ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε γειτονιές και χώρους δουλειάς με το κάλεσμα του Κόμματος

Ανοιχτές συσκέψεις και περιοδείες με το σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους»

Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη
Συνεχίζεται η πολιτική δράση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους». Το κάλεσμα οργάνωσης της αντεπίθεσης φτάνει σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και άλλες πρωτοβουλίες.

Στις συζητήσεις απασχολούν τα θέματα της κατάστασης της δημόσιας Υγείας, οι τραγικές ελλείψεις που φάνηκαν ακόμα πιο καθαρά μέσα στην πανδημία. Επίσης, έντονα απασχολούν η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι κίνδυνοι για το λαό από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και «διευθετήσεις» που προωθούνται.

Οπως σημειώνεται στις συσκέψεις, στόχος της πολιτικής εξόρμησης είναι να μεταφερθεί πλατιά στο λαό το αισιόδοξο μήνυμα ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, κι αυτό αποδεικνύεται από τις ίδιες τις ενδοαστικές αντιθέσεις, αλλά και τους λαϊκούς αγώνες σε όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ΗΠΑ.

Απέναντι στη νέα φάση της αντεργατικής επίθεσης που ήδη ξεδιπλώνεται με τη νέα καπιταλιστική κρίση να είναι σε εξέλιξη, οι συσκέψεις του ΚΚΕ αποτελούν κάλεσμα μαζικής δράσης, για να μην πληρώσει ξανά ο λαός, με ενίσχυση της πάλης μέσα από σωματεία και μαζικούς φορείς. Για να μετρήσει νέα βήματα η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση. Γιατί, όπως επισημάνθηκε σε μία από τις συγκεντρώσεις, «ο κορονοϊός θα γιατρευτεί σε μια πορεία. Ο καπιταλισμός, όμως, είναι αθεράπευτος ιός και θα βασανίζει την ανθρωπότητα, με φτώχεια και ανεργία, με πολέμους και καταστροφές».

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα

Κόκκινος Μύλος
Κόκκινος Μύλος
Στην Αττική:

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 10 π.μ. ο Γιώργος Κρητικός, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί τη Διεύθυνση Πληροφορικής ΕΦΚΑ (Παπαδιαμαντοπούλου 87) για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Κορωπί (πλατεία Ελευθερίας), θα μιλήσει ο Κωστής Παναγιώτου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., ο Αλέξανδρος Κοτέας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, θα περιοδεύσει στα μηχανουργεία, στην Αγία Σοφία.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη - συζήτηση των ΚΟ ΜΜΕ Αττικής, «Ριζοσπάστη» και «902», στο αίθριο της έδρας της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Νικόλαος»), θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Λαύριο (Παλιά Ρεμίζα), θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γκύζη, θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Εταιρειών Χρηματοπιστωτικού στο Στέκι της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλ. Βικτωρίας), θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός.

-- Στις 7 μ.μ., στα Πατήσια (πλατεία Λαμπρινής), θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στην Τούμπα μίλησε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ
Στην Τούμπα μίλησε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ
-- Στις 7 μ.μ., στο Παγκράτι (πλατεία Βαρνάβα), θα μιλήσει ο Κώστας Ρήγας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου.

-- Στις 7 μ.μ., στον Κορυδαλλό (πλατεία 25ης Μαρτίου - Σχιστό), θα μιλήσει ο Μάκης Τσελέντης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Δημόσιας Διοίκησης Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Κυψέλη (κεντρική πλατεία), σε συγκέντρωση για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ελληνικό (Πάρκο Αγίας Παρασκευής - Τιτάνων), θα μιλήσει η Ελένη Λυκούρη, μέλος του ΤΓ Νότιου Τομέα.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Κατερίνης θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία σχολικών τροχονόμων στα γραφεία της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ στην Κατερίνη.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας (κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Σιάτιστα (αίθουσα εκδηλώσεων «Τραμπάντζειο»), σε εκδήλωση με θέμα «Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Συζητάμε για την Υγεία με αφορμή την πανδημία», θα μιλήσει η Χάρις Λαμπαδά, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
-- Στις 8 μ.μ., στο Αγρίνιο (πλατεία Αγίου Κων/νου), θα μιλήσει ο Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Αιτωλικό (κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Θύμιος Γερολυμάτος, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

-- Στις 9.30 μ.μ., στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας (καφενείο Μαρίνας Τσαντή), θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Τούμπα μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην Τούμπα μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε Ιστιαία και Μαντούδι ο Γ. Μαρίνος

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας των Κομματικών Οργανώσεων Ιστιαίας - Αιδηψού και Λίμνης - Μαντουδίου του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος. Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή, στην Ιστιαία: 11 π.μ. συνάντηση και συζήτηση με τον διοικητή και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ιστιαία. 12.30 μ.μ. συνάντηση και συζήτηση με τον διοικητή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας. 8 μ.μ. σύσκεψη με τους κατοίκους της πόλης στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πύργου με θέμα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους».

Αύριο Σάββατο, στο δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας: 9 π.μ. συνάντηση και συζήτηση στον Πυροσβεστικό Σταθμό στην Χρόνια. 10.30 π.μ. συνάντηση και συζήτηση με τον διοικητή και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Μαντούδι. 12 μ. συνάντηση και συζήτηση με τον διοικητή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου. 8 μ.μ. σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής στο δημαρχείο Μαντουδίου με θέμα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους».

Εκδήλωση - συζήτηση με εκπαιδευτικούς

Αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση της Τομεακής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών Αττικής του ΚΚΕ, στο Ανοιχτό Θεατράκι Σχολείων της Γκράβας, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Περιοδεία του Νίκου Καραθανασόπουλου στην Αχαΐα

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση στον Ερύμανθο την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 11 π.μ.

Τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στις 11 π.μ., θα επισκεφθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού - το στρατόπεδο στα Ταμπάχανα στην Πάτρα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις συνοικίες της Πάτρας Προσφυγικά και Γύφτικα.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org