνουν στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, συνολικά στους κεφαλαιοκράτες, για να διατηρήσουν και να διευρύνουν την κερδοφορία τους. Παράλληλα μας χρεώνουν με νέα δάνεια, τα οποία τα δίνουν πάλι στις τράπεζες και στους καπιταλιστές».

Απέναντι σε αυτή την επιδρομή ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ καλούν το λαό:

«Να Οργανωθεί στο Σωματείο του, στο Σύλλογο των ΕΒΕ, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας. Στους τόπους δουλειάς να δράσει συλλογικά, να μπει μπροστά στην οργάνωση της μάχης.

Στα συνδικάτα, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γειτονιά τη γειτονιά, μαγαζί το μαγαζί, χωράφι το χωράφι, χωριό το χωριό, παντού όπου δουλεύουν και διαμένουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, να πάρουν τώρα αποφάσεις και να ξεκινήσουν τις πρώτες παρεμβάσεις τους, χωρίς καμιά αναμονή.

Τα συνδικάτα να πάρουν ευθύνη οργάνωσης, παντού, στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές.

Να υπερασπισθούν τη ζωή των εργατών».

Και για να γίνει αυτό, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στη συνέντευξη - παρά την περίοδο των διακοπών που διανύουμε - το ταξικό κίνημα «δεν πάει διακοπές», τα συνδικάτα είναι εδώ και παρεμβαίνουν κάθε μέρα, είναι σε εγρήγορση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Αύριο η απεργία για ικανοποιητικές συμβάσεις εργασίας

Η μάχη της περιφρούρησης ξεκινά από σήμερα το βράδυ

Στη μάχη για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης απεργίας ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών, με μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα την ταξική τους Ομοσπονδία. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο απαιτούν την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες και δίνουν τη μάχη κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που εμμένει σε μηδενικές αυξήσεις, προκειμένου να θωρακίσει και να γιγαντώσει τα τεράστια συσσωρευμένα κέρδη της.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο οργώνουν τους χώρους δουλειάς με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους εργάτες, ώστε αύριο να «νεκρώσουν» οι μηχανές στα εργοστάσια, να μην περάσει φορτηγό τις πύλες τους. Η μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας σε ορισμένες επιχειρήσεις ξεκινά από σήμερα το βράδυ.

Κάλεσμα καθολικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει στους εργαζόμενους η Εργοστασιακή Επιτροπή του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στην επιχείρηση «FRIESLAND». «Να δώσουμε την απάντησή μας στην προσπάθεια της εργοδοσίας και των "εργαλείων" της να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ή να τους πιάσουν "με το καλό" με επιχειρήματα του τύπου "εμείς δεν έχουμε απολύσεις, ούτε μειώσεις μισθού" κλπ.», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Ολοι μαζί στον αγώνα, συμμετέχουμε για την επιτυχία της απεργίας. Να μη δουλέψει μηχανή, να μη βγει φορτηγό στο δρόμο. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις στην πύλη του εργοστασίου την Τετάρτη 20 Ιούλη για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο».

Το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατείται

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γ. Πέρρος κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, με την κλήση σε ΕΔΕ του στελέχους του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο Θανάση Πατουλιά. Στόχος της είπε είναι να τρομοκρατηθούν όσοι εργαζόμενοι εναντιώνονται και αντιπαλεύουν την πολιτική της. Ομως το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του δεν τρομοκρατούνται. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Οχι μόνοι εμάς, αλλά όλους τους εργαζόμενους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ